2015 m. spalio 17 d., šeštadienis

Airiška sodos duona su razinomis / Irish Soda Bread with Raisins


Skani, saldi airiška sodos duona su razinomis ir apelsinų žievele.


Tai nebe pirma mano kepta airiška sodos duona. Labai seniai esu kepusi tradicinę, paprastą sodos duoną. Tik tada aš ja taip nesidžiaugiau, kaip šita. Labai skani, labai kvapni, šiek tiek saldi duonelė. Be viso to, greitai, lengvai paruošiama be kildinimo ir ilgo minkymo. 


2015 m. spalio 15 d., ketvirtadienis

Makaronai su sūriu / Mac and Cheese


Labai skanūs kepti makaronai su sūriu ir traškia plutele.


Žmonės kalba, o karavanas eina toliau. Šiandien siūlau fantastišką patiekalą pietums - makaronai su sūriu. Puikus sūrių balansas, traški plutelė, itališkas polėkis - pančeta. Man super derinys. Padažo tiek, kiek reikia: nei per daug, nei per mažai.

Apskritai, puikus patiekalas - paruošiamas greitai, lengvai, skonis labai geras. Ko daugiau norėti iš recepto?

2015 m. spalio 14 d., trečiadienis

Tiramisu tortas / Tiramisu Cake


Tiramisu tortas pagal Beatos receptą.


Toliau tęsiu savo planus: kepti naujus tortus ir bandyti Beatos kepinių receptus. Šį kartą Tiramisu tortas. Vaje vaje, seniai tiek darbelio neturėjau su tortu. Gana lepus ir sudėtingas biskvitas, nemažai žingsnių, ne tiek labai sunkių, kiek užimančių laiko. Todėl visai nestebina, kodėl šeši Beatos knygos puslapiai skirti vien šiam tortui. Yra ką pasakyti...  

2015 m. spalio 13 d., antradienis

Kefyro blynai su mėlynėmis / Blueberry Buttermilk Pancakes


Purūs, minkšti kefyro blynai su mėlynėmis ir kvapniu apelsino žievelės tvistu.


Mūsų šeimoje šiuo metu nauja manija - blynai. Kepu savaitgaliais, kartais ir dažniau. Kiekvieną kartą bandau kažką naujo, keičiu ingredientus, priedus. Dar nenusivylėm nė vienais blynais, priešingai, kuo toliau, tuo blynai skanesni, o ir mano kepimo technika žymiai pagerėjo. Pagaliau moku kepti nuostabius, skanius ir gražius blynus! 

Visada norėjau mokėti tokius blynus kepti: storus, išsipūtusius, gražiai apskrudusius, neriebaluotus. Tešlą maišydavau iš akies, paprasčiausią: miltai, kiaušiniai, pienas. Kaitrą dažnai reguliuodavau, aliejaus negailėdavau, o rezultate gaudavosi prėski, riebaluoti, paprasti, visai neminkšti blynai. Su laiku, vadovaudamasi receptais ir kitų patarimais blynai gaudavosi vis geresni ir skanesni. Su kiekviena nauja blynų partija, vis kažką naujo išmokstu ir tuo labai džiaugiuosi. Dabar šeimyna pamačiusi, jog mama maišo blynų tešlą, spirgėte spirga ir nekantriai laukia pirmos blynų keptuvės. Blynai dingsta akimirksniu...

Šie kefyro blynai su mėlynėmis - labai skanūs, purūs (kas be ko) su mėlynėmis ir slaptu ingredientu - apelsino žievele. Ji nėra būtina, galima keisti ir citrina, tačiau labai puikiai papildo ir sujungia visus skonius. Man tobula.

2015 m. spalio 12 d., pirmadienis

Kuskuso salotos / Couscous Salad


Skanios, gaivios, šviežios kuskuso salotos su pomidorais, agurkais ir avinžirniais.


