2015 m. spalio 26 d., pirmadienis

Morkų keksiukai / Carrot Cupcakes


Minkšti, kvapnūs, labai skanūs morkų keksiukai su graikiniais riešutais ir kreminio sūrio kepurėlėmis. 


Puikūs keksiukai. Labai skanūs, minkšti, nėra labai saldūs, su riešutais. Aš nesu keksiukų kremų mėgėja ir dažniausiai juos darau be jokių kremų. Man keksiukas turi būti skanus pats ir papildomas cukraus bei riebalų kiekis visiškai nereikalingas. Nebūčiau kremo gaminusi ir šį kartą, bet ko nepadarysi dėl įvairesnių nuotraukų. Kremo padariau tik keliems keksiukams, nes buvau įsitikinusi, jog jo nevalgysiu. O kaip klydau! Labai skanus kremas gavosi, labai dera su morkų keksiukais. Nebuvo nei per saldu, nei per riebu. Likau sužavėta ir keksiukais, ir šiuo kremu. Labai skanu. 


Patarimai, pastebėjimai. Tarkavau dvi nedideles morkas per burokinę tarką. 

Naudojau miltus kepiniams (angl. self-raising flour) ir kepimo miltelių nenaudojau visai. Bet jei tokių neturite, dėkite kepimo miltelius kaip nurodyta recepte. 

Gaunasi 12 keksiukų. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4.5/5. Labai skanu, kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!





Morkų keksiukai
Receptas adaptuotas iš knygos 'Complete Children's Cookbook'

Ingredientai

Keksiukams
175 g minkšto sviesto
175 g cukraus
175 g miltų
2 šaukšteliai prieskonių mišinio (cinamono, muskato, gvazdikėlių, imbiero)
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
2 kiaušiniai
1 apelsino tarkuotos žievelės
1 šaukštas apelsinų sulčių
2 vidutinės tarkuotos morkos
50 g smulkintų graikinių riešutų 

Kremui
200 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
2 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštas apelsinų sulčių
1 apelsino tarkuotos žievelės

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, o keksiukų formą išklokite popieriniais 'sijonėliais'. 
  2. Mažame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, prieskonius.
  3. Paimkite kelis šaukštus miltų mišinio ir sumaišykite su smulkintais graikiniais riešutais ir tarkuotomis morkomis. Padėkite į šalį.
  4. Dideliame dubenyje sviestą ir cukrų išsukite iki purios masės. Muškite kiaušinius, įtarkuokite apelsino žievelę, įpilkite sulčių. Viską išplakite.
  5. Įmaišykite miltų mišinį ir tarkuotas morkas bei graikinius riešutus.
  6. Tešlą paskirstykite į keksiukų formeles. 
  7. Kepkite 18-20 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į keksiuko centrą, jis liks švarus ir sausas.
  8. Kremui visus produktus išsukite. 
  9. Atvėsusius keksiukus aptepkite kremu, papuoškite apelsino žievele.


Soft, very delicious carrot cupcakes with cream cheese frosting.

Carrot Cupcakes
Recipe adapted from the book 'Complete Children's Cookbook'

Ingredients

For the cupcakes
175 g softened butter
175 g sugar
175 g self-raising flour
2 tsp mixed spices
2 eggs
1 grated orange zest
1 tbsp fresh orange juice
2 medium carrots, grated
50 g walnuts, chopped

For the frosting
200 g cream cheese
2 tbsp icing sugar
1 tbsp orange juice
1 grated orange zest

Instructions
  1. Heat the oven to 180 degrees. Line the muffin tin with the cupcakes liners.
  2. In a small bowl mix the flour and spices.
  3. Take 2 tbsp of flour mixture and mix with the chopped walnuts. Set aside.
  4. In a big bowl cream together the butter and sugar. Add the eggs, grated orange zest and orange juice. Whisk everything well.
  5. Pour the flour mixture, grated carrots and walnuts. Mix until everything is combined.
  6. Divide the batter evenly between the cupcake liners.
  7. Bake for 18-20 minutes or until the toothpick inserted into the center of the cupcake comes out clean.
  8. For the frosting whisk everything together until smooth.
  9. Spread the frosting over the cooled cupcakes and decorate with orange zest.


Komentarų nėra :

Printfriendly