2015 m. rugsėjo 15 d., antradienis

Cukinijų keksiukai su šokoladu ir riešutais / Zucchini Chocolate Chip Muffins



Minkšti, purūs cukinijų keksiukai su šokolado gabaliukais ir graikiniais riešutais. 


Pagaliau turiu dar vieną labai skanių keksiukų receptą. Minkšti, purūs, viduje šokolado lašeliai ir graikiniai riešutai! Gėris. 


Cukinijos skonio tikrai nesijaučia. Skonis daugialypis: cinamono, muskato, šokolado ir riešutų. Svarbiausia, keksiukai minkšti ir tirpsta burnoje. 


Patarimai, pastebėjimai. Cukiniją tarkavau burokine tarka, sulčių nenuspaudžiau. 

Graikinius riešutus ir šokolado gabaliukus reikia sumaišyti su keliais šaukštais miltų, kad jie 'nenuskęstų' ir tolygiai pasiskirstytų tešloje.

Gaunasi 12 keksiukų. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!





Cukinijų keksiukai su šokoladu ir riešutais
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

1 1/2 puodelio miltų
Žiupsnelis druskos
1 šaukštelis sodos
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1 1/2 šaukštelio cinamono
1/4 šaukštelio muskato
2 kiaušiniai
1/2 puodelio aliejaus
3/4 puodelio balto cukraus
1/4 puodelio rudo cukraus
1 puodelis tarkuotos cukinijos
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
1/4 puodelio pasmulkintų graikinių riešutų
1/2 puodelio juodo šokolado gabaliukų
Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, o keksiukų formą išklokite popieriniais 'sijonėliais'. 
  2. Mažame dubenyje sumaišykite miltus, druską, sodą, kepimo miltelius, cinamoną ir muskatą.
  3. Paimkite kelis šaukštus miltų mišinio ir sumaišykite su smulkintais graikiniais riešutais ir šokolado gabaliukais. Padėkite į šalį.
  4. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius, aliejų, abiejų rūšių cukrų bei vanilę. 
  5. Įmaišykite tarkuotą cukiniją bei miltų mišinį. 
  6. Galiausiai suberkite graikinius riešutus ir šokoladą. Viską išmaišykite.
  7. Tešlą paskirstykite į keksiukų formeles. 
  8. Kepkite 20-25 minutes arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į keksiuko centrą, jis liks švarus ir sausas.

Soft, fluffy zucchini chocolate chip muffins with walnuts.

Zucchini Chocolate Chip Muffins
Recipe adapted from Laura in the Kitchen

Ingredients
1 cup - 250 ml

1 1/2 cup plain flour
Pinch of salt
1 tsp baking soda
1/2 tsp baking powder
1 1/2 tsp cinnamon
1/4 tsp nutmeg
2 eggs
1/2 cup vegetable oil
3/4 cup white sugar
1/4 cup brown sugar
1 cup grated zucchini
2 tsp vanilla extract
1/4 cup chopped walnuts
1/2 cup chocolate chips

Directions
  1. Preheat your oven to 180 degrees and line a 12 piece cupcake tin with cupcake liners.
  2. In a small bowl, combine the flour,  salt, baking soda, baking powder, cinnamon and nutmeg.
  3. Take two tablespoons of flour mixture and mix with chopped walnuts and chocolate chips. Set aside.
  4. In a large bowl, whisk eggs, oil, vanilla and both sugars.
  5. Add grated zucchini, the dry ingredients and mix just until they are all incorporated.
  6. Mix in the walnuts and chocolate chips.
  7. Fill your muffin tin with the batter.
  8. Bake the muffins for about 20 to 25 minutes or until a toothpick inserted in the center of the cupcake comes out clean.

5 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Kai turėjau cukinijų neturėjau kur kept, kai turiu kur kept neturiu cukinijų..pirkt kažkaip sąžinė neleidžia :)

Anonimiškas rašė...

Gaunasi labai labai skanūs keksiukai :)

Baking Secrets rašė...

Super! Ačiū, kad palikot komentarą!

Anonimiškas rašė...

Niekaip nesuprantu, ką darau ne taip - man labai gražiai iškyla, tada padedu atvėsti randu susmegusius... galvoju, gal perplaku? Aš viską maišau su mikseriu. Arba gal per mažai kepimo miltelių? Dėl ko taip galėtų būti?

Baking Secrets rašė...

Hm. O jie buna visiskai iskepe? Skamba lyg per trumpai kepti, arba per karsta orkaite, arba su kepimo milteliais kazkas negerai (gali buti per daug, ar per mazai). Sunku pasakyti. O gal ir perplakt. Pabandykit sluotele maisyt. As keksiukius visad ranka maisau, nematau prasmes mikserio traukti ;)

Printfriendly