Rikotos sausainiai / Ricotta Cookies


For English recipe, please scroll down

Citrininiai, minkšti, skanūs, kvapnūs sausainiai su rikota.



Daug nėra ką apie šiuos sausainius rašyti. Pagaminti juos labai lengva ir paprasta, o rezultatas puikus. Sausainiai minkštučiai, gaiviai kvepia citrina, o glazūra viską užbaigia nuostabia citrinine harmoninga nata. Ragavau, mėgauvausi ir mąsčiau, jog tai vieni skaniausių sausainių... Su vyru vos tarpusavyje pasidalinom sausainiais. Išnyko akimirksniu. 

Ypač patiks citrinų mėgėjams. Aišku, neužmirškite pasigaminti glazūros. Verta. Viena skaniausių...

Gavosi 12 sausainių. 





Rikotos sausainiai
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen 

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

1 1/2 puodelio miltų
2/3 puodelio cukraus
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
1 šaukštelis kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1 kiaušinio
1/3 puodelio minkšto sviesto
1/2 puodelio rikotos sūrio
1 citrinos tarkuotos žievelės

Glazūrai
1/2 puodelio cukraus pudros

Pusės citrinos sulčių
šiek tiek pieno, jei glazūra per tiršta
Gaminimo eiga 
1. Orkaitę įkaitinkite iki 190°C. Kepimo popieriumi išklokite kepimo formas. 
2. Mikseriu išplakite sviestą ir cukrų iki kreminės masės. Muškite kiaušinį, pilkite vanilę, dėkite rikotos sūrį, tarkuotą citrinos žievelę ir viską sumaišykite.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius. Suberkite ir sumaišykite su kitais produktais.
4. Mažu ledų šaukštu formuokite sausainius ir dėkite ant paruoštų kepimo formų. 
5. Kepkite sausainius  apie 14-16 minučių arba kol kraštai gražiai paruduos. Sausainius atvėsinkite ant grotelių prieš aptepdami glazūra. 
6. Glazūrai paruošti, sumaišykite cukraus pudrą su pusės citrinos sultimis, jei glazūra per tiršta įpilkite šiek tiek pieno ar vandens (aš papildomai įpyliau pusę šaukšto pieno). Glazūra neturi būti labai tiršta, bet ir ne per skysta.



RECIPE IN ENGLISH




Soft, delicious, lemony ricotta cookies.




Ricotta Cookies
Recipe adapted from Laura in the Kitchen 

Ingredients
1 cup - 250 ml

1 1/2 cups of plain flour
2/3 cups of granulated sugar
2 tsp of vanilla extract
1 tsp of baking powder
1/4 tsp of salt
1 Egg
1/3 cup of softened butter
1/2 cup of  ricotta
Zest of 1 lemon

For the Glaze

1/2 cup of icing sugar
Juice of 1/2 of the lemon

Some milk if the glaze is too thick

Directions
1. Preheat the oven to 190°C. Line a few baking sheets with baking paper.
2. Cream together the sugar and butter with a standing mixer. Add the egg, ricotta, vanilla and lemon zest and continue to mix until combined.
3. In another bowl, stir together the flour, salt, baking powder and add it to the ricotta mixture. Mix everything together. 
4. Using a small ice cream scoop, scoop out your cookie dough on the prepared baking sheets.
5. Bake the cookies for 14 to 16 minutes or until golden brown on the edges.  Allow them to cool completely on a wire rack before glazing.
6. To make the glaze, whisk together the icing sugar with the lemon juice to get a nice runny but yet still thick consistency. If the glaze is still too thick, add some milk or water. I added about half a tablespoon of milk. 



Baking Secrets

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą