2016 m. kovo 9 d., trečiadienis

Naminė granola / Home-made Granola


Naminės granolos receptas sveikiems, maistingiems, greitiems pusryčiams.


Aš nesu ryto žmogus. Niekada nebuvau. Anksti keltis man kančia, vėlai gultis norma. Todėl rytais man reikia laiko prabusti, ramiai pasėdėti, dar ir atsigerti kavos su pienu (daugybę metų nereikėjo). Apie pusryčius (sau) galvoju vėliau... 
Kadangi košių era man seniai baigėsi, bandau ieškoti būdų, kaip iš naujo tai prisijaukinti ir pamėgti. 
Vakar pirmą kartą pasigaminau granolos, o šiandien ryte negalėjau atsidžiaugti. Sugaišau vos kelias minutes, į dubenį įpyliau jogurto, įbėriau porą saujų granolos ir pusryčiai buvo paruošti greičiau nei kasrytinė kava. 
Kartosiu būtinai, labai patiko. Pagaminti lengva, paprasta, netrunka ilgai, o rezultatas puikus - traškūs, maistingi, neatsibodę, įvairūs pusryčiai. 



Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Naminė granola
Receptas adaptuotas iš Gordon Ramsay knygos 'Ultimate Home Cooking'

Ingredientai

200 g skysto medaus
400 g stambių avižinių dribsnių
4 šaukštai kviečių sėlenų
100 g migdolų
75 g lukštentų moliūgų sėklų
75 g lukštentų saulėgrąžų
50 g linų sėmenų
50 g razinų
50 g džiovintų spanguolių

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite skardą.
  2. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, migdolus, moliūgų sėklas, saulėgrąžas, linų sėmenis, kviečių sėlenas ir medų. 
  3. Masę plonu sluoksniu paskleiskite formoje.
  4. Kepkite 25-30 minučių nuolat pamaišydami, kol taps apskrus ir bus traškūs.
  5. Kai iškeps, truputį atvėsinkite, tuomet sulaužykite į smulkius gabaliukus (jei reikia). 
  6. Įmaišykite razinas ir spanguoles. 
  7. Laikykite sandariame inde. 


    Home-made Granola recipe.

    Home-made Granola
    Recipe adapted from Gordon Ramsay's book 'Ultimate Home Cooking'

    Ingredients

    200 g runny honey
    400 g jumbo rolled oats
    4 tbsp wheat barn
    100 g almonds
    75 g pumpkin seeds
    75 g sunflower seeds
    50 g linseeds
    50 g raisins
    50 g dried cranberries

    Instructions
    1. Preheat the oven to 180 degrees. Line your baking tin with baking paper.
    2. In a bowl mix together oats, barn, almonds, pumpkin, sunflower seeds, linseeds and honey.
    3. Transfer the mixture to the prepared tin, level the surface.
    4. Bake for 25-30 minutes, stirring now and again to ensure even toasting, until crisp.
    5. Once cooked, set aside to cool slightly, then break into small pieces if necessary.
    6. Stir in the raisins and cranberries.
    7. Store in an airtight container.



    Komentarų nėra :

    Printfriendly