2016 m. vasario 15 d., pirmadienis

Omletas su sūriu, pomidorais ir laiškiniais česnakais / Cheese, Tomato and Chive Omelette


Paprasta, skani idėja pusryčiams - omletas su sūriu, pomidorais ir laiškiniais česnakais.


Puikūs, paprasti, bet neprasti pusryčiai - Omletas su sūriu, pomidorais ir laiškiniais česnakais. Labai skanu, derinys labai geras, receptas greitas ir paprastas. 
Vyras paragavęs prašė dar vienos porcijos ir tokių pačių pusryčių kitam rytui. Receptas vertas pakartojimo. 


Patarimai, pastebėjimai. Kepiau 20 cm skersmens keptuvėje, buvo pats tas. Iš šios normos gaunasi viena porcija. 
Vietoje laiškinių česnakų galima naudoti svogūnų laiškus.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Kepiau tris kartus.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Omletas su sūriu, pomidorais ir laiškiniais česnakais
Receptas adaptuotas iš Annabel Karmel knygos 'Annabel's Family Cookbook'

Ingredientai
1 porcijai

2 kiaušiniai
1 šaukštas smulkintų laiškinių česnakų
Kubelis sviesto
1 pomidoras, supjaustytas
30 g tarkuoto Čederio sūrio
Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga
  1. Kiaušinius, laiškinius česnakus išplakite. Paskaninkite druska, pipirais. 
  2. Karštoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite kiaušinius.
  3. Kai kiaušinių kraštai pradės tvirtėti, atsargiai su mentele pakelkite kiaušinį, keptuvę pakreipkite į šoną, kad skystas kiaušinis nubėgtų po jo apačia. 
  4. Ant vienos omleto pusės sudėkite pomidorus ir užbarstykite sūrio. Omletą sulenkite, pakepkite apie minutę, kol sūris išsilydys, o kiaušinis sutvirtės. 


Nice, delicious, simple cheese, tomato and chive omelette.

Cheese, Tomato and Chive Omelette
Recipe adapted from Annabel Karmel's book 'Annabel's Family Cookbook'

Ingredients
For 1 portion

2 eggs
1 tbsp chopped chives
Knob of butter
1 tomato, sliced
30 g grated Cheddar cheese
Salt and pepper to taste

Instructions
  1. Whisk the eggs and chives. Season with salt and pepper.
  2. Melt the butter in a hot 20 cm pan. Add the eggs.
  3. When the edges of the egg begin to set, lift the egg with a spatula, tilt the pan towards the edge you have lifted and let the uncooked egg flow underneath the cooked portion to cover the base of the pan.
  4. Spoon the tomatoes, grated cheese on to one side of the omelette. Fold the omelette over and cook for 1 minute until the omelette is set and the cheese is melted.


Komentarų nėra :

Printfriendly