2015 m. vasario 18 d., trečiadienis

Nutella sausainiai / Nutella Cookies


Tobuli Nutella sausainiai.




Tobuli tobuli tobuli! Vienintelis dalykas, ko pasigailėjau paragavusi pirmo kąsnio, kad kepiau iš pusės normos. Kepčiau, kad ir iš viso Nutellos indelio!!! Sausainiai pasakiškai skanūs. Traškūs išorėje, o viduje kaip saldainiai, kramtomi (chewy). Kvepia nuostabiai... Įtraukiu į savo mėgstamiausių kepinių sąrašą. Tikrai kartosiu, tik reikia užsipirkti Nutellos! Chi chi. 

Patarimai. Sausainius formavau su ledų šaukštu maždaug 2,5 šaukšto dydžio (recepte rekomenduojama formuoti vieno šaukšto dydžio), todėl gavosi labai dideli sausainiai ir 12 vienetų (kepiau iš pusės normos). Kadangi mano sausainukai buvo šiek tiek didesni, tai kepiau keliomis minutėmis ilgiau (apie 12 minučių). Išėmus iš orkaitės sausainiai atrodo labai minkšti, lyg neiškepę (jei paspausite pirštu), tačiau taip ir turėtų būti. Palikite sausainius skardoje bent 5 minutėms, o tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti. Vėstant sausainiai 'susileis' ir sukietės. 




Nutella sausainiai
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

110 g  minkšto sviesto
1/2 puodelio rudo cukraus
1/2 puodelio balto cukraus
1 puodelis Nutella kremo
2 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis kepimo sodos
žiupsnelis druskos
2 puodeliai miltų
1 šaukštas kakavos
Gaminimo eiga
1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.
2. Mažame dubenyje sumaišykite miltus, druską, sodą ir kakavą. Padėkite į šalį.
3. Dideliame dubenyje išsukite minkštą sviestą su rudu ir baltu cukrumi. Įmuškite kiaušinius, supilkite vanilę, nutellą ir išmaišykite.
4. Įmaišykite miltų mišinį.
5. Naudodami mažą ledų šaukštą (maždaug šaukšto dydžio, aš naudojau 2.5 šaukšto dydžio ledų šaukštą) į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą dėkite sausainius.
6. Kepkite apie 10 minučių. 
7. Sausainius 5 minutėms palikite ant kepimo formos ir tik tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti. 

Crispy, chewy perfect Nutella cookies.

Nutella Cookies 
Recipe adapted from Laura in the Kitchen

Ingredients
1 cup - 250 ml

110 g  softened butter
1/2 cup brown sugar

1/2 cup white sugar
1 cup Nutella
2 eggs
1 tsp vanilla extract

1 tsp baking soda
pinch of salt
2 cups plain flour
1 tbsp cocoa powder
Directions
1. Preheat your oven to 190 degrees.
2. In a small bowl, mix together the flour, salt, baking soda and cocoa powder. Set aside.
3. In the large bowl, cream together butter, both kind of sugars. Add the eggs, vanilla, Nutella and mix.
4. Add the dry ingredients and mix together to combine but do not over mix.
5. Using a small ice cream scoop, drop the dough on to a baking sheet lined with baking paper.
6. Bake for about 10 minutes.
7. Let cool on the baking sheet for 5 minutes before transferring to a wire rack to cool completely.




6 komentarai :

Gabrielė rašė...

Oi, kokie grazus!!!

EmixLea rašė...

I'm having a love/hate relationship with you and your blog right now!XD haha, but I just baked these cookies, and they are really yummy!!!<3

Baking Secrets rašė...

They are one of my favorite! I'm glad you liked them too!

Baking Secrets rašė...

Dėkoju. Ne tik gražūs, bet ir 'žiauriai' skanūs :)

Erika rašė...

Labai saldūs išėjo... pernelyg daug cukraus. Antra kartą nedaryčiau :)

Anonimiškas rašė...

Gal butu galima gauti recepta tiksliai gramais?

Printfriendly