Kadangi sulaukiau palaikymo ir prašymų pasidalinti ne tik saldžiais receptais, bet ir įprastu maistu nuo šiol kartkartėmis tą ir padarysiu. Šiek tiek plačiau atversiu savo virtuvės duris ir pasidalinsiu mūsų šeimos kasdieniniu (gal ir šventiniu) meniu. Labai mėgstu eksperimentuoti, bandyti ne tik naujus kepinių, bet ir kitų patiekalų receptus. Taip mėgstu, jog kas savaitę išmėginu bent keletą naujų receptų, o kartais išeinu iš proto ir išbandau penkis ar visus dešimt. Nemėgstu valgyti nuobodžiai, mėgstu ragauti, eksperimentuoti, susipažinti su kitų šalių virtuvėmis. Mūsų racione daug makaronų, mėsos, žuvies patiekalų. Dažnai maišau naujas salotas, darau užkandėles. Ragaujam, džiaugiamės, kritikuojam. Na, su laiku pamatysite ir tikiuosi atrasite skanių idėjų, pamėgsite taip, kaip mėgstame mes. 

Kol kas dalinuosi sveikuolišku, šviežių kuskuso salotų receptu. Reikia apšilti ir apsiprasti su naujais darbais ir tikslais. 

Salotos - skanios, gaivios, šviežios, maistingos. Labiausiai jose man patinka avinžirniai ir perlinis kuskusas. Yummy. 

2015 m. spalio 11 d., sekmadienis

Avižiniai sausainiai su lazdynų riešutais / Oatmeal Hazelnut Cookies


Labai skanūs avižiniai sausainiai su lazdynų riešutais.


Avižiniai sausainiai buvo kažkada mano labai mėgti ir turbūt dažniausiai kepti sausainiai. Išbandžiau ne vieną receptą ir ne vieną skonių derinį: razinos, kokosai, įvairios sėklos. Bet niekada neragavau avižinių sausainių su lazdynų riešutais, todėl šis receptas suintrigavo. Nenusivyliau. Gavosi labai skanūs sausainiai, be trūkumų. Lazdynų riešutai juose man malonus atradimas. 

2015 m. spalio 10 d., šeštadienis

Mielinis pyragas su varške ir slyvomis / Yeast Cake with Plums and Curd Cheese


Kvapnus, minkštas, saldus mielinis pyragas su varškės-balto šokolado įdaru ir slyvomis.


Pyragas labai turtingo skonio: balto šokolado saldumas, slyvų rūgštumas, citrinos, vanilės kvapnumas, varškė ir mielinis, minkštas pyrago pagrindas. Puikus balansas. Nieko nei neatimti, nei pridėti. 

2015 m. spalio 8 d., ketvirtadienis

Kalmarų salotos / Calamari Salad


Įdomios kalmarų salotos su rukola, pomidorais ir citrinų/alyvuogių užpilu.


Nors tokių receptų nemėgstu čia skelbti, tačiau šį kartą padarysiu išimtį. Aš dievinu jūros gėrybes. Pamačiusi šių salotų receptą, tiek jų užsigeidžiau, jog teko palakstyti po parduotuves ir paieškoti kalmarų. Labai spirgėjau, labai norėjau. Gerai, kad salotos pavyko visai neblogai. Man labai skanu. Čia susipina daug įvairių skonių: citrinos rūgštumas, rukolos kartumas, pomidorų saldumas, gaivumas, alyvuogių ir kaparėlių sūrumas. Visa skonių paletė. Ir aišku, kalmarai. Tie, kas mėgsta jūros gėrybes ir kitus išvardintus produktus (rukolą, alyvuoges, kaparėlius, nes tikrai ne visi yra jų fanai), manau džiaugsis šiomis salotomis. 


2015 m. spalio 7 d., trečiadienis

Angliški sausainiai su šokoladu / Chocolate Heavies


Trapūs, sluoksniuoti, angliški sausainiai iš Sasekso su moderniu prieskoniu - šokolado gabaliukais.


Praeitą savaitę iššniukštinėjau savo miestelio biblioteką (pagaliau!). Labai mažytė, knygų pasirinkimas, deja, pasirodė ribotas. Ko norėti, skaityk, kaimo biblioteka. Teks taikytis. Tačiau puikiai pritaikyta vaikams, net patiems mažiausiems. Erdvė vaikams skaityti, pažaisti, susiburti. Džiaugiausi, jog galiu viena akimi peržvelgti kulinarines knygas, o kita susekti tarp žaislų ir knygų 'pasiklydusią' dukrą. Ir lentynų išplanavimas neblogas: kulinarinės knygos tiesiai priešais atvirą erdvę vaikams. Viskas kaip ant delno. Apgalvota.

