2016 m. spalio 17 d., pirmadienis

Avižiniai blynai | Oatmeal Pancakes


Blynai su avižiniais dribsniais.


Kuku... Dar vieni blynukai. Šįkart su avižiniais dribsniais. Labai skanūs, skalsūs, rupesnės tekstūros nei įprastų miltų blynai. Su medučiu man patiko!


2016 m. spalio 15 d., šeštadienis

Sumuštinių duona | Sandwich Bread


Sumuštinių duona minkšta pluta.


Skani, paprasta sumuštinių duona minkšta pluta. 


2016 m. spalio 10 d., pirmadienis

Cukinijų pyragas su lazdynų riešutais | Cake Courgette and Hazelnut


Skanus, minkštas, skalsus, sveikuoliškas cukinijų pyragas su lazdynų riešutais.


Skanus, paprastas pyragas. Priskirčiau jį prie sveikuoliškų, nes naudojamos cukinijos, lazdynų riešutai ir dalis pilno grūdo miltų. 


2016 m. spalio 6 d., ketvirtadienis

Menkės ir špinatų karis | Cod & Spinach Yellow Curry


Švelnus menkės ir špinatų karis.


Indiška virtuve susidomėjau atvažiavusi gyventi į Angliją. Buvo neįmanoma to nepadaryti. Ji labai čia populiari, be to kolegos darbe vaišino savo ar savo žmonų ruoštais valgiais. Visada smalsu paragauti kažką naujo, nematyto ir neragauto. Tačiau meilė indiškai virtuvei negimė iki šiol... Prieskonių gausa, stiprūs skoniai, kvapai, mane labiau erzina nei verčia prarasti žadą iš malonumo valgant. 
Pati indiškų patiekalų beveik negaminu, tik retkarčiais susivilioju žurnalų receptais ir kažką išbandau. Išbandyti išbandau, tačiau gaminti antrą kartą dažniausiai nesiryžtu. Vienintelis receptas, kurį kartojau jau ne kartą ir kurį mėgsta visa šeima - šis - menkės ir špinatų karis. 
Patinka, nes karis švelnus, greitai ir paprastai paruošiamas, plius patiekalas gana sveikas - menkė, špinatai, kokosų pienas, ciberžolė, sveikatai žalos tikrai nepadarys. 


2016 m. rugsėjo 30 d., penktadienis

Amerikietiški kefyro sausainiai / Classic Buttermilk Biscuits


Amerikietiški, nesaldūs kefyro sausainiai.


Vienas iš smagiausių dalykų kepant ir apie tai rašant - pažintis su įvairių šalių kepiniais, tradicijomis, skoniniai ir gamybos skirtumai. Pavyzdžiui, šie kefyro sausainiai - tai angliškų bandelių-scone'ų amerikietiška variacija. Produktai, gaminimo procesas, idėja, net ir skonis labai panašus, tačiau tekstūra visiškai kita. Šių sausainių plutelė - kieta, traški, o vidus minkštas, labiau primena sausainių tekstūrą. 
Sausainiai nėra saldūs ir juos rekomenduojama valgyti taip, kaip ir angliškus scone'us - šiltus, apteptus sviestu. Mums to neprireikė, skaniai susivalgė ir vieni.

Bulvių ir sūrio blynai / Potato Cheese Pancakes


Tarkuotų bulvių blynai su sūriu.


Nesu didelė lietuviško maisto gerbėja, o ir šeimos narių požiūris panašūs, todėl gaminu retai. Tarkuotų bulvių blynų iki šiol net nemokėjau kepti. Bandymų buvo, bet nesėkmingų. Tai prisvildavo, tai subyrėdavo, tai skonis neįtikdavo - prėska, nuobodu, per paprasta. 
Pamačiau šį receptą ir susidomėjau. Parmezanas, Čederis, česnako prieskoniai - žinojau, skonis bus išraiškingesnis ir įdomesnis. Neklydau. Skanūs blynai ir puikiai iškepė! 

2016 m. rugsėjo 26 d., pirmadienis

Plokštainis 'Magdė' / Lithuanian Cocoa Jam Bars


Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas 'Magdė', perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.


