2013 m. rugpjūčio 19 d., pirmadienis

Citrininis keksas | Lemon Drizzle Cake


This Lemon Cake is so light, lemony flavor and wonderful texture!!! Very easy to make, but the result is perfect. The Lemon drizzle gives very nice lemony flavor which I just love! 


Lemon Drizzle Cake



Ingredients

150 g self-raising flour
125 g caster sugar
75 g softened butter, plus extra for greasing
2 medium eggs
1 tsp baking powder
2 1/2 tbsp milk
1 tbsp lemond curd

For the drizzle:
1 lemon juice
Grated zest of 1 lemon
2 tbsp granulated sugar

Instructions

1. Put caster sugar and softened butter together in a large bowl and beat them till the mixture is very light and fluffy. You can use electric whisk or wooden spoon. I used simple wooden spoon and works perfectly. Add the flour, baking powder, eggs, lemon curd and milk, mixing all the time, until everything is thoroughly combined.
2. Butter 1kg loaf tin and line it with baking parchment. Pour the mixture into it. 
3. Heat your oven to 180ºC. Bake cake for 40-45 minutes or until thoroughly cooked.
4. Mix the lemon zest and juice  with sugar for the drizzle. Pour the lemon drizzle over the hot cake in the tin and leave to cool.

Recipe from the book Paul Hollywood 'How to bake".



Šis citrininis keksas - labai purus, švelnaus citrininio skonio ir labai lengvos tekstūros!!! Labai lengvai pagaminamas, bet rezultatas puikus. Citrininis glajus šiam keksui suteikia gaivaus citrininio skonio, kurį aš dievinu!


Citrininis keksas


Ingredientai

150 g miltų
125 g cukraus
75 g minkšto sviesto, plius šiek tiek sviesto kepimo formos patepimui
2 kiaušiniai
1  šaukštelis kepimo miltelių
2 1/2 šaukšto pieno
1 šaukštas citrininio kremo (nebūtinai)

Citrininiam glajui:
1 citrinos sulčių
Tarkuota 1 citrinos žievelė
2 šaukštai cukraus

Gaminimo eiga

1. Dideliame inde išsukite cukrų su minkštu sviestu, kol gausite labai lengvą ir purią tekstūrą. Galite išsukti tiek su elektriniu plakikliu, tiek mediniu šaukštu. Aš naudojau paprastą medinį šaukštą, puikiai gaunasi. Tuomet visą laiką maišydami pilkite kitus produktus: miltus, kepimo miltelius, kiaušinius, pieną. Aš taip pat naudojau šiek tiek "lemon curd" (citrininio kremo). Deja, nežinau ar Lietuvoje jo galima įsigyti ir kaip jis tiksliai vadinasi. Tiesa jis nėra būtinas. Jis šiek tiek duoda citrininio skonio pyragui, bet tą patį ir daug stipresnį skonį duos citrininis glajus. 
2. Sviestu patepkite nedidelę 1 kg pailgą kepimo formą ir išklokite ją kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į formą.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC. Kepkite keksą apie 40-45 minutes arba kol visiškai iškeps. 
4. Sumaišykite citrinos sultis, žievelę ir cukrų. Užpilkite glajų ant dar karšto pyrago ir leiskite visiškai atvėsti.

Receptas iš knygos Paul Hollywood 'How to bake".

2 komentarai :

Anonimiškas rašė...

Labai skaniai atrodo :)

Baking Secrets rašė...

Ačiū :)

Printfriendly