Radau keletą kepinių knygų temomis, kurios jau kurį laiką nedavė man ramybės: Angliški kepiniai ir duonos kepimas. Jei konkrečiau Paul Hollywood 'British Baking' ir James Morton 'Brilliant Bread'. Apie duoną, jos kepimą ir J. Morton knygą bus dar progos pakalbėti. O vat šiandien pristatau pirmą kepinuką iš Angliškų kepinių knygos.


2015 m. spalio 3 d., šeštadienis

Varškės blynai / Cottage Cheese Pancakes


Purūs, minkšti, saldūs, tirpstantys burnoje varškės blynai.


Ką galiu pasakyti apie šiuos blynus? Jie puikūs. Purūs, tirpstantys burnoje, saldūs, bet ne per daug. Įtiks visiems. 

2015 m. spalio 2 d., penktadienis

Šokoladinis tortas su avietėmis / Chocolate Raspberry Cake


Labai šokoladinis tortas su aviečių skonio grietinėlės-jogurto pertepimu.


Vykdau savo planus - bandyti naujus tortus. Dar ir proga graži pasitaikė - ketvirtosios vestuvių metinės. Gera, šilta ir ramu širdyje. Myliu. O kad būtų saldžiau, tortukas. 

Šis tortas - tai dviejų tortų junginys: labai vykusio velniškai šokoladinio torto ir visiškai tragiško torto su avietėmis. Istorija tokia, jog prieš metus (negaliu patikėti, kad jau prabėgo metai) viename angliškame žurnale pamačiau šokoladinio torto su avietėmis receptą. Labai susižavėjau jo išvaizda. Aišku, tobulomis nuotraukomis. Išbandžiau, dariau pagal receptą: kremas be želatinos, tortą formuoti reikėjo tiesiog, ant serviravimo indo be tortinės šonų. Atrodė, bus puikus tortas ir pavyks atkurti tą tobulą paveiksliuką ir man. Pavyko. Dešimčiai minučių. O tada kremas išbėgo pro šonus ir tortas visiškai sugriuvo. Buvau labai nusivylusi. Tortą, kiek išėjo, pavyko išgelbėti ir sudėti į tortinę. Ir nors nuotaikos nebuvo pačios geriausios, bet torto skonis užstrigo atminty. Labai neblogas, ypač kremo. 

Užfiksavau receptą, įsidėjau į aplanką 'Dar kartą išbandyti' ir pagaliau, radau laiko dar kartą su juo padirbėti. 

2015 m. spalio 1 d., ketvirtadienis

Sezamų sausainiai / Sesame Seeds Cookies


Paprasti, greiti, pigūs, traškūs ir labai skanūs sezamų sausainiai.


Reikia paprasto, greito ir pigaus saldumynų recepto? Šie sausainiai būtent tokie. Be viso to, jie dar labai skanūs! 

2015 m. rugsėjo 30 d., trečiadienis

Kepti vištienos sparneliai su medaus ir naminiu 'Teriyaki' padažu / Honey Teriyaki Baked Wings


Kepti vištienos sparneliai japoniškame , saldžiame, namuose gamintame 'Teriyaki' padaže.


Dar niekam nesigyriau, bet visai neseniai nusprendžiau užverti vienas duris į virtuvę - savo darbą japonų restorane. 

2015 m. rugsėjo 29 d., antradienis

Kondensuoto pieno pyragas su persikais / Condensed Milk & Peach Cake


Minkštas, skanus, paprastas kondensuoto pieno pyragas su konservuotais persikais.


Pasiruoškite. Taip, pasiruoškite Beatos receptų lavinai. Daugeliui jokia čia naujiena. Gal net kiek nuspėjama ir nuobodu, o man visiškai nauja... Niekada nebuvau Beatos gerbėja, jos knygos puslapius tik praversdavau ir padėdavau į šoną, TV laidų taip pat nežiūrėdavau. Visiška nesekėja. Chi chi. O po to pabandžiau keletą receptų, 'stogo' nenupūtė, aikčioti nuo skonių neprivertė, bet visai patiko paprasti, nesudėtingi, dvelkiantys Lietuva receptai. 

Tada ir kilo beprotiška idėja: 'O ką jei išbandyčiau visus 'Kepinių knygos' receptus'. Žinau, užims labai daug laiko, bet aš gi niekur neskubu. Chi chi. Turiu pasakyti, labai nedrąsiai priėmiau šį sau iškeltą iššūkį. Vis svarsčiau ar neatsibos, ar patiks galutiniai rezultatai, ar verta. Nusprendžiau duoti sau laiko, pabandyti keletą receptų ir tuomet apsispręsti bei skelbti apie tai viešai (!). Tik kai išbandžiau keturis ar penkis kepinių/saldumynų receptus, vis dėlto ryžausi šiai avantiūrai. 


2015 m. rugsėjo 26 d., šeštadienis

Švediški kakaviniai kamuoliukai / Swedish Cocoa Balls 'Chokladboll'


Lengvai paruošiamas, neįprastas, nekeptas desertas - švediški kakaviniai kamuoliukai.


Švedijoje neteko būti, švediškų kakavinių kamuoliukų neteko ragauti. Apskritai, apie tokius niekada nebuvau girdėjus. Pirmą kartą šiuos kakavinius kamuoliukus pamačiau Beatos knygoje. Sudomino. Panaršiau internete. Pasirodo tai populiarus nekeptas švediškas desertas dar kitaip vadinamas 'Chokladboll' (šokoladiniai kamuoliukai). 

Paprastai jie šiek tiek mažesni už golfo kamuoliuką. Į kamuoliukų sudėtį įeina avižiniai dribsniai, cukrus, vanilinis cukrus, kakava, sviestas, o kartais ir šiek tiek kavos. Kamuoliukai gali būti apvoliojami kokoso drožlėse, pabarstukuose ar perliniam cukruje. 


2015 m. rugsėjo 25 d., penktadienis

Varškės pyragas su slyvomis / Cottage Cheese Plum Cake


Paprastas, bet labai neprastas varškės pyragas su slyvomis.


Kas gi nemėgsta varškės pyragų? Ne išimtis ir aš. Pamatau kokį receptą ir automatiškai noriu bandyti. Šis tikrai labai skanus. Įdaras praturtinto skonio - vanilės, citrinos žievelės, aromatingas. Pyragas su priedu - slyvomis. Mano slyvos buvo rūgščios, teko net nosį suraukti nuo rūgšties. Chi chi. Bet viskas puikiai dera tarpusavyje ir labai skanu, o ir atrodo labai neblogai. Šypt. Pyragas nuo stalo dingo mažiau nei per 24 valandas. Chi chi. 

2015 m. rugsėjo 23 d., trečiadienis

Pertepti šokoladiniai sausainiai arba Naminiai Oreo sausainiai / Homemade Oreo Cookies


Dvisluoksniai šokoladiniai sausainiai arba kitaip naminiai Oreo sausainiai. 



Taigi, šiandien padovanojau vienai skaitytojai 'Saulėtos virtuvės saldumynų knygą' už atsiųstas kepinių nuotraukas. Vaiva, sveikinimai dar kartą. Linkiu nesustoti ir toliau taip darbščiai suktis virtuvėje. Tikiuosi, jog knyga Vaivos lentynoje gulės ne dėl grožio ar skaičiaus, o bus naudojama pagal paskirtį, kaip ir turėtų būti! Sėkmės.

Ta proga ir aš pasklaidžiau 'Saldumynų knygos' puslapius, išsirinkau receptą, kurį jau ilgą laiką norėjau išbandyti. Naminiai Oreo sausainiai. Labai mėgstu tikruosius Oreo, visada jų turiu savo spintelėje ir dažnai juos naudoju kepiniuose ar kitiems saldumynams gaminti. Kas be ko, paužkandžiauju. Chi chi. Atėjo laikas ir savo rankomis juos 'sukurti'. 

Ir ką gi...

2015 m. rugsėjo 21 d., pirmadienis

Karamelinis obuolių pyragas / Caramel Apple Cake


Drėgnas, karamelinis obuolių pyragas.


