Šokoladiniai keksiukai su karamele nr. 2 / Chocolate Caramel Muffins no. 2


Purūs, minkšti, drėgni, labai skanūs šokoladiniai keksiukai su karamele.



Kaip Jums vaizdas? Skonis dar geresnis! 

Šokoladinius keksiukus su karamele jau esu bandžiusi, tik deja, pirmasis receptas nebuvo tobulas, reikėjo prie jo padirbėti. Specialiai to neplanavau ir nedariau, tiesiog likus pusei skardinei karamelės prisiminiau šią idėją. Šovė mintis į savo superinius šokoladinius keksiukus įmaišyti karamelės ir pažiūrėti, kas gausis tada. Gavosi puikūs keksiukai! 
Tai tik patvirtina mintį, kad turint bazinius-pagrindinius receptus, vėliau įdėjus kitokių priedų (šiuo atveju karamelę), receptai atgimsta naujai, įdomiai ir labai skaniai. Gal net skaniau...

Bandykite, rekomenduoju!





Patarimai, pastebėjimai. Karamelę į tešlą sudėkite šaukšteliu, jos įmaišyti visiškai nereikia. Mentele padarykite 'zigzagus', kad karamelė truputį pasiskirstytų tešloje, bet liktų jos gumuliukų. 
Galite karamelės įdėti ir daugiau. Aš dėjau pusę skardinės, bet galite ir daugiau.
Šiuos keksiukus esu kepusi daug kartų. Esu naudojusi tiek pasukas, tiek kefyrą, tiek pati dariusi a la kefyrą (į pieną įmaišykite citrinos sulčių arba acto), visais atvejais gavosi puikūs keksiukai. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, tikrai kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!





Šokoladiniai keksiukai su karamele nr. 2
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

½ puodelio  (110 g) minkšto sviesto
¾ puodelio balto cukraus
¼ puodelio rudo cukraus
1 vidutinio kiaušinio
½ puodelio kakavos
1 puodelio miltų
¼ šaukštelio druskos
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
½ šaukštelio tirpios kavos (nebūtina)
½ šaukštelio kepimo miltelių
½ šaukštelio kepimo sodos
3/4 puodelio pasukų arba kefyro (jei neturi, gali pasigaminti namie - receptas čia)
Nuo 1/2 skardinės (200 g) iki skardinės (400 g)  karamelės (tokios kaip 'Rududu')
Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, o keksiukų formą išklokite popieriniais 'sijonėliais'. 
  2. Mažame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą, tirpią kavą, druską. Padėkite į šalį.
  3. Dideliame dubenyje iki purumo išsukite kambario temperatūros sviestą su abiejų rūšių cukrumis, įpilkite vanilės, muškite kiaušinį, gerai įmaišykite.
  4. Suberkite sausų produktų mišinį ir šiek tiek pamaišykite. Galiausiai supilkite kefyrą, maišykite tol, kol visi produktai susijungs. Nepermaišykite, nes keksiukai nebus purūs. 
  5. Šaukšteliu į keksiukų tešlą pridėkite karamelės (truputį pasilikite užbaigimui), mentele atsargiai padaryti 'zigzagus', kad karamelė truputį įsimaišytų, bet liktų jos gabaliukų. 
  6. Sudėkite tešlą į keksiukų formeles, ant keksiukų viršaus dėkite dar po 1/2 šaukštelio karamelės. 
  7.  Kepkite 18-20 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į keksiuko centrą, jis liks švarus ir sausas. 


Very moist, fluffy, chocolate caramel muffins.

Chocolate Caramel Muffins no. 2
Recipe adapted from Laura in the Kitchen

Ingredients
1 cup- 250 ml

½ cup  (110 g) softened butter
¾ cup sugar
¼ cup brown sugar
1 egg
½ cup cocoa powder
1 cup plain flour
¼ tsp salt
1 tsp vanilla extract
½ tsp instant espresso powder
½ tsp baking powder
½ tsp baking soda
3/4 cup buttermilk (homemade buttermilk recipe is here)
From 1/2 can (200 g)  to 1 can (400 g) caramel
Directions
  1. Preheat your oven to 180 degrees and line a 12 piece muffin tin with muffin liners.
  2. In a small bowl, combine the flour, cocoa powder, baking powder, baking soda, instant espresso powder and salt, set aside.
  3. In a large bowl, cream together the butter and both sugars, add the egg and vanilla and whisk until smooth.
  4. Add the dry ingredients and mix just until they are almost all incorporated. Add the buttermilk and mix everything. Dollop the caramel to the batter, mix gently with a spatula. Make sure to leave caramel bubbles. 
  5. Fill your muffin tin with the batter, dollop some some caramel on top of each muffin.
  6. Bake for about 18 to 20 minutes or until a toothpick inserted in the center of the muffin comes out clean.


Baking Secrets

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą