2015 m. liepos 31 d., penktadienis

Vyšnių klafutis / Cherry Clafoutis


Juokingai paprastas, visai ne 'mandras', bet labai skanus klasikinis vasaros desertas su vyšniomis. 


Kadangi šiuo metu vyras sunkiai dirba kieme ir užsiminė, jog jau labai pasiilgo mano kepinių, vakar nusprendžiau ką nors skanaus iškepti. Neprašoviau. Vyšnių klafutis puikiai pasiteisino, neliko per 10 minučių ir vyras buvo be galo patenkintas. Greičiausiai todėl, kad vyšnios jo mėgiamiausia uoga ir nesvarbu su kuo jos valgomos, jam visada be galo skanu. 

Klafutį kepiau pirmąkart. Nežinojau, kokio skonio tikėtis. Maniau bus panašu į paprastą pyragą. Klydau. Labiau panašu į didelį, saldų blyną su uogomis. Visai įdomus ir skanus kepinys bei neįtikėtinai paprastas. Klafučio kraštai gavosi traškūs, o vidus minkštas. Mūsų verdiktas - mėginti verta ir su kitomis uogomis. O skeptikus iš karto įspėju, tai paprastas kepinys ir paprastas skonis, nieko labai 'mandro' nesitikėkite, tačiau visai gardu. 



Patarimai, pastebėjimai.  Tik vėliau perskaičiau, kad persijojus miltus gautųsi dar geresnis rezultatas. Deja, nespėjau pabandyti. Jei turit sietelį ir netingite, miltus persijokite. Tikrai nepakenks. Gausis puresnis kepinys.

Taip pat siūloma būtinai pabarstyti cukraus pudros, nes klafutis nėra klafutis be cukraus pudros. Jei mėgstat, pirmyn. Aš nespėjau net pudros užbarstyti, o beje ir tingėjau 'terliotis', suvalgėm viską per 10 minučių. Chi chi. Jei būčiau užbarsčiusi pudros, gal atrodytų patraukliau (mano požiūriu, tai nėra pats išvaizdžiausias kepinys), bet norėjau parodyti kaip klafutis atrodo iš tiesų, o nepaslėpti po storu pudros sluoksniu. 

Galima naudoti ir kitas uogas: mėlynes, avietes, net abrikosus ar kriaušes. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!


Vyšnių klafutis
Receptas adaptuotas iš The Guardian

Ingredientai
20  cm apvaliai kepimo formai

2 kiaušiniai
90 g miltų
80 g cukraus
150 ml pieno
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
30 g tirpinto sviesto
350 g šviežių ar šaldytų vyšnių

1-2 šaukštai cukraus skardos pabarstymui

Gaminimo eiga
  1. Sviestu ištepkite 20 cm kepimo formą. Įdėkite šaukštą ar du cukraus ir paskleiskite per visą skardą, kad apliptų. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Vyšnias sudėkite į kepimo formą.
  3. Į dubenį muškite kiaušinius, dėkite miltus, cukrų, pilkite pieną, vanilę. Viską išmaišykite.
  4. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite ir įmaišykite į tešlą.
  5. Tešlą supilkite į formą ant vyšnių. 
  6. Kepkite apie 35 minutes arba kol paruduos. 

Simple, classic cherry clafoutis recipe. 

Cherry Clafoutis
Recipe adapted from The Guardian

Ingredients
For 20 cm round cake tin

2 eggs
90 g plain flour
80 g sugar
150 ml milk
1/2 tsp vanilla extract
30 g melted butter
350 g fresh or frozen cherries

1-2 tbsp sugar for dusting the tin

Instructions
  1. Lightly butter the tin and dust with some sugar. Preheat the oven to 180 degrees.
  2. Tip in the cherries.
  3. In a bowl whisk together eggs, flour, sugar, milk and vanilla.
  4. Melt the butter, cool it and mix into the batter.
  5. Pour the batter over the cherries.
  6. Bake for about 35 minutes until golden brown. 

Komentarų nėra :

Printfriendly