Beatos kepinių knygą turiu apie tris metus ir tik visai neseniai pradėjau iš jos kažką kepti. Keletą receptų jau įveikiau. Visai neblogi rezultatai, todėl bandau toliau. 

Skanus ir šis pyragas, drėgnas, nėra labai saldus (ko bijojau), visai neblogas. Svarbiausia, šiek tiek kitoks, karamelinis! Dar tokio obuolių pyrago ragauti nebuvo tekę, o ir užsigulėjusios spintelės atsargos šaukėsi gelbėjamos. 

2015 m. rugsėjo 20 d., sekmadienis

Svogūnų žiedai alaus tešloje / Beer Battered Onion Rings


Karšti, traškūs svogūnų žiedai alaus tešloje. 


Šiandien vakare prie televizorių ekranų sėdės ne tik visa Lietuva, bet ir daugybę po pasaulį pabirusių lietuvių. Krepšinis, alus, reikia ir užkandžių... Siūlau labai vyrišką užkandį, bet gal patiks ir moterims (chi, chi) - svogūnų žiedai alaus tešloje! 

Didžiausias netikėtumas man buvo ne pats svogūnų skonis (skanu, žinoma), bet tai kad mano vyras, kuris jau daugiau nei 30 metų dievagojasi ir svogūnų nevalgo visiškai, šituos svogūnų žiedus valgė nesivaipydamas. Negalėjau patikėti savo akimis. Chi chi. Matyt, tai tikrai nebloga užkanda vyrams!

2015 m. rugsėjo 18 d., penktadienis

Sausainių, maskarponės ir persikų tortas / Cookie, Mascarpone & Peach Layer Cake


Minkštas, ne per saldus, gaivus, nekeptas tortas su kakaviniais sausainiais, maskarpone ir persikais. 


Ateinu su sensacija. Sensacija man, ne kitiems. Visada labai įtariai žiūrėjau į sausainių tortus. Įsivaizdavau, kad skonis labai paprastas, pagrindas kietas, o tokie tortai tikrai ne man. Tačiau pamačiusi šį tortą,  vis dėlto negalėjau atsilaikyti, susigundžiau pamėginti. 

Juk turėjau bent kartą pabandyti ir paragauti. Nepatikėsit (o gal), skonis nuostabus. Labai patiko kakavinių sausainių darna su gaiviais persikais ir švelniu kremu. Sausainiai minkštučiai, o ir prie kitų torto dalių nėra, ko prikibti. Tai vienas geresnių (jei ne vienas geriausių) tortų, ir vienas greičiausiai suvalgytų. Chi chi.

2015 m. rugsėjo 17 d., ketvirtadienis

Migdoliniai Biscotti / Almond Biscotti


Klasikiniai itališki biscotti sausainiai su migdolais. 


Visad maniau, jog iškepti biscotti sausainius nėra paprasta. Gal dėl prabangaus, aristokratiškai skambančio jų pavadinimo 'biscotti', gal dėl itališkų šaknų, ar dėl sausainių kepimo būdo (dukart kepti sausainiai). Tiksliai nežinau, tačiau tikrai baiminausi. Todėl kai pirmąkart juos ištraukiau iš orkaitės, gražiai supjausčiau riekelėmis, šokinėjau iš laimės. O kai paragavau, laimės buvo dar daugiau. Puikiai suderinti skoniai. Laaabai patiko.

2015 m. rugsėjo 15 d., antradienis

Cukinijų keksiukai su šokoladu ir riešutais / Zucchini Chocolate Chip Muffins



Minkšti, purūs cukinijų keksiukai su šokolado gabaliukais ir graikiniais riešutais. 


Pagaliau turiu dar vieną labai skanių keksiukų receptą. Minkšti, purūs, viduje šokolado lašeliai ir graikiniai riešutai! Gėris. 

2015 m. rugsėjo 14 d., pirmadienis

Šokoladinis Nutella tortas / Chocolate Nutella Cake


Šokoladinis, drėgnas, minkštas tortas su grietinėlės ir Nutella pertepimu. 


