Add

2014 m. gegužės 5 d., pirmadienis

Chocolate & Banana Cake / Šokoladinis & Bananinis keksas





Experience. I always have too much bananas that's why I am baking a lot of banana cakes. I am experimenting with different recipes. This recipe seemed very nice with a lot of chocolate. 

I've made this cake twice already. After first attempt, my husband always requests for it. It means the cake is really great. 

I put a picture of my first cake with white chocolate icing below. So you can see the difference. For the first time I didn't beat the egg whites till stiff, as a result the cake was very moist, rich and filling. 

Second time, I baked the cake by directions and it came as it should be - nice soft light texture. For the icing, I used 50 g of milk chocolate and 30 g soured cream because the first time the topping was little bit watery. So this time I reduced the amount of soured cream to make thicker icing. I liked this icing more. Difference between the icing with white and milk chocolate - white chocolate was sweeter. I prefer more milk chocolate icing. 


You won't have troubles making this cake. It's really easy. Use my experience and play with flavors and textures. 

Taste.  Much chocolate, much bananas, nice soft light texture, simply great cake.

What I would do different next time. I would not change anything. 

Chocolate & Banana Cake



Ingredients

For the cake
175 g self-raising flour
175 g very ripe bananas
175 g caster sugar
100 g chocolate chips or chunks
100 ml sunflower oil
50 ml milk
3 eggs, 2 separated
4 tbsp cocoa powder
1/2 tsp bicarbonate of soda

For the topping
100 g milk chocolate
100 ml sour cream
some dried banana chips

Instructions

1. Mix the sugar, flour, soda, cocoa and chocolate in a large bowl.
2. Mash the bananas in a bowl and stir the whole eggs plus 2 yolks, followed by the oil and milk. Beat the egg whites until stiff. 
3. Stir the wet banana mixture into the dry ingredients, stir in a quarter of the egg whites to loosen the mixture, then gently fold in the rest. 
4. Heat the oven to 160ºC. Grease and line a 900g loaf tin with baking parchment. 
5. Gently scrape the mixture into the tin and bake for 1 hr 10-15 minutes, or until a skewer inserted comes out clean. Cool in the tin.
6. To make icing, melt the chocolate and sour cream together in a heatproof bowl over a pan of barely simmering water.  Chill in the fridge until spreadable. Remove cake from tin, swirl icing over and scatter with banana chips.

Recipe from 'Cakes & Bakes' magazine



Patirtis. Visada turiu per daug bananų namuose, todėl dažnai kepu bananinius keksus. Eksperimentuoju su skirtingais receptais. Šis receptas pasirodė visai neblogas - labai šokoladinis, todėl nusprendžiau pamėginti.

Kepiau šį keksą jau keletą kartų. Po pirmo bandymo sulaukiau prašymų iš vyro vėl jį iškepti, nes pyragas tikrai puikus.

Pirmą kartą dariau glajų iš balto šokolado, įdėjau ir kelias pirmojo kekso nuotraukas šiame post'e, todėl galėsit palyginti. Tąkart nesuplakiau kiaušinio baltymų iki standumo (tik šiek tiek), to pasekoje keksas gavosi labai drėgnas ir sotus.

Antrąjį kartą, kepiau pagal visas instrukcijas ir keksas gavosi, koks ir turėjo būti - puiki minkšta lengva tekstūra. Tiesa, glajui naudojau 50 g pieniško šokolado ir apie 30 g grietinės, nes pirmą kartą gaminant pagal receptą glajus gavosi truputį skystokas. Šįkart norėjau tirštesnio, todėl pakoregavau grietinės kiekį. Koks skirtumas tarp baltojo ir pieniško šokolado glajų? Baltojo šokolado glajus truputį saldesnis. Man labiau patinka su pienišku šokoladu. 

Keksą iškepti nesunku, todėl neturėtų kilti nesklandumų. Pasinaudokite mano patirtimi ir paeksperimentuokite su skoniais ir tekstūromis.

Skonis.  Daug šokolado, daug bananų, lengvas, minkštas keksas. Tiesiog puikus!

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko.


Šokoladinis & Bananinis keksas


Ingredientai

Kekso tešlai
175 g miltų
175 g trintų bananų
175 g cukraus
100 g šokolado gabaliukų
100 ml  aliejaus
50 ml pieno
3 kiaušiniai, 2 atskirti kiaušiniai
4 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/2 šaukštelio sodos

Glajui/papuošimui
100 g pieniško šokolado
100 ml grietinės
bananų traškučių

Gaminimo eiga

1. Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų, persijotus miltus, sodą, kepimo miltelius, kakavą ir šokolado gabaliukus.
2. Bananus sutrinkite dubenyje, įmaišykite 3 kiaušinius ir 2 kiaušinių trynius, taip pat pieną ir aliejų. Likusius kiaušinio baltymus išplakite iki standumo. 
3. Supilkite bananų mišinį į didelį dubenį su sausais produktais, įmaišykite ketvirtį kiaušinio baltymų, kad masė taptų puri, vėliau atsargiai įmaišykite likusius baltymus.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 160ºC. Patepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi 900g kepimo formą. 
5. Atsargiai sukrėskite tešlą į kepimo formą ir kepkite 1 valandą 10-15 minučių, arba kol įsmeigus metalinį iešmelį, jis liks sausas. Palikite keksą atvėsti formoje.
6. Glajui ištirpinkite šokoladą ir grietinę dubenėlyje pastatytame ant puodo su garuojančiu karštu vandeniu. Dėkite masę šiek tiek atvėsti į šaldytuvą iki kol glajų bus lengva tepti. Užtepkite glajų ant kekso viršaus ir papuoškite smulkintais bananų traškučiais.

Receptas iš žurnalo 'Cakes & Bakes' 


4 komentarai :

  1. This looks awesome, i love banana, so anything with them in gets my attention, thanks for sharing this...

    Simon

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks for your lovely comment. We really enjoyed this cake :)

      Panaikinti
  2. Puikus keksas! Kepiau jau du kartus, naudojau tiek pienišką, tiek juodąjį šokoladą glajui ir su abiem buvo laaabai skanu. Naudojant juodajį šokolado skonis dar sodresnis, ryškesnis :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū Gintare už komentarą. Labai smagu, kad Jums patiko ;) Tikrai su juodu šokoladu turėtų būti daug sodresnis šokolado skonis. Dėkui, kad pasidalinot. Pravers ir kitiems bekepantiems :)

      Panaikinti

Printfriendly