2018 m. gruodžio 30 d., sekmadienis

Sausainiai 'Kakavinės žvaigždutės' | Cocoa Stars


Paprastas kakavinių sausainių receptas.


Paprastas sausainių receptas, puikiai tiks kepti su mažais vaikais. Kai mano dukra išreiškia norą eiti kepti kartu, visada prašo šių sausainių. Aš neprieštarauju, nes ir vaikams džiaugsmo pažaistsu tešla, ir man nesudėtinga. Be to, sausainiai greitai iškepa, tuomet visi patenkinti. 
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kepiau ne vieną kartą. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Instagram arba Facebook Pasidžiaukime kartu!



Sausainiai 'Kakavinės žvaigždutės'
Receptas adaptuotas iš knygos  'Bake it better: Chocolate'

Ingredientai
34 sausainiams

200 g nesūdyto sviesto, kambario temperatūros
215 g smulkaus cukraus
290 g miltų
1  šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
1 vidutinis kiaušinis, kambario temperatūros
4 šaukštai kakavos

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C laipsnių (180 C orkaitę su ventiliatoriumi). Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
  2. Dubenyje ištrinkite sviestą su cukrumi, vanile. Įsukite kiaušinį. 
  3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kakavą. Suberkite į sviesto mišinį ir užmaišykite tešlą, kol sukibs į gabalą. Paminkykite rankomis, kol taps minkšta. 
  4. Tešlą išverskite ant pamiltuoto paviršiaus, iškočiokite maždaug 1 cm storio pagrindą. Žvaigždutės formele (6 cm pločio) išspauskite sausainius ir sudėkite ant kepimo formos.
  5. Kepkite 10 minučių. 
  6. Išimkite skardas iš orkaitės ir palikite sausainius jose 10 minučių, kol sutvirtės. Po to perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.

    Cocoa Stars cookie recipe.

    Cocoa Stars
    Recipe adapted from the book 'Bake it better: Chocolate'

    Ingredients
    For 34 cookies

    200 g unsalted butter, softened
    215 g caster sugar
    290 g plain flour
    1 tsp baking powder
    2 tsps vanilla extract
    1 medium egg, at room temperature
    4 tbsps cocoa powder

    Instructions
    1. Preheat the oven to 200 C degrees (180 C fan). Line baking sheets with baking paper.
    2. Place butter, sugar and vanilla in a bowl and stir together. Add the egg. 
    3. In another bowl mix together flour, cocoa and baking power. Stir into the butter mixture with a spoon, then with your hands, until you can bring it together into a soft dough.
    4. Lightly flour a work surface, roll out the dough with a rolling pin to a thickness of roughly 1 cm. Using a 6 cm star cookie cutter, cut shapes out of the dough and place them on the baking sheets.
    5. Bake the cookies in the oven for 10 minutes.
    6. Leave them to cool on the baking sheets for 10 minutes until firmed up little, before you lift them onto a wire rack to cool completely. 

    Komentarų nėra :

    Printfriendly