Dar viena lietuviška klasika - plokštainis-pyragas 'Magdė'. Mano nuostabai labai skanus ir ne toks sunkus pagaminti, kaip atrodė iš pirmo žvilgsnio. 
Pirmą kartą gaminau tokį kakavinį kremą su želatina. Gąsdino neįprastas gamybos procesas, kilo daug abejonių ar viskas pavyks, ir ar iš vis pyragas sustings. Tačiau va, rezultatas prieš jus, pavyko iš pirmo karto be didelių problemų. 
Tiesa pasakius, iš savo vaikystės tokio pyrago neprisimenu, tik girdėjau nemažai atsiliepimų ir kitų moterų dūsavimų, koks skanus kadaise buvo šis pyragas. Buvo smalsu. Skonis tikrai maloniai nustebino, ypač kakavinio kremo - labai gardus. 


2016 m. rugsėjo 24 d., šeštadienis

Blynai su obuoliais ir šokoladu / Apple Chocolate Pancakes


Skanūs blynai su šokolado gabaliukais ir obuoliais.


Blynai... Jau senokai buvau mėginusi naujų blynų receptų, vis kepdavau išmėgintus ir pamėgtus. Niekas įdomaus neužkliūdavo už akių. Iki į rankas paėmiau mažą šokoladinių receptų knygelę. Sudomino amerikietiško stiliaus blynai su šokoladu, plius tarkuotu obuoliu. Kiek baiminausi, jog bus per sausi (dedasi tik šaukštas sviesto), tačiau blynai puikūs, labai skanūs. 

2016 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis

Itališkas obuolių pyragas / Apple Crostata


Super lengvai ir greitai pagaminamas itališkas pyragas su obuoliais ir cinamonu.


Labai skanus, labai greitas ir paprastas receptas. Trūkumų neįžvelgiu. Na, gal vienintelis - pyragėlis gaunasi ne toks didelis, drąsiai kepkite du iškart! 
Pati tešla nėra saldi, o obuolinis pyrago įdaras - labai kvapnus, skanus, tinkamo saldumo. 


2016 m. rugsėjo 20 d., antradienis

Balta duona / Basic White Bread


Apvalios, baltos, mielinės duonos su traškia pluta receptas.


Baisiai atsibodo pirktinė angliška duona. Yra galimybė įsigyti ir lietuviškos juodos duonos, tačiau dažnai jos galiojimo laikas ir šviežumas būna abejotinas. Susilaikau... Vienintelė išeitis - keptis duoną namie. Kartais tą ir darau. 
Pradėjau nuo tokios paprastos baltos duonos. Ji daug skanesnė nei pirktinė, o pats gaminimo procesas taip pat labai įdomus. 
Patiko, kad duonos nereikia labai intensyviai minkyti. Minkoma dubenyje neišverčiant tešlos ant stalo. Tiesa, tešla kildinama net tris kartus. 

2016 m. rugsėjo 19 d., pirmadienis

Slyvų pyragas / Plum Coffee Cake


Paprastas, greitai paruošiamas, skanus pyragas su slyvomis ir rudo cukraus plutele.


Nauja receptų knyga mano namuose (tarp keliasdešimt kitų naujų knygų), kurią ne tik įdomu vartyti, bet ir skaityti, - Jim Fobel's 'Old-Fashioned Baking Book'. Knyga - sena, iš pigaus popieriaus, be nuotraukų, tačiau labai šilta ir jauki. Gera skaityti sentimentalius, pyragais kvepiančius autoriaus vaikystės prisiminimus. Užburta tos nuoširdžios naminės magijos išbandžiau ir pirmąjį receptą. 
Gavosi puikus pyragas. Greitai, lengvai paruošiamas ir skonis nuostabiai subalansuotas. Nebuvo nei per saldu, nei per rūgštu (nuo slyvų), taps tas. Rudojo cukraus plutelė - kvapnus, kitoniškas ir malonus priedas. 


2016 m. rugsėjo 17 d., šeštadienis

Ispaniškos spurgos 'Churros' / Churros


Ispaniškos aliejuje keptos spurgos-pyragėliai su cinamono cukrumi.


