2017 m. vasario 6 d., pirmadienis

Makaronai su vištiena, grybais ir špinatais | Mushroom & Spinach Fettuccine Alfredo


Labai skanūs itališki 'Fettuccine' makaronai su vištiena, grybais, špinatais ir baltu padažu.



Makaronai su vištiena, grybais ir špinatais - nuostabus patiekalas šeimos pietums. Gardus iki pirštų apsilaižymo. Kaskart valgydama šių makaronų dar nepabaigus vienos lėkštės, galvoju apie kitą ir visada kartoju porciją. Pastebėjau, kad tą patį daro ir vyras. Gėėėris!



Patarimai, pastebėjimai. Špinatų kiekio neskaičiuoju, dedu, kiek turiu ir telpa. Grybus dažniausiai dedu rudus pievagrybius, nes juos labiausiai mėgstu. Tinka ir įprasti balti.
Porą iš esmės galima pakeisti svogūnu, tačiau skaniau, kai dedamas ir poras.
Rūkyta paprika - būtina. Suteikia labai gerą skonį. Manau tai viena iš šio patiekalo sėkmių! Išimti galima (kaip ir bet ką), bet nerekomenduoju.
Vietoj sultinio galima naudoti baltą vyną ar tiesiog vandenį.


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kartoti būtina. Gaminau daug kartų. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!




Makaronai su vištiena, grybais ir špinatais

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

450 g vištienos krūtinėlės
Druskos, pipirų pagal skonį
1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
Truputis alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako, susmulkintos
1 mažas svogūnas, susmulkintas
1 mažas poras, pjaustytas griežinėliais
250 g rudųjų pievagrybių, supjaustytų griežinėliais
2 šaukštai sviesto
1/2 puodelio vištienos sultinio
1 puodelis grietinėlės

2 šaukštai šviežių smulkintų petražolių
Pora didelių saujų špinatų, smulkintų
250 g 'Fettuccine' makaronų
Gaminimo eiga
  1. Vištienos krūtinėles ištrinkite druska, pipirais ir rūkyta paprika. 
  2. Alyvuogių aliejų įkaitinkite keptuvėje ir jame apkepkite vištienos krūtinėles, kol gražiai apskrus. Išimkite iš keptuvės, sudėkite į lėkštę ir leiskite truputį atvėsti. Kai pravės, supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  3. Į verdantį, pasūdytą vandenį dėkite virti makaronus. Virkite kaip nurodyta ant pakuotės. Kai išvirs, nukoškite.
  4. Į keptuvę dėkite sviestą, porus, svogūnus ir pakepkite, kol suminkštės. Sudėkite česnaką ir grybus. Kepkite dar apie 5 minutes.
  5. Į keptuvę supilkite sultinį, sudėkite pjaustytą vištieną, virkite 4-5 minutes.
  6. Pilkite grietinėlę, išmaišykite, užvirkite. Sudėkite špinatus, porą minučių pavirkite.
  7. Tuomet sudėkite virtus makaronus ir petražoles. Išmaišykite ir tiekite.  


    Very delicious Fettuccine Alfredo with mushrooms and spinach recipe. 




    Mushroom & Spinach Fettuccine Alfredo

    Ingredients
    1 cup - 250 ml

    450 g chicken breasts
    Salt and pepper to taste
    1 tsp smoked paprika
    Some olive oil
    2 cloves of garlic
    1 small onion
    1 small leek
    2 tbsp butter
    250 g chesnut mushrooms, sliced
    1/2 cup chicken stock
    1 cup double cream
    2 tbsp fresh chopped parsley
    Two large handfuls of fresh spinach, chopped
    250 g 'Fettuccine' pasta
    Instructions
    1. Season chicken breasts with salt, pepper and smoked paprika. 
    2. Heat the olive oil in a pan and cook chicken breasts until cooked through. Take from the pan, leave to cool a bit, then cut into bite size pieces.
    3. Cook the pasta in the salted and boiled water according to the package directions. Drain the pasta once cooked.
    4. In the skillet add butter and cook onion, leek until softened. Add the chopped garlic and mushrooms, cook for 5 minutes.
    5. Add the chicken stock and chicken breasts. Cook for 4-5 minutes.
    6. Stir in the double cream and chopped spinach, cook for couple minutes. 
    7. Mix in the cooked pasta and parsley. Serve.

    10 komentarų :

    Anonimiškas rašė...

    oi, kaip uzsinorejau!...is kur parauti tos rukytos paprykos? lietuviskose parduotuvese buna? o ar misko grybai kazin ar tiktu?

    Baking Secrets rašė...

    turi buti rukytos paprikos lietuviskam prek. centre, nes drauge is LT rase, kad gamina su ja :) deciau sviezius grybus, o ne konservuotus. :)

    Anonimiškas rašė...

    aciu uz greita atsakyma, del grybu ,turiu salditu baraviku is misko, tiktu?

    Baking Secrets rašė...

    Tiktu ;) Skanaus!

    Anonimiškas rašė...

    Savaitgalį ruošiamės aplankyti mamą, svarsčiau ką gaminti, bet tik pamačius šį receptą, abejonių neliko. Rūkytos paprikos yra IKI ir RIMI prekybos centruose, apatinėse lentynose ALVO pakuotėse. Taip pat virsiu (tiesa, pirmą kartą) sriubą su Chorizo dešra ir avinžirniais ir išbandysiu naują kokosinių sausainių receptą.
    P.S. Šis Jūsų makaronų receptas vakar jau puikavosi Lietuvos ryto tinklapyje.

    Anonimiškas rašė...

    Mielos moterys,

    ačiū už receptą. Receptas teisingas, tačiau...
    Norėčiau nors ne visi norai dangun eina), kad rašytumėt receptus žmogui, tarkim, vaikinui, kuris nori nustebinti savo moterį kulinariniais sugebėjimais, nors yra visiškas profanas virtuvėje, Kas Jums yra savaime suprantama, jam gal nėra :) Aš recepto esmę pagavau, bet, jei nežinočiau vieno ar kito dalyko, pasimesčiau - gal pavyktų, o gal ir ne... Taigi:
    2 šaukštai sviesto
    1/2 puodelio vištienos sultinio
    1 puodelis grietinėlės
    2 šaukštai šviežių smulkintų petražolių
    Pora didelių saujų špinatų, smulkintų
    250 g 'Fettuccine' makaronų

    2 šaukštai sviesto- šaukštas šaukštui nelygus - pagal sviesto pakelį galima drąsiai "atsimatuoti" gramais - turbūt apie 100? O gal 50? :)
    Puodeliai - vėl - puodelis puodeliui nelygus... 200, 250 ml? O gal 400?
    2 šaukštai šviežių smulkintų petražolių - šito nebekomentuosiu :)
    Dėl makaronų, tai, žinoma, laisvė pasirinkti, bet iš kur vaikinukui (tarkim) žinoti, kas yra kas? :)

    Padariau šįvakar pagal recepto idėją, ačiū, skanu. Turiu pasakyt, kad rūkyta paprika bent jau mano skoniui absoliučiai netinka, primena rūkytą žuvį ar rusišką rūkytos mėsos prieskonį "židkij dym" (kai nerūkoma, o tik suteikiamas kvapas). O apskritai, su vištiena, makaronais, grietinėle ir špinatais niekad neprašausit :) Ačiū dar kartą :)
    Dar pasigedau veiksmų chronologijos - kaip ką kuriuo metu daryti, nes punktai 1. 2. 3. to neatspindi, kaip pas Giedrių Vilpišauską :)

    P.S. Špinatus naudojau šaldytus, beveik kiekvienoj parduotuvėj yra, porcijom sumetei ir ramu, ir dar pusė pakelio liko.

    Pagarbiai,

    Kelmas
    logistas@gmail.com

    Baking Secrets rašė...

    Sveiki :)
    Ačiū už tokį ilgą ir išsamų komentarą, pastebėjimus ir pasiūlymus. Ačiū už išreikštus norus :) Nors ir taip visuomet stengiuosi rašyti viską kuo smulkiau ir apgalvoti, kiek galiu, papildomai pastabas pridėti, bet matyt vis tiek visko neišeina kiekvienam žmogui apgalvoti. Galiu tik dar labiau stengtis. Pabandysiu ;)
    Dėl matavimų. Puodelio dydį visada nurodau prieš išvardindama ingredientus (pažiūrėkit atidžiau) ir visuomet naudoju 250 ml. Visi šaukštai ir šaukšteliai - taip pat standartiniai specialiai skirti maisto produktų matavimui (ne valgymo šaukštai). Tai žinant, bet kada galite pasinaudoti google paieška ir susirasti atitikmenis gramais, mililitrais ar kaip jums patogiau. Ne visuomet turiu laiko spec. matuoti ar ieškoti atitikmenų visiems matmenims. Jums reikia tiksliau gramais, kitam reikės mililitrais, trečiam šaukštais ;) O man, nors imt ir persiplėšt. Jūsų daug, norų daug, o aš viena :))) Renku receptus, išbandau, tobulinu, fotografuoju (kartais dar filmuoju), redaguoju foto (ir video), surašau receptus dviem kalbomis ir t.t. Tai užima begalę laiko, o vat vis tiek kažko pritrūksta, kažkur klaidų įsivelia, kažkas nepavyksta.
    Va, pasiguodžiau, kaip sunku! :)) Dar kartą ačiū. Apgalvosiu ir stengsiuosi tobulėti. Labai malonu, kad mano puslapis naudingas ne tik moterims, bet tinka ir vyrams :))

    Baking Secrets rašė...

    Sveiki. Oho, nusimato labai skanus meniu ;) Džiaugiuosi, kad randate čia tiek idėjų ir ne tik saldžių. Tikiuosi viskas pavyks, lauksiu komentarų!
    P.S. Ačiū už pranešimą apie L.rytą. Pati nespėju visko sekti ;)

    Anonimiškas rašė...

    Aha, supratau :)
    Tiesiog pamačius puikią (net, berods, kvepiančią) nuotrauką norisi kuo greičiau pasigaminti tą puikų patiekalą, kur jau ieškosi, kas kokius puodelius ir šaukštelius naudoja :) O Jūsų puslapį atradau per lrytas.lt :)

    Sėkmės, užeisiu dažniau :)

    Kelmas

    Anonimiškas rašė...

    vakar seimai gaminau. Labai labai skanu. Aciu uz recepta!

    Printfriendly