2016 m. sausio 4 d., pirmadienis

Kokosinis tortas / Coconut Layer Cake


Purus, minkštas, kvapnus, ne per saldus kokosinis tortas.


Su Naujais metais, naujais iššūkiais, darbais, tikslais!

Atsinešu savo Naujametį tortą. Daugumai jis bus pažįstamas, bent iš pirmo žvilgsnio. 'Rafaelo' tortas. Tiesa, nedrįstu jo taip vadinti, nes tai mano improvizacija, su man priimtinais pakeitimais ir patobulinimais.

Gavosi tikrai labai skanus tortas, purus it debesėlis, kvapnus, tikrai kokosinis ir ne per daug saldus. Jei pasitikite mano skoniu, bandykite. Patiks! 


Patarimai, pastebėjimai. Kiaušinius su cukrumi išplakite iki baltos, purios, tirštos masės. Plakite apie 5-7 minutes mikseriu. 

Biskvitus kepiau dvejose 20 cm skersmens formose. Tešlos buvo daug, biskvitai labai iškilo. Pagalvojau, kad tikrai galima naudoti ir šiek tiek didesnes formas. 




Biskvitas gaunasi labai labai purus. Būtinai gerai juos atvėsinkite ir atsargiai supjaustykite, kad nesubyrėtų. Man pavyko be problemų.


Šokoladiniam glajui grietinėlę tik pakaitinkite ir užpilkite ant šokolado, vėliau išmaišykite. Masę padalinkite ant 4 biskvitų ir juos aptepkite. Biskvitus palaikykite šaldytuve, kad apstingtų. Kai formuosite tortą, dėkite biskvitus į formą taip, kad šokolado sluoksnis būtų apačioje. Aš dėjau biskvitus atvirkščiai (šokoladas viršuje), teko pavargti tepant kremą, nes šokoladinis sluoksnis lipnus, gana sunku užtepti ir suspausti biskvitus. Šitą žingsnį dar koreguočiau ateityje. Šokoladiniam glajui naudočiau mažiau grietinėlės, kad šokoladas būtų kietesnis. Manau tai turėtų išspręsti 'lipnumo problemą'. Deja, šį kartą pirmu šūviu tobulai nepavyko įgyvendinti, bet skoniui tas nepakenkė. 



Sudėtingumas. Reikia pasistengti.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Kokosinis tortas
Biskvito receptas adaptuotas iš Neringa-blogas 

Ingredientai
20-23 cm apvaliai torto formai

Biskvitui
5 vidutiniai kiaušiniai
200 g cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
65 g bekvapio aliejaus
200 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
50 g kokoso drožlių
1/2 tarkuotos citrinos žievelės

Kremui
400 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
300 ml  grietinėlės (bent 36 proc.)
1/2 indelio (200 g) saldaus kondensuoto pieno
50 g kokoso drožlių
1 citrinos tarkuotos žievelės
1/2 citrinos sulčių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Šokoladiniam glajui

150 g baltojo šokolado
150 ml grietinėlės (bent 36 proc.)

Papuošimui
Plaktos grietinėlės
Kokoso drožlių
Migdolo drožlių
'Rafaelo' saldainių

Gaminimo eiga
  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanile, kol masė padvigubės ir pabals (apie 5-7 minutes). Po truputį supilkite aliejų, dar paplakite. Kitame dubenyje persijokite miltus, kepimo miltelius, druską. Dalimis įmaišykite į kiaušinių masę. Suberkite kokoso drožles ir citrinos žievelę, išmaišykite.
  2. Tešlą supilkite į dvi 20 ar 23 cm kepimo formas. Kepkite apie 20-25 minutes 180°C įkaitintoje orkaitėje arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į biskvito centrą, jis liks sausas ir švarus. Biskvitui iškepus, atvėsinkite ant grotelių, o vėliau kiekvieną jų supjaustykite į dvi dalis.
  3. Šokoladą sulaužykite gabaliukais, sudėkite į dubenėlį. Grietinėlę pakaitinkite ir užpilkite ant šokolado. Palaukite keletą minučių, tuomet gerai išmaišykite, kad šokoladas ištirptų. Šokoladiniu glajumi aptepkite kiekvieną biskvitą. Dėkite biskvitus į šaldytuvą valandai, kad šokoladas apstingtų.
  4. Kremui kreminį sūrį, kondensuotą pieną, citrinos sultis, žievelę, kokoso drožles, vanilę sumaišykite. Grietinėlę išplakite atskirai, o tuomet palengva sumaišykite su sūrio mase. 
  5. Formuokite tortą. Į torto formą dėkite vieną biskvitą (šokolado glajus viršuje), užtepkite kremo. Dėkite antrą biskvitą (šokolado sluoksniu į apačią), aptepkite kremu. Vėl dėkite biskvitą (šokoladas apačioje), aptepkite kremu. Dėkite paskutinį biskvitą (šokoladas apačioje), užtepkite likusį kremą. 
  6. Dėkite tortą į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o geriausiai per naktį. Vėliau išimkite iš formos.
  7. Tortą aptepkite plakta grietinėle, šonus apibarstykite migdolų drožlėmis, viršų kokoso drožlėmis. Puoškite 'Rafaelo' saldainiais.



