2015 m. sausio 28 d., trečiadienis

Tortas 'Zuikis' / Bunny Cake


For English recipe, please scroll down

Zuikio formos vanilinis tortas su vaniliniu sviestiniu kremu.



Vieneri. Tiek visai neseniai suėjo metukų mano dukrytei. Štai ir pirmas mamos tortas pirmajam jos gimtadieniui. Norėjau paprasto torto, bet gražios, vaikiškos formos. Skonio dukrytė tikrai neprisimins, o ir gavo tik paragauti (dar per anksti saldumynams), bet formą matys nuotraukose ir galės didžiuotis savo pirmu tortu - 'Zuikiu'. 

Taigi, visa torto esmė daugiau jo formoje, puošime. Torto vidus - paprastas vanilinis biskvitas, išorėje - vanilinis sviestinis kremas. Jei norite kažko kito, kuo puikiausiai galite eksperimentuoti. Sviestinis kremas kiek saldokas, galite keisti kokiu kitu ar paprasčiausia plakta grietinėle. Papuošimas mano turimų 'atsargų' ir kūrybos rezultatas. Gimtadienį paminėjome tik savo rate, todėl labai pedantiškai nesistengiau puošti, tik kad atrodytų tvarkingai ir gražiai. 

Po receptu įdedu schemą, kaip išpjauti zuikio ausis ir kaspiną. Labai paprasta. Aš ant biskvito uždėjau formos apatinę dalį ir nupjoviau kraštus, kad būtų panašaus dydžio. 

Beje, pagaliau atėjo ta diena, kai įgyvendinau savo svajonę. Būdama maža labai troškau, jog nors kartą mano mama iškeptų tortą mano gimtadieniui, o nepirktų. Deja, mama nemokėjo ir iki šiol nemoka. Dar tuomet sau pasižadėjau, būtinai išmokti kepti tortus, kad savo vaikams šį gimtadienio norą išpildyčiau. Nors tortas ir ne toks gražus kaip pirktinis, ne toks tobulas, bet jis keptas mamos su meile ir šimtą kartų skanesnis. Laiminga!





Tortas 'Zuikis'
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
2 x 20 cm apvalioms formoms
1 puodelis - 250 ml

Dviems biskvitams
3/4 puodelio minkšto sviesto
4 kiaušinių baltymai
2 1/2 puodelio miltų
2 1/2 šaukšteliai kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1 1/4 puodelio cukraus
1 šaukštas vanilės ekstrakto
1/4 puodelio grietinės
1 puodelis pieno

Vaniliniam sviestiniam kremui
200 g minkšto sviesto
3 puodeliai cukraus pudros
1 šaukštas vanilės ekstrakto
2 - 3 šaukštai pieno
Gaminimo eiga
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, riebalais patepkite ir kepimo popieriumi išklokite dvi 20 cm kepimo formas. 
2. Mažame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską.
3. Kitame dubenyje mikseriu iki standumo išplakite kiaušinio baltymus. Padėkite į šalį.

4. Mikseriu išsukite minkštą sviestą ir cukrų, kol masė taps puri. Sudėkite grietinę, įpilkite vanilės, išplakite. 
5. Suberkite pusę miltų kartu su pusę pieno ir išmaišykite. Berkite likusius miltus ir pilkite likusį pieną, sumaišykite iki vientisos masės. 
6. Palengva įmaišykite baltymus (po trečdalį). Tešlą padalinkite tarp dviejų kepimo formų ir kepkite 30 - 35 minutes arba kol visiškai iškeps. 
7. Iškeptus biskvitus 10 minučių palikite formose, tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
8. Sviestiniam kremui, mikseriu plakite sviestą, cukraus pudrą ir vanilę, kol viskas susimaišys. Po šaukštą pilkite pieno stebėdami konsistenciją (gali užtekti 2 šaukštų, gali reikėti ir 3 šaukštų pieno) ir plakite mikseriu iki kreminės vientisos masės. Tai užtruks 5-6 minutes. 

9. Paimkite vieną biskvitą, išpjaukite zuikio ausis, kaip parodyta paveikslėlyje. Sudėliokite zuikio formą, aptepkite kremu ir papuoškite.





RECIPE IN ENGLISH


Nice shape vanilla birthday cake with vanilla buttercream.



Bunny Cake  
Recipe adapted from Laura in the Kitchen

Ingredients
For 2 x 20 cm round cake tin
1 cup - 250 ml

For the cakes
3/4 of cup of softened butter 
4 egg whites
2 1/2 cups of plain flour
2 1/2 tsp of baking powder
pinch of salt
1 1/4 cup of sugar
1 tbsp of vanilla extract
1/4 cup of sour cream
1 cup of milk

For the vanilla buttercream
200 g of softened butter
3 cups of icing sugar
1 tbsp of vanilla extract
2 to 3 tbsp of milk
Directions 
1. Preheat the oven to 180 degrees, spray two 20 cm round cake pans with non-stick spray, lay the bottom with parchment paper and set aside.
2. In a small bowl, mix together the flour, salt and baking powder, set aside.
3. In the bowl of a standing mixer, whisk the egg whites until stiff peaks form, remove to a bowl. 

4. Cream together the butter and sugar until fluffy, add the sour cream and vanilla and whisk until smooth. 
5. Add half of the flour mixture along with half of the milk and whisk until mostly combined, add remaining flour mixture and milk and mix until everything is nice and smooth.
6. Fold in the egg whites 1/3 at a time and divide the batter between the two prepared pans. Bake for about 30 to 35 minutes or until fully cooked through. 
7. Allow the cakes to cool for about 10 minutes, invert the cakes on to a rack and allow them to cool completely.
8. To make the frosting, in the bowl of a standing mixer, cream together the butter, sugar and vanilla until well combined and smooth. Add the milk, 1 tbsp at a time and keep whisking until you get a smooth and creamy frosting consistency. This might take up to 5 or 6 minutes to get that fluffy and creamy buttercream frosting.

9. Take one cake and cut bunny ears according to the picture. Assemble the cakes to a bunny shape, top with buttercream and decorate as you like. 





4 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Oij koks smagus zuikutis :) aš taip dekoruot nesugebėčiau :D

Baking Secrets rašė...

Ačiū. Išėjo visai mielas zuikis :)) Dar toks mergaitiškas, nors neplanavau. Ką turėjau savo stebuklingoj spintelėj iš papuošimų tą panaudojau :) Dekoravimas truko turbūt 10 minučių :D Paprasta gi :)

Laura rašė...

Sveiki, norejau paklausti ar jus ji pertepete kelis kartus viduje ar ne? ir ar uztenka kremo keliems pertepimams ir isores apteptimui pagal recepta? tap pat ar butu imanoma dar kuo nors pertepti si nostabu torta.
aciu

Baking Secrets rašė...

Sveiki. Nea, mano torto vidus buvo tik biskvitas, nepertepiau nieko. Kremo užtenka tik aptepimui išorėje. Jei norit padaryti daugiau sluoksnių, reiktų biskvito dalis susipjaustyti. Į du sluoksnius tikrai pavyks, dėl trečio sluoksnio tiksliai pasakyti negaliu (o ir tada ganėtinai aukštas zuikis bus). Formos aukštis, kurioje kepiau biskvitus buvo kažkur 2,5 cm (max 3 cm). Tai biskvitai panašaus aukščio. O kokį kremą tepti priklauso nuo jūsų skonio ir sąlygų (ar transportuosit kur nors tortą, ar ilgai laikysit, prieš kiek laiko kepsit). Tortas labai didelis ir ilgas, suteptas į šaldytuvą gali netilpti (kažkur daugiau nei 50 cm ilgio, o su padėklu dar daugiau). Sviestinis kremas gerai išlaiko formą, neištiš, o skonis kiekvieno skirtingas.

Printfriendly