2014 m. spalio 9 d., ketvirtadienis

Mini pusryčių krepšeliai / Mini Bacon Egg and Toast Cups


For English recipe, please scroll down






Patirtis. Pusryčiai. Kartais norisi kažko kūrybingo. Net paprasta kiaušinienė gali būti kitokia. Šitie krepšeliai geras to pavyzdys. Skrebutis, šoninė, sūris, kiaušinis - viskas vienoje vietoje ir patiekta gražiai bei įdomiai. Norite nustebinti vaikus ar vyrą/žmoną? Kodėl gi nepamėginus šitų krepšelių.  

Skonis. Kitaip patiekta kiaušinienė. Viskas viename - skrebutis, sūris, šoninė, kiaušinis. 

Kiaušiniai man gavosi skysti. Jei norite kietesnių, kepkite ilgiau. Gardinkite smulkintais svogūnų laiškais, kalendra ar petražolėmis. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Receptas palankus improvizacijai. Galima keisti norimus indregientus. Kiaušinį plakti, neplakti, maišyti su sūriu ar ne. Skonio ir vaizduotės reikalas. 



Mini pusryčių krepšeliai 
Receptas adaptuotas iš Fifteen Spatulas

Ingredientai

4 šoninės gabaliukai, plonai pjaustyti
4 kiaušiniai
2 duonos riekės
2 šaukštai tarkuoto čederio sūrio
druskos
pipirų

Gaminimo eiga

1. Duoną paskrudinkite. Išpjaukite 4 mažus apskritimus (kad tilptų į keksiukų formą).
2. Šoninę apkepkite keptuvėje. 
3. Į keksiukų formą dėkite skrebučius. Aplink apsukite šoninės juosteles. Į vidų dėkite tarkuoto sūrio, įmuškite kiaušinius. Padruskinkite, papirinkite. 
4. Kepkite apie 12 minučių 200ºC laipsnių įkaitintoje orkaitėje.  

RECIPE IN ENGLISH


Experience. Sometimes you want something special and creative for breakfast. Everything in one place - toast, bacon, cheese and eggs. This is a nice interesting and different way how to prepare breakfast and omelet. If you want to impress your kids or husband/wife, why not to try these Mini Bacon and Toast Cups. 

Taste. Different, interesting way to prepare omelet. Everything in one place - toast, cheese, eggs and bacon. 

Garnish with some chopped spring onion, chives, coriander or parsley. 

What would I do different next time. Recipe is good for improvisation. You can change the ingredients to anything you want. Everything's up to you, your taste and imagination. 


Mini Bacon Egg And Toast Cups
Recipe adapted from Fifteen Spatulas

Ingredients

4 bacon slices  
4 eggs
2 toasts 
2 tbsp grated cheddar cheese
salt
pepper

Instructions

1. Toast your bread and cut 4 pieces with a cookie cutter, just big enough to fill the bottom of the muffin tin. 
2. Cook the bacon in a pan. 
3. Place the toasts in the muffin tin, wrap the bacon around it. Add the grated cheese, then crack the eggs into each cup. Sprinkle with some salt and pepper. 
4. Bake for about 12 minutes in a preheated oven to 200ºC



Printfriendly