Kalbant apie tortus, aš labai atsargiai žiūriu į užsienietiškus jų receptus. Nemėgstu labai storų biskvitų, plono kremo sluoksnio, o ir superinės nuotraukos kartais būna apgaulingos. Kalbu iš savo patirties. Esu turėjusi tikrai didelių nusivylimų: gigantiškų sausų tortų, deformuotų, sugriuvusių ir 'išplaukusių'. Chi chi. Dabar juokinga, o tuomet buvo labai graudu. Chi chi. Tiek stengiesi, o rezultatas ne tik, kad neprilygsta toms nuotraukoms, bet ir primena tragediją. Šypt.

Taigi, pamačiusi šio torto receptą ir vėl puikias torto nuotraukas, atidžiai ištyrinėjau receptą, skaičiavau, mąsčiau, kaip pagaminti plonesnius biskvitus, abejojau, abejojau, bet galiausiai, išdrįsau. Labai suintrigavo Nutella ir grietinėlės kremas. Anksčiau tokio torto su tokiu pertepimu nebuvau mačiusi ir ragavusi. Šiek tiek su nerimu ir nepasitikėjimu, tačiau nusprendžiau tortą kepti.

2015 m. rugsėjo 11 d., penktadienis

Plėšomas cinamono juostelių pyragas / Cinnamon Pull-Apart Bread


Mielinis plėšomas cinamono juostelių pyragas. 


Po plėšomos picos pasisekimo, žinojau, kad būtinai mėginsiu ir saldų plėšomo pyrago variantą. Jau numaniau, jog rezultatas bus taip pat puikus. Ir tikrai taip, pyragas laaaabai skanus, juostelė po juostelės ir vienu prisėdimu daugiau nei pusės pyrago neliko. Chi chi. Kai taip nutinka, dažniausiai būnu rami ir receptą įvardinu 'tobulu' ar bent jau labai arti to. Tuščia lėkštė, mano akimis, geriausias patiekalo įvertinimas. Na, dar lydimieji garsai: 'mmm, vau, ohoho', taipogi. Šis kepinys ir buvo palydėtas 'mmmm' skambesiu. 

Kaip ir viskas būtų puiku. Beeeet... 

2015 m. rugsėjo 9 d., trečiadienis

Labai šokoladiniai sausainiai / Super Chocolate Cookies


Labai šokoladiniai, labai skanūs sausainiai su šokolado gabaliukais. 


Ar žinot posakį 'būna dienų kaip tyčia'? Taip nutiko man su šiais sausainiais. Iškepi siaubingai skanius sausainius, kurie tirpsta vienas po kito, bet jų išvaizda tavęs šimtu procentu netenkina. Negana to dar ir nesugebi gražiai jų nufotografuoti, nepagauni tinkamos šviesos ir galiausiai pasiduodi ir eini mėgautis skoniu... Jei atvirai, pusę šios skardos sausainių suvalgiau befotografuodama. Chi chi. Ką čia slėpti...

Sausainiai su šokolado gabaliukais, kaip jau minėjau tūkstantį kartų, vieni mūsų mėgstamiausių. Jei ne patys mėgstamiausi... Turiu tikrai puikių jų receptų (šiame blog'e taip pat). Tačiau kartais noras išbandyti naujus receptus nugali prieš jau seniau bandytus. Iš to didelio noro pamėginti kažką kito, gimė ir šie sausainiai. Labai skanūs, labai šokoladiniai, pradedi ragauti vieną po kito ir nepastebi, kaip jų nebelieka... Dar verta pridurti, kad sausainių krašteliai traškūs, o vidus minkštas! Niam.

2015 m. rugsėjo 4 d., penktadienis

Tortas 'Senelio sapnas' / 'Grandpa's Dream' Cake


Švelnaus skonio, gaivus, ne per saldus tortas su aguoniniu biskvitu ir grietinėlės-jogurto kremu. 


Turiu nuoširdžiai prisipažinti, kartais nepajuntu, jog plaukiu pasroviui ir užsimirštu, koks yra mano tikrasis šio dienoraščio tikslas. Užsižaidžiu, jaučiu lyg blog'o statistikos skaičiukai hipnotizuoja ir mintys pakrypsta visai kita linkme. Tada turiu save papurtyti ir pasakyti STOP. Turiu prisiminti, kad vis dar noriu išmokti kepti, o ne surinkti, kuo didesnį skaičių 'like' ar parašyti populiarų įrašą. Labai slidus reikalas... Chi chi. Kam nemalonu sulaukti dėmesio? Chi chi. Malonu ir būtina. 

