2016 m. kovo 6 d., sekmadienis

Panini sumuštiniai / Paninis in Two Ways


Panini sumuštinių receptai: kumpio ir sūrio Panini bei mocarelos, pesto ir pomidorų Panini.


Panini sumuštiniai dviem būdais - su kumpiu ir sūriu bei mocarela, pesto ir pomidorais. Įtiks ir mėsaėdžiams, ir vegetarams. Tiks ir pusryčiams, ir užkandžiui, ir pietums darbe, ir išvykai. Universalu, greita, labai skanu.




Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Panini sumuštiniai
Receptas adaptuotas iš Annabel Karmel knygos 'Annabel's Family Cookbook'

Ingredientai

Panini su kumpiu ir sūriu

2 Panini bandelės
Truputis sviesto
2 šaukštai majonezo
Sauja tarkuoto Čederio sūrio
4 riekelės kumpio

Panini su mocarela, pesto ir pomidorais
2 Panini bandelės
Truputis sviesto
2 šaukštai Pesto padažo
1 kamuoliukas mocarelos sūrio
1 didelis pomidoras
Keli šviežių bazilikų lapeliai

Gaminimo eiga
  1. Gaminame Panini su kumpiu ir sūriu. Panini bandeles perpjaukite pusiau. Kiekvieną puselę aptepkite sviestu. Dvi Panini riekes aptepkite majonezu. Uždėkite sūrio, kumpio, dar truputį sūrio ant viršaus ir uždenkite su kita Panini riekele. Grilinę keptuvę gerai įkaitinkite. Kepkite sumuštinius po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
  2. Gaminame Panini su mocarela, pesto ir pomidorais. Panini bandeles perpjaukite pusiau. Kiekvieną puselę aptepkite sviestu. Dvi Panini riekeles aptepkite Pesto padažu. Ant viršaus dėkite griežinėliais pjaustytą mocarelą, pomidorus, baziliko lapelius. Panini sumuštinius uždenkite likusiomis riekelėmis. Grilinę keptuvę gerai įkaitinkite. Kepkite sumuštinius po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. 


    Two Paninis recipes: Ham and Cheese Paninis and Mozzarella, Pesto and Tomato Paninis.

    Paninis in Two Ways
    Recipe adapted from Annabel Karmel's book 'Annabel's family cookbook'

    Ingredients

    Ham and Cheese Paninis

    2 Paninis
    A little butter
    2 tbsp mayonnaise
    Large handful of grated Cheddar
    4 slices ham

    Mozzarella, pesto and tomato paninis
    2 Paninis
    A little butter
    2 tbsp pesto
    1 mozzarella ball, sliced
    1 large tomato, sliced
    Few fresh basil leaves

    Instructions
    1. To make ham and cheese paninis, slice the paninis in half. Lightly butter and spread 2 halves with the mayonnaise. Top with the cheese and ham, more cheese on top, sandwich together with the remaining halves. Heat a frying pan or a griddle until hot. Fry the paninis for 2-3 minutes on each side.
    2. To make mozzarella, pesto and tomato paninis, slice the paninis in half. Lightly butter and spread the pesto over 2 halves. Top with mozzarella, tomato and basil and sandwich together with the remaining halves. Heat a frying pan or a griddle until hot. Fry the paninis for 2-3 minutes on each side.



    4 komentarai :

    Anonimiškas rašė...

    Kaip skaniai atrodo! Tas su Mozzarella ypač. O kokia čia duona tiksliau? Nes nemačiau Panini duonos pirkti. Gal į Ciabatta panaši ar nelabai? :))

    Raminta rašė...

    WAUUU!!!! kur perkat panini bandeles?:)

    Baking Secrets rašė...

    Aš gyvenu UK, čia jų visur yra. LT kur, nepasakysiu. Manau didesniuose prekybos centruose reikia ieškoti. Panini yra iš Ciabatta duonos. ;)

    Baking Secrets rašė...

    Ačiū! O tu nepasigauk. Aš ir maniau bus skanesnis su mocarela, bet mums labiau patiko su kumpiu ir sūriu :) Skonis ryškesnis, bet aišku priklauso nuo naudojamo kumpio ir sūrio. Taip, Panini yra iš Ciabatta duonos, tik sumažinta versija ir su griliaus dryžiukais ;) Aš negyvenu LT, negaliu pasakyti, kur jos rasti tiksliai.

    Printfriendly