2014 m. spalio 17 d., penktadienis

Velniškai šokoladinis tortas / Devil's Food Cake


Velniškai šokoladinis ir skanus tortas. 


Šis tortas nebe naujiena. Receptas seniai išbandytas, paskelbtas ir Jūsų įvertintas. Kadangi dar kartą jį kepiau, o senosios nuotraukos neatskleidė tikrosios torto dvasios, receptą atnaujinu. Jis tikrai to vertas. 
Tortas - labai šokoladinis, greitai, lengvai pagaminamas ir dieviškai skanus. Biskvitai - minkšti, drėgni, kremas - sodrus. 


Patarimai, pastebėjimai. Tortą sutepiau iškart biskvitams atvėsus ant serviravimo lėkštės. Pjoviau taip pat nelaukusi. Kremas dar būna minkštas, skystokas, bet valgyti galima puikiausiai. Ilgiau pastovėjęs kremas sustingsta, praranda blizgesį, tačiau toks pats skanus.
Šokoladą kremui naudokite, kokį mėgstate. Aš sumaišiau kelis skirtingus (sunaudojau likučius), tačiau pagrindas buvo juodojo šokolado. Turėkit omeny, kad geras juodas šokoladas yra kartus, todėl jei nemėgstate rinkitės pienišką. 



Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kartosiu. Kepiau ne vieną kartą.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!





Velniškai šokoladinis tortas
Receptas adaptuotas iš Nigella ir Laura in the Kitchen

Ingredientai
20 cm apvaliai torto formai

Pagrindui
225 g miltų
50 g kakavos
100 g rudo cukraus
250 ml verdančio vandens
125 g minkšto sviesto
150 g balto cukraus
2 kiaušiniai
1 šaukštas tirpios kavos
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio sodos
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto

Šokoladiniam kremui
400 g juodo ar pieniško šokolado
300 ml riebios grietinėlės 

Gaminimo eiga
  1. Grietinėlę supilkite į nedidelį puodelį, pakaitinkite, kol kraštuose pamatysite burbuliukus, bet neužvirkite. Grietinėlę supilkite ant šokolado, leiskite keletą minučių pastovėti, tuomet išmaišykite. Palikite kremą porai valandų atvėsti. Kremas sutirštės ir bus tinkamos konsistencijos. Kartas nuo karto kremą pamaišykite. 
  2. Biskvitui rudą cukrų, kakavą, tirpią kavą užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite ir padėkite į šalį. 
  3. Mikseriu iki purumo išplakite baltą cukrų su sviestu. 
  4. Miltus, kepimo miltelius, sodą sumaišykite atskirame dubenyje. 
  5. Nuolat maišydami į sviestą supilkite vanilę, muškite vieną kiaušinį bei greitai suberkite šaukštą miltų. Tuomet muškite antrą kiaušinį. 
  6. Beplakant po truputį berkite miltus, kol visus įmaišysite. Galiausiai supilkite kakavos mišinį, išmaišykite.
  7. Kepimo popieriumi išklokite dvi 20 cm apvalias kepimo formas ir lygiai paskirstykite tešlą tarp jų.
  8. Dėkite kepti į įkaitintą iki 180ºC orkaitę 30 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas ir švarus. 
  9. Iškeptus biskvitus išimkite iš orkaitės, palikite 5-10 minučių kepimo formose. Tik tuomet išimkite, nuplėškite kepimo popierių ir visiškai atvėsinkite ant grotelių.
  10. Formuokite tortą. Dėkite vieną biskvitą, tolygiai paskleiskite pusę kremo. Ant viršaus dėkite kitą biskvitą ir aptepkite viršų ir šonus likusiu kremu.


Very chocolatey and delicious Devil's food cake.