Anyway. Kai pastebiu, jog nebesusivaldau ir nukrypstu nuo savo tikslo, prisėdu ir bandau surasti būdą save sukontroliuoti, išsikeliu mažesnius tikslus, susikuriu sistemą. Kartais pavyksta, o kartais ne. Chi chi. 

Bėda ta, kad yra tiek daaaaaug receptų, kuriuos norisi išbandyti ir kasdien jų sąrašas vis ilgėja, o norai pastoviai kinta. Laiko tiek mažai, skrandis neguminis taip pat. Chi chi. Bet labai labai pasistengsiu, padirbėti su įvairesniais kepiniais: mieliniais, sluoksniuotais, įvairiais sausainiais ir svarbiausia, tortais. Būtinai, bent po vieną naują tortą per mėnesį. Chi chi. Jų tiek daug... Taip norisi išbandyti, kuo įvairesnių receptų. Tikiu, mano planas pavyks. Kitaip kaput. Chi chi. Pirmas pliusas ilgame sąraše - Tortas 'Senelio sapnas' pagal Beatos receptą. Seniai norėjau ir pagaliau išbandžiau.

Iš tiesų, tai pirmas mano gamintas Beatos tortas. Likau visai patenkinta rezultatu, skanus, gaivus, ne per saldus tortukas. Paprastas, bet neprastas. 

2015 m. rugsėjo 2 d., trečiadienis

Rikotos ir cukinijų blyneliai / Ricotta Zucchini Fritters


Pikantiški, purūs, minkšti, rikotos ir cukinijų blyneliai.


Pusantrų metų... Tiek laiko intensyviai, be pertraukų rašau šį maisto dienoraštį. Man blog'o rašymas turi daugybę privalumų. Tai visapusiškas tobulėjimas ir tam tikra savireguliacijos forma... Kepimas, saldūs, kartais pribloškiantys rezultatai, kūrimas, fotografija, rašymas (dviem kalbomis), apsikeitimas patirtimi, komentarais, refleksija, bendravimas ir net savo asmeninių savybių tobulinimas. Svarbiausia, saviraiška.

Tačiau neretai būna ir įtemptų akimirkų, nesėkmių, klaidų, nusivylimo, neigiamų komentarų. Kažkam neįtinka mano nuotraukos, kepinių kokybė, ar rašymo stilius, kalba, nuotaika, blog'o koncepcija ar tiesiog, aš. Būna tuomet susvyruoja pasitikėjimas bei motyvacija. Tiesa, trumpam... Susimąstai, jog visgi pliusai be vargo nusveria minusus, o teigiamybių sąrašas vis ilgėja ir ilgėja.

Štai, po vieno iš įrašo paskelbimo gaunu laiškelį iš draugės Lietuvoje su recepto rekomendacija ir prierašu: 'paskaičiau, pagalvojau pasiūlyti, gal patiks ir vyrui'. Pajunti dėmesį, rūpestį. Gal nedidelį, gal per atstumą, bet malonų. Ačiū, Jolita!

Receptą išbandžiau vos tik gavusi. Sudomino, motyvavo, nenuvylė. Labai skanūs blyneliai, puručiai, minkštučiai ir sakyčiau, skanesni nei mano anksčiau gaminti. Patiko ir vyrui. Chi chi.

2015 m. rugsėjo 1 d., antradienis

Pitos pica / Pitta Pizzas


Paprastas, lengvas pitos picos receptas. 


Su Rugsėjo 1-ąja visus darželinukus, mokinukus ir studentus! Gerų, sėkmingų metų Jums, o jūsų tėveliams kantrybės ir suprantingumo. 

2015 m. rugpjūčio 28 d., penktadienis

Cukinijų kepsneliai / Zucchini Fritters


Greitai paruošiami, vegetariški cukinijų kepsneliai pusryčiams ar lengviems pietums.



