2024 m. vasario 2 d., penktadienis

Briuselio kopūstai su šonine + VIDEO | Bacon Brussels Sprouts + VIDEO

 Keptuvėje kepti Briuselio kopūstai su šonine ir svogūnais. 



Hello beautiful people! I'm back!!! It's been a while... but I am here. Daug metelių praėjo, mano kraitį papildė trys puikūs vaikai. Visi jau iškeliavo į mokyklą, spėjo prie jos priprasti, o tuo tarpu aš turiu ilgesnes, ramesnes, vienatvės dienas ir laisvo laiko kūrybai. That's why I am here. Dar turiu savanaudiškų tikslų - užrašyti visus šeimos mėgstamus receptus. Atmintis prastėja, neberandu, ką kur užsirašiau, kartais nep net nepamenu, kur ieškoti, o čia visada gera paprasta sugrįžti ir susirasti, ko reikia. Taip, pati nuolat grižtu į bakingsecrets.lt bei vėl ir vėl gaminu daugumą čia publikuotų receptų. I did pretty good job years ago! Tikiuosi ir Jūs dar apsilankote, o gal net laukiate naujų receptų, idėjų?.. Jų bus. Tik būkite pakantūs. Tenka iš naujo visko mokytis - fotografuoti, redaguoti, filmuoti, daug užkulisinio nuolatinio darbo. But I kind of like it. It's fun.



Taigi, pradedam nuo paprasto comfort patiekalo - Briuselio kopūstai su šonine. Senas receptas, supaprastintas iki minimumo, bet jau tapęs mano signature dish. Visada gaminu Kalėdoms prie kalakuto, o draugai ir mano mama prisimena būtent šiuos kopūstus ir prašo pagaminti. Briuselio kopūstus auginu pati savo daržuose ir nors dar yra kur mokytis, kad  užauginti gigantiškas Briuselio kopūstų galvas, bet turiu pabrėžti maistingųjų bei kitų žarnyno veikliųjų medžiagų jiems tikrai netrūksta. 



Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Briuselio kopūstai su šonine





Ingredientai

apie 500 g Briuselio kopūstų
apie 110 g šviežios šoninės, smulkintos
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 svogūnas, susmulkintas
Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga
  1. Briuselio kopūstus nuvalykite, jei reikia (kopūstai dideli) perpjaukite pusiau. Nuplaukite. 
  2. Nedideliame puode užvirinkite vandenį, įberkite druskos, sudėkite Briuselio kopūstus ir pavirkite 1 minutę. Nukoškite ir padėkite į šalį.
  3. Į keptuvę pilkite alyvuogių aliejaus, dėkite supjaustytą šoninę, truputį apkepkite. Berkite svogūnus, viską kepkite, kol šoninė apskrus, o svogūnai įgaus gelsvą spalvą. 
  4. Į keptuvę sudėkite Briuselio kopūstus, paskaninkite druska, pipirais. 
  5. Kepkite 2-3 minutes, arba kol kopūstai suminkštės. 



    Brussels Sprouts with bacon and onions.

    Bacon Brussels Sprouts




    Ingredients

    About 500 g Brussels sprouts
    About 110 g unsmoked fresh bacon, diced
    1 tbsp olive oil
    1 onion, sliced
    Salt and pepper, to taste
    Instructions
    1. Clean the Brussels sprouts, cut in half if needed (if sprouts are big). Wash. 
    2. Bring a pot filled with the salted water up to a boil, add Brussels sprouts and cook them for about 1 minute, drain and set aside.
    3. In a skillet, add the olive oil, bacon, and cook a little, then add onions, and finished cooking until the bacon becomes crispy, and onions develop some colour. 
    4. Add the Brussels sprouts, toss them with the bacon and onions, add salt and pepper. 
    5. Allow everything to cook together for about 2 to 3 minutes or until the sprouts soften, develop some colour.

    Komentarų nėra :

    Printfriendly