Hola! Prieš mažiau nei savaitėlę grįžom iš saulėtų ir šiltų atostogų Maljorkoje. Buvau visiškai atitrūkusi nuo virtuvės ir kepinių. Mėgavausi poilsiu nuo namų ir įprastos rutinos.
Bet viskas kas gerai, kada nors baigiasi... Maljorkos saulę pakeitė apniukę Anglijos debesys, šilumą - rudenio vėsa, o restoranų ir viešbučio maistą - mano pačios virtuvė. Vėl vartau kulinarines knygas, tampausi jas iš vieno kambario į kitą, bandau naujus receptus ir džiuginu šeimyną skanumynais.

2016 m. rugpjūčio 29 d., pirmadienis

Sausainiai su šokoladu ir riešutais / Chocolate Chip Almond Cookies


Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais.


Labai skanūs sausainiai. Traškiais kraštais, vidus tąsus ('chewy'), nėra 'baisiai' saldūs, pats tas. Esu kepusi tikrai daug panašių sausainių, šitie puikūs. 

2016 m. rugpjūčio 24 d., trečiadienis

Trapus lietuviškas riestainis / Crumbly Lithuanian Pretzel


Trapios tešlos riestainis, pabarstytas cukrumi.


Šiandien tradiciškas trapus lietuviškas riestainis. Kažkodėl vaikystėje aš jų nemėgau, o dabar taip skanu! 
Riestainiai trapūs, bet nėra 'siaubingai' kieti. Ne per saldūs, pats tas. Paprastas, greitas ir geras receptas. 

2016 m. rugpjūčio 22 d., pirmadienis

Morengų ir aguonų tortas / Meringue Poppy Seed Cake


Tortas su aguoniniu biskvitu, morengų sluoksniais ir kavos-karamelės kremu.


Jau savaitė, kaip mano gyvenimo kalendorius persivertė per skaičiaus 31 pakopą. Taip, man jau trisdešimt vieneri. Laikas bėga nenumaldomai. Atrodo dar visai neseniai valgėme šokoladinį tortą gimtadienio proga, o štai jau reikia kepti naują... 
Šį kartą ilgai torto recepto nesirinkau. Seniai norėjau išmėginti Morengų ir aguonų tortą su kavos-karamelės kremu, tik progos tam tinkamos neradau. Va, ta proga ir atėjo. 

Tortas - skanus, riebokas, sunkokas. Sakyčiau, suaugusiųjų tortukas dėl kavos ir brendžio skonio. Bevalgant kilo mintis, jog tai tikras damų tortas - elegantiškas, saldus, karameliniu kavos kremu, su lengvu brendžio vėjeliu. 



Morengai / Meringues


Paprastas morengų receptas.


Morengai man visada buvo didelis iššūkis. Kepdama jausdavau nežmonišką stresą: ar gerai išsiplaks baltymai, ar išdžiūs, ar nesudegs, ar lengvai nusiims nuo kepimo popieriaus. Žodžiu, begalė įtampos, laukimo ir vilties. Sąmoningai vengdavau tortų ar kitų kepinių receptų su morengais. Tačiau kuo toliau, tuo labiau drąsėju, stresas mažėja, o rezultatai pradeda labiau džiuginti nei nuvilti. 
Artėjo gimtadienis, norėjau ne tik torto su morenginiais sluoksniais, bet ir papuošimais. Tam ir prikepiau mažų morengiukų. Kaip juos gaminau, dalinuosi. Recepto dar prireiks vėliau tortui! Sekite...


2016 m. rugpjūčio 20 d., šeštadienis

Plokštainis 'Palangos varškėtis' / Curd Cheese Cake


Senovinis plokštainis (pyragas) su trapiu pagrindu ir varškės-razinų įdaru.


Nuostabus, puikus, fantastiškas varškės pyragas-plokštainis! Senoviškas lietuviškas. Purus purus, minkštutis, pilnas skonių. Magiškai skanus! Rekomenduoju. 


