2015 m. spalio 27 d., antradienis

Itališkos salotos 'Caprese' / Caprese Salad


Šviežios itališkos salotos su klasikiniu deriniu: pomidorais, mocarela ir bazilikais.




Šiandien dalinuosi super paprastu salotų receptu. Mano mėgstamiausios salotos - 'Caprese'. Jau daugiau kaip metus negaliu jų atsivalgyti. Būtent dėl jų ant mano virtuvės palangės turi visuomet žaliuoti bazilikas, o šaldytuve mocarela ir pomidorai privalomi bet kuriuo sezonu. 

Salotas visuomet valgau vienas ir tiesiog mėgaujuos klasikiniu itališku skonių deriniu. Šis patiekalas - absoliutus favoritas, kai noriu ko nors lengvo ir skanaus. Dažniausiai valgomas vėlais vakarais ar naktimis, kai užsisėdžiu iki išnaktų ir išalkstu. Nevalgysi gi kepsnio ar kotleto 12 valandą nakties (nors būna visko). Žinotumėt, koks nusivylimas aplanko, kai taip išalkus, tingiai išsiropštus iš šiltos lovos, nulipus į pirmą vėsų namo aukštą ir atidarius šaldytuvą, pamatai, kad sūrio ar pomidorų nebėra. Tada atsidūstu, tyliai uždarau šaldytuvo dureles ir kiūtinu atgal į lovą mintyse sau tardama: 'Ir gerai, nėra ko naktį valgyti'. Nors širdyje tai skamba kaip gryniausias melas.

Turiu pasakyti ne visada mano santykiai su šiomis salotomis buvo tobuli. Pirmą kartą kai jas dariausi, galvojau tik vieną: 'kas čia per salotos, juk tik pomidoras ir mocarela'. Skonis buvo paprastas ir tuo pačiu įdomus. Raudonėlio tuomet visiškai nemėgau, bazilikas nebuvo mėgstamiausias prieskonis taip pat. Tačiau po tos pirmos porcijos kažkas apsivertė mano galvoje ir skonyje. Dabar baziliką dievinu ir raudonėlis tapo skanus. 


Patarimai, pastebėjimai. Vienintelis patarimas naudoti šviežius ir geros kokybės produktus. Kadangi salotose mažai sudedamųjų dalių, svarbu naudoti šviežius bazilikus, gerą alyvuogių aliejų. Mocarelos ir pomidorų kokybė - savaime suprantama. 

Aš mėgstu valgyti gražiai atrodantį, estetišką maistą. Aišku, patiektą pagal galimybes ir gebėjimus. Vaizdas ir tvarka lėkštėje man svarbu, nes taip skaniau. Man šios salotos skaniausiai valgosi patiektos griežinėliais. 


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. Gaminau šimtus kartų ir dar gaminsiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Itališkos salotos 'Caprese'
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 porcijai

2 vidutiniai pomidorai
1 mocarelos kamuoliukas (apie 125 g)
Druskos, pipirų pagal skonį
Šiek tiek džiovinto raudonėlio
Truputis alyvuogių aliejaus
Šviežio baziliko lapelių

Gaminimo eiga
  1. Pomidorus ir mocarelą supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į lėkštę.
  2. Pabarstykite druska, pipirais, raudonėliu. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir papuoškite baziliko lapeliais.


    Fresh Italian Caprese Salad. 

    Caprese Salad
    Recipe adapted from Laura in the Kitchen

    Ingredients
    For 1 portion

    2 medium tomatoes
    1 mozzarella ball (about 125 g)
    Salt and pepper to taste
    Some dried oregano
    Splash of olive oil
    Fresh basil leaves

    Instructions
    1. Slice the mozzarella and tomatoes and arrange in a plate. 
    2. Season with salt, pepper, oregano. Drizzle with some olive oil and decorate with fresh basil leaves.

    2 komentarai :

    Anonimiškas rašė...

    Kada nors pabandykite įsidėti agurko, salotų ir alyvuogių (ir jūsų išvardintų produktų). Viską supjaustykite kubeliais (alyvuoges per pusę). Sudėkite į indą, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, įdėkite prieskonių, išmaišykite. Skanaus! ��

    Baking Secrets rašė...

    Dėkui už pasiūlymą. Tikrai esu bandžiusi ;) Būna ir vietoj pomidorų naudoju džiovintus pomidorus plius čederio sūrį, labai skanu :)

    Printfriendly