2016 m. sausio 28 d., ketvirtadienis

Sausainių vyniotinis / Biscuit Roll


Sausainių vyniotinis su uogienės kremu, šokoladiniu glajumi ir riešutais. 


Ateinu su labai įdomia idėja ir labai paprasta - Sausainių vyniotinis - nekeptas. Grooooožis! Skanus, saldus, lengvai padaromas, iš keletos įprastų produktų. Modernus, kitoks ale Tinginys. Na, bent jau labai primena jį. 



Patarimai, pastebėjimai. Uogienę naudokite tokią, kokią norite. Aš naudojau pirktinį aviečių džemą. Kadangi džemas tirštas, prieš maišant su sviestu pašildžiau ir suskystinau. 

Sausainius į pieną merkite tik sekundei, kad truputį sudrėgtų, bet ne ilgiau, nes bus per minkšti. 

Sausainius sutepkite į neaukštus bokštelius ir juos vieną šalia kito sustatykite į vyniotinį. Vėliau kai pjaustysite gausite gražų juostelių pjūvį. Aš padariau atvirkščiai: padariau kelis aukštus bokštus, vėliau juos paguldžiau (sustačiau sausainius vertikaliai), todėl negavau norimo pjūvio! Nors tai nėra esminis dalykas, tik dėl efekto ir grožio. Pakartočiau ir ištaisyčiau savo klaidą, tačiau artimiausiu metu neplanuoju vyniotinio gaminti, o idėja norisi pasidalinti, kuo greičiau. Žinau, Jūs padarysit daug geriau ir gražiau, tik pasinaudokite mano patirtimi ir patarimais. 

Skaniausias jis pastovėjęs bent dieną, todėl galite sutepti, suvynioti ir palikti šaldytuve per naktį, o tuomet užbaigti ir dekoruoti. Pastovėję sausainiai suminkštėja. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Sausainių vyniotinis
Receptas adaptuotas iš Lussi's World of Artcraft

Ingredientai

1 pakelis šviesių 'Selga' sausainių
1 pakelis kakavinių 'Selga' sausainių
125 g minkšto sviesto
250 g uogienės ar džemo (naudojau aviečių)
1 puodelis pieno

Šokoladiniam glajui
100 g juodo šokolado
100 g grietinėlės (35 proc.)

Papuošimui
Saujelė smulkintų graikinių riešutų
Keli graikiniai riešutai
Pabarstukai

Gaminimo eiga
  1. Minkštą sviestą išsukite mikseriu iki purumo. Toliau plakdami mikseriu supilkite uogienę, kol pasidarys vientisa masė. 
  2. Ant stalo pasitieskite maistinę plėvelę, imkite po vieną sausainį, merkite į pieną sekundei, kad sudrėgtų, užtepkite kremo. Imkite kitos rūšies sausainį, merkite į pieną, užtepkite kremo, dėkite ant pirmojo sausainio su uogiene. Taip sluoksniuokite, kol sutepsite visus sausainius. Sukonstruokite neaukštus sausainių bokštelius, sustatykite vieną šalia kito, kad gautųsi vyniotinis. Visą vyniotinį aptepkite likusiu kremu. 
  3. Labai standžiai susukite vyniotinį į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
  4. Kai sustings, pasigaminkite šokoladinį glajų. Šokoladą sulaužykite į gabaliukus, sudėkite į dubenėlį. Grietinėlę pakaitinkite, užpilkite ant šokolado, palaukite kelias minutes, o tada gerai išmaišykite, kad šokoladas ištirptų. 
  5. Vyniotinį aptepkite šokoladiniu glajumi. Apibarstykite smulkintais graikiniais riešutais, puoškite pabarstukais ir riešutais.


    Chocolate and Jam Biscuit Roll.

    Biscuit Roll
    Recipe adapted from Lussi's World of Artcraft

    Coming soon!


    1 komentaras :

    Anonimiškas rašė...

    Labai vykęs, tiesiog tobulas desertas. Skonis superinis (aš į kremą dar įmaišiau truputį rikotos, nes turėjau nesunaudotos), bet kas labiausiai mane sužavėjo, kad galima naudoti bet kokią uogienę - puikus būdas sunaudoti rūsyje užsmirštas uogienes! Dėjau naminį slyvų džemą - mmmm, pasaka!

    Printfriendly