Devil's Food Cake
Recipe adapted from Nigella and Laura in the Kitchen

Ingredients
For 20 cm round cake tin

For the sponges
225 g plain flour
50 g cocoa powder
100 g brown sugar
250 ml boiling water
125 g butter, softened
150 g white sugar
2 eggs
1 tbsp instant coffee
1/2 tsp baking powder
1/2 tsp baking soda
2 tsp vanilla extract

For the chocolate frosting
400 g dark or milk chocolate 
300 ml double cream

Instructions
  1. Heat the cream in a pan until simmer, but do not boil it. Pour the cream over the chocolate, leave for couple minutes and then mix. Set aside to cool for 2 hours. It will thicken to the right consistency. Don't forget to stir the mixture from time to time while cooling. 
  2. In another dish mix together brown sugar, coffee, cocoa powder and boiling water. Set aside.
  3. Cream the butter with the white sugar until pale and creamy.
  4. In a small bowl mix the flour, baking powder and baking soda. 
  5. Mixing all the while, dribble vanilla extract in a butter mixture, drop 1 egg, quickly followed by 1 scoopful of flour, then the second egg.
  6. Keep mixing and incorporate the rest of the flour, then finally fold in the cocoa mixture.
  7. Grease and line two 20 cm sandwich tins with baking paper. Divide the batter evenly between the tins.
  8. Bake the sponges in a preheated to 180ºC oven for 30 minutes or until the toothpick inserted in the center of the cake comes out clean. 
  9. Take the tins out and leave to cool for 5-10 minutes, before turning the cakes out. Take out the cakes and cool completely on the wire rack.
  10. Assemble the cake. Put one cake on a serving plate, spread with some frosting, then top that with the second cake and the remaining cream on top and sides of the cake.




19 komentarų :

  1. Šokoladiniai tortai patys skaniausi.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. paziurejau i jusu pyraga ir uzejo toks nezmoniskas noras sokoladui... kad itariu eisiu i spintele ieškoti sokolado:)
    As tai is viso nemegstu pjaustyti biskivitu, man daug lengviau padalinti tesla per puse ir iskepti 2se formuose. Iskepa greiciau, atrodo graziau:) sudeti veliau lengviau:)
    Beja, visai nesenai perskaiciau kad tam kad nebutu "kepures" tai reikia kepti be ventiliatoriaus... reiks pabandyti...:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinok aš visad kepdavau biskvitus atskirai po vieną, bet vieną kartelį pamėginau per pusę perpjaut, gerai gavosi. Galvojau reikia baigti žaisti ir kepti vieną biskvitą bei pjaustyti. Kelis kartus taip mėginau bet vis kepurė kyla. O va kad sakai be ventiliatoriaus, tai nežinojau. Pas mane Fan orkaitė, kepu su ventiliatorium :))

      Panaikinti
  3. O galima kuom nors kitu pakeisti vaniles ekstrakta, arba jei ne tai koki geriau butu pirkti? Visada vengdavau su ekstraktu vaniles receptu, bet si labai noriu isbandyti. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei nemėgstat vanilės, nedėkit :) Čia pagrindinis skonis iš šokolado ir kakavos.

      Panaikinti
  4. o galima kepti viena dideli biskvita? as neturiu dvieju kepimo formu, bet labai noriu isbandyti recepta.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Galimaa. Tik imkit forma 20 cm, kad tolygiai persipjautu. Jei imsit daug didesne forma, gali iskilti didele kupra, po to nelabai vienodi biskvitai bus. Didesne forma imant, reiktu kiekius irgi didinti :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. sausas labai biskvitas,neskanu

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveiki, kepsiu sita tortuka vyro gimtadieniui tik as nusipirkau forma 15cm. Galvoju daryti is puses normos ar gerai bus taip?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. sveiki. pagal mano skaiciavimus 15 cm formai reiki 0.56 produktu. tai panasiai puse ;)

      Panaikinti
  8. Aciu Ernesta, jau kepu 😊 Idaras nerealaus skonio paragavau jau 🙈 laukiu nesulaukiu kada valgysime siandiena 🤗 Norma padalinau is 4 ir naudojau tik 3 dalis. Bus viskas ciki piki 🤗

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveiki,norėjai paklausti,o imant 23/24cm kepimo skardą,kiek labai reikėtų didinti produktų kiekį? ačiū labai:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki. Reiktų didinti 1,5 karto maždaug ;)

      Panaikinti
  10. O jeigu skardėlė 30cm.. kiek kartų didinti produktų kiekį?:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Nenugesinta soda ten dedasi?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Soda dedant i kepinius visada reikia "nugesinti"😊

    AtsakytiPanaikinti
  13. O pertepimui grietinėlės nereikia išplakti?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Irena, kad kremas blizgėtų pabaigoje reikia įpilti 1 v.š. labai šalto vandens

    AtsakytiPanaikinti

Printfriendly