Aš ganėtinai retai gaminu tokius ar panašius daržovių kepsnelius-blynelius. Vyras tokių patiekalų nesupranta ir dažniausiai ignoruoja. Pati tik dėl įdomumo bandau ir ragauju. Tačiau kadangi mažoji vis dažniau prisėda pavalgyti kartu, nėra didelė kiaušinių mėgėja, o dabar cukinijų metas, prisiminiau šį (vienintelį man pavykusį ir patikusį tokių daržovių kepsnelių) receptą. Planas pavyko. Ir dukra suvalgė kelis kepsnelius (suvalgė bent šiek tiek kiaušinio), ir man liko užkąsti. O štai vyras, kaip ir tikėjausi, net neprisilietė. Chi chi. Matyt, tokie patiekalai labiau subalansuoti moteriškajai giminei. Chi chi. 

Kepsneliai skanūs, lengvos tekstūros, purūs, nesunkiai, greitai pagaminami. Tiesa, mano nurodyta norma nėra didelė, jei norite daugiau, teks viską dvigubinti. 

2015 m. rugpjūčio 26 d., trečiadienis

Dešrelės kukurūzų tešloje / Corn Dogs


Karštos dešrelės ant pagaliukų kukurūzų tešloje.


Dar vienas nesaldus receptas. Ir tikrai nesveikas. Chi chi. Bet įdomus, kitoks, skanus. Dešrelės kukurūzų tešloje. Ir dar ant pagaliukų. Tikras festivalis namuose. Chi chi. 

2015 m. rugpjūčio 24 d., pirmadienis

Aštrus tortilijų užkandis / Salsa, Bean Nachos


Aštrus tortilijų užkandis su Salsa, pupelėmis ir sūriu.


Būna dažnai nusiperku tortilijų suktinukams (wraps'ams), fajitoms ar šiaip valgyti vietoj duonos. Ir kaip taisyklė, visada lieka 3-4 tortilijos, kurių jau nebesinori, o išmesti gaila. Yra tikrai neblogų receptų, kur jas panaudoti: kepti picą, picos krepšelius (šitie receptai jau yra pas mane blog'e), o šįkart iškepiau užkandžių. Greita, lengvai pagaminama, aštru, labai skanu. 

Itališka kava 'Affogato' / Italian Affogato


Itališka kava su ledais.


Šiandienos įrašą sunku pavadinti receptu. Chi chi. Labiau paprasta idėja. Kava su ledais. Aš juodos kavos negeriu. Mano mėgstamiausia kava 'Latte' arba Cappuccino. Šis ale receptas už akių užkliuvo senokai, bet vis pabijodavau, kad man bus per stipri kava ir nepatiks. O va, kai pasigaminau savų ledų (sūrio pyrago skonio ledus), nusprendžiau nebedelsti ir išmėginti. Ir kaip maloniai nustebau! Super skani kava. Priminė 'Latte' kavą. Dvigubą porciją pati viena ir išgėriau. Chi chi. Ledai ištirpsta, susidaro putos. Tikrai skanu. 

2015 m. rugpjūčio 20 d., ketvirtadienis

Sūrio pyrago skonio ledai / Cheesecake Ice Cream


Sotūs, rieboki, bet labai skanūs sūrio pyrago skonio ledai, kuriems pagaminti nereikia mašinos! 


Rugpjūtis į pabaigą, vasara taip pat. Nors žiūrint pro langą ir nuolat purškiant lietučiui, susimąstai, jog vasara gali būti jau ir pasibaigė. Bent jau čia... Kaip ten bebūtų man dar norisi ledų. Pabandžiau labai paprastus ledus, kuriems pagaminti prireiks tik mikserio, o užtruksite vos 5 minutes. Rezultatas - labai geras... labai sotus... Visiškai nesuderinamas su dietomis. Chi chi. 

2015 m. rugpjūčio 19 d., trečiadienis

Šokoladinis tortas 'Triufelis' / Chocolate Truffle Cake


Labai skanus ir sodrus, šokoladinis tortas 'Triufelis'.



Apie save. Apie šitą įrašą jau mąsčiau porą mėnesių... Žinojau, jog artėja ta diena ir būtinai norėsiu kažką apie tai parašyti. Juk ne kasdien jubiliejai ir tau sukanka trisdešimt. 


Printfriendly