2016 m. rugpjūčio 18 d., ketvirtadienis

Medaus ir sojos vištiena / Honey Soy Chicken


Vištiena marinuota saldžiame medaus ir sojų padaže.


Skanus, daug pastangų nereikalaujantis vištienos patiekalas. Gaminau ne kartą, mūsų šeimai patinka. Tiekiu su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis. 


2016 m. rugpjūčio 16 d., antradienis

Blynai su braškėmis / Strawberry Pancakes


Skanūs kefyro blynai su braškėmis.


Blynai su braškėmis. Pirma mintis - 'truputį vėluoju su receptu'. Būtų buvę daug naudingiau tokiu receptu dalintis birželio mėnesį. Deja, ši idėja atėjo tik vakar. Skanu, greita ir lengva. Dar gaminsiu tikrai!


2016 m. rugpjūčio 15 d., pirmadienis

Cukinijų uogienė su apelsinais / Zucchini Orange Jam


Saldi, skani cukinijų uogienė su apelsinais.


Labai įdomi uogienė! Pirmą kartą gyvenime viriau uogienę iš cukinijų. Net nebuvau apie tokią girdėjusi. Rezultatas - malonus. Uogienė - tikrai saldi, skonis - panašus į abrikosus ar ananasus. Dar viena keistenybė! 


2016 m. rugpjūčio 14 d., sekmadienis

Obuolių pyragas 'Sodžius' / Apple Sponge Cake


Biskvitinis, purus, lengvas, nesaldus obuolių pyragas.


Paprastas biskvitinio obuolių pyrago receptas. Skonis - įprasto, minkšto, puraus, lengvo pyrago. Pyragas nėra sausas ar sprangus, bet ir nešlapias. Nėra saldus. 
Jei norite paprasto, neįmantraus, pigaus kepinio, prašom!


2016 m. rugpjūčio 12 d., penktadienis

Sausainiai 'Banga' / 'Wave' Cookies


Trapūs, vingiuoti, varškės sausainiai barstyti cinamono ir cukraus mišiniu.


Šiandiena pilna teigiamų emocijų. Nors dar tik vidurdienis, jau spėjau iš laimės apsiverkti, ir įdomių pasiūlymų sulaukti. Už lango saulėta, nusimato gera popietė ir ramus, šiltas vakaras. 
Linkiu to patiems ir Jums. O kad būtų dar truputį jaukiau, siūlau išsikepti šių puikių sausainių. Kepėm kartu su dukra. Vaikas aikčiojo pamatęs, kokie gražūs išspausti sausainiai, o iškepusius vieną po kito kramsnojo užtikrindama skonį garsu 'mmm'. 
Patrauklūs akiai, paprastai, greitai pagaminami ir labai skanūs! Nieko netrūksta.


2016 m. rugpjūčio 9 d., antradienis

Sluoksniuotos tešlos pyragas su cukinijomis, sūriu ir kumpiu / Puff Pastry, Zucchini, Cheese & Parma Bake


Sluoksniuotos tešlos pyragas (pyragėliai) su cukinijomis, sūriu ir kumpiu.



Labai skanus, greitai paruošiamas, nesaldus pyragas su cukinijomis, sūriu ir kumpiu. Puikiai tiks pusryčiams, užkandžiams ar iškylai.


2016 m. rugpjūčio 4 d., ketvirtadienis

Makaronai su tunu / Tuna Spaghetti


Spagečiai su tuno ir pomidorų padažu.


Paprastas, greitas, skanus ir pigus patiekalas. Gaminu jį jau daug metų iš eilės būtent dėl šių priežasčių. 


2016 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis

Citrininės rikotos spurgytės / Lemon Ricotta Fritters


Labai purios, minkštos, švelnaus skonio, citrininės rikotos spurgytės.


MILIJONAS! Toks šiandien mano skaičius. Ne, deja, loterijoje nelaimėjau (neatsisakyčiau, šypt), tiek neuždirbau, nesutaupiau ir grąžos iš investicijų negavau. MILIJONAS - tiek žmonių jau čia apsilankė! Kažkokia fantastika... Galima sakyti, kas trečias lietuvis buvo bent atsivertęs mano puslapį. Džiugu! 
Skaičