2015 m. birželio 10 d., trečiadienis

Vegetariškas karštas sumuštinis / Vegetarian Hot Sandwich


Karštas vegetariškas sumuštinis su sūriu, avokadu ir pomidorais.


Praeitą vėlų vakarą užsimaniau sumuštinio su dideliu sluoksniu mėsos. Ir ne bet kokio, o kažkokio visiškai naujo ir neragauto. Tik deja, nė vienam iš jų neturėjau pakankamai produktų. Nusivylusi numojau ranka ir nuėjau miegoti. Ryte vis dar degiau sumuštinio manija. Bet jau visiškai nebenorėjau mėsos... Chi chi. Atvirkščiai, išsikepiau vegetariškų karštų sumuštinių su sūriu, avokadu ir pomidorais. Kaip skanu! Nesitikėjau. 

Sunkiausia tokius sumuštinius fotografuoti. Norisi ragauti dar karštą ir nuotraukos nueina į antrą planą. Beje, skaniausias jis tik iš keptuvės dar karštas. 

Patarimai, pastebėjimai. Pradžioje duoną paskrudinkite ant keptuvės iš vienos pusės, o vėliau ant paskrudusios puselės dėkite visus produktus ir sluoksniuokite sumuštinį.

Išėmę duonos riekes iš keptuvės, iškart sudėkite sūrį, kol duona dar šilta. Sūris pradės po truputį lydytis, greičiau iškeps.

Druska ir pipirai nėra būtini. Jei nuoširdžiai, aš eilinį sykį užmiršau paprieskoniuoti, bet man ir nieko netrūko. Čederio sūris iš savęs sūrus, matyt užteko. 

Naudojau pilno grūdo duoną, bet galite naudoti ir baltą. Jūsų pasirinkimas.

Sumuštinį kepkite ant silpos ugnies, kad nesudegtų ir sūris spėtų išsilydyti. 

Tai vegetariškas sumuštinis, bet manau puikiai transformuojamas ir į mėsišką. Tereiktų įdėti sluoksnį kumpio. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!


Vegetariškas karštas sumuštinis
Receptas adaptuotas iš Fifteen Spatulas

Ingredientai
2 sumuštiniams

4 riekelių baltos ar pilno grūdo duonos
1 didelis pomidoras
1/2 avokado
apie 150 g čederio sūrio
Druskos, pipirų pagal skonį
Sviesto kepimui
Gaminimo eiga
  1. Keptuvę įkaitinkite, įdėkite 1-1 1/2 šaukšto sviesto ir paskrudinkite duonos riekes iš vienos pusės. Išimkite iš keptuvės.
  2. Ant paskrudintos duonos (būtent tos pusės, kuri paskrudinta), dėkite riekelėmis supjaustytą sūrį, tada griežinėliais pjaustytą pomidorą ir avokadą. Pabarstykite druska, pipirais. Vėl uždėkite sūrio riekeles. Uždenkite kita duonos rieke (paskrudinta puse į vidų).
  3. Sumuštinius dėkite kepti į įkaitintą keptuvę su sviestu. Kepkite ant nedidelės ugnies iš kiekvienos pusės po maždaug 3 minutes, kol sūris išsilydys. 

    Hot, cheesy, vegetarian sandwich with avocado and tomato.

    Vegetarian Hot Sandwich
    Recipe adapted from Fifteen Spatulas

    Ingredients
    For 2 sandwiches

    4 slices of white or wholegrain bread 
    1 large tomato
    1/2 avocado
    About 150 g cheddar cheese
    Salt and pepper to taste
    Butter for frying

    Instructions
    1. Heat up a skillet over medium heat. Add some butter and both slices of bread to the pan. Toast for a couple of minutes until golden brown, then remove the bread slices. 
    2. Keeping in mind that the sides we just browned go on the inside, build your sandwich by first doing the sliced cheese, then the tomato, then the avocado. Season with salt and pepper. Add another layer of cheese, and add your other slice of bread. 
    3. Heat your skillet and add more butter. Brown the sandwich on each side for about 3 minutes, until both sides are golden brown and the cheese has melted. 

      Komentarų nėra :

      Printfriendly