Fluffy, soft, not too sweet coconut layer cake. 

Coconut Layer Cake
Sponge recipe adapted from Neringa-blogas 

Ingredients
For 20-23 cm round spring form cake tin

For the sponge 
5 medium eggs
200 g sugar
1 tsp vanilla extract
65 g vegetable oil
200 g plain flour
2 tsp baking powder
pinch of salt
50 g coconut flakes
1/2 grated lemon zest

For the filling
400 g cream cheese (such as 'Philadelphia')
300 ml double cream
1/2 can (200 g) sweet condensed milk
50 g coconut flakes
1 grated lemon zest 
1/2 lemon juice
1 tsp vanilla extract

For the chocolate ganache
150 g white chocolate
150 ml double cream

To decorate
Whipped cream
Coconut flakes
Almond flakes
'Rafaelo' candies

Instructions
  1. Whisk eggs, sugar and vanilla until double in size and pale; it should take about 5-7 minutes with a mixer. Slowly add the oil, mix until combined. In another bowl sift the flour, baking powder and salt. Stir the flour mixture into the batter. Mix in the lemon zest and coconut flakes. 
  2. Divide the batter between two 20-23 cm cake tins (greased and lined with baking paper) and bake for 20-25 minutes in the preheated oven to 180°C until a wooden stick inserted in the center of the cake, comes out clean. Leave to cool, then cut each cake into two pieces.
  3. To make the chocolate ganache, heat the cream and pour it over the chocolate. Leave for couple minutes, then mix until the chocolate is melted. Pour the chocolate over all 4 cakes, spread evenly. Pop in the fridge for an hour to set. 
  4. For the cream in a bowl mix cream cheese, condensed milk, lemon juice, zest, coconut flakes, vanilla. Whisk the double cream in a separate bowl, then gradually mix into the cheese mixture.
  5. Assemble the cake. Put one cake to the cake tin (chocolate layer up), spread some of the filling. Put another cake (chocolate layer down), spread some more cream. One more cake (chocolate down), another layer of cream. Finally, the last cake (chocolate down) and spread the remaining cream. 
  6. Put the cake to the fridge to chill for at least couple of hours or better overnight. 
  7. Take cake from the cake tin. Cover the cake with some whipped cream, decorate with coconut and almond flakes and 'Rafaelo' candies. 


8 komentarai :

Karolina rašė...

Ką daryti, jeigu nenoriu citrinos žievelės dėti? Tiesiog nejaučiu didelės simpatijos citrinai? gal patarsite, kuo galėčiau pakeisti?

Baking Secrets rašė...

O apelsinui irgi nejaučiate simpatijos? :) Galima aplesinu, mandarinu pakeisti :) O jei ir tai netinka, belieka atsisakyti visai.

Karolina rašė...

O visai panaikinus nepraras savo ypatingo skonio? :)

Baking Secrets rašė...

Na, savaime aišku, kad nesigaus toks, koks gavosi man ;) Kvapnus nuo citrinų žievelės, o kreme sultys subalansuoja saldumą. Tai nėra pagrindiniai, esminiai produktai, bet kiekvienas jų vis tiek vaidina tam tikrą vaidmenį, kitaip aš jų net nedėčiau ;) Bet jei jūs nemėgstate, tai ką daryti? :) Spręsti Jums, nes valgysit Jūs ;)

Anonimiškas rašė...

Bandziau-pavyko ;) kartosiu dar ne kartą !!! Puikus receptas , ačiū;)

Vilma rašė...

Pries pirmaji savo vaiko gimtadieni ilgai svarsciau apie torta, butinai pati norejau iskepti, nors niekada nesu kepusi jokio torto. Po ilgu ieskojimu ir dvejojimu nusprendziau iskepti si torta. Bijojau, kad gali gautis sausas ar per saldus.. Ir ka, pavyko!:) Nuostabus tortas, biskvitai gerai isigere grietineles ir sokolado kremo, pertepimas tikrai ne per saldus, valgem isimta ka tik is saldytuvo, tai sakyciau net gaivus tortas! Visi sveciai susirinke gyre, o svarbiausia vaikui labai patiko! Tikrai puikus receptas, ir ateity manau kartosiu! Dekui:)

Migle rašė...

Nuostabus receptas, gavosi labai skanus tortas 🥰

Migle rašė...

Nuostabus receptas, gavosi labai skanus torčiukas 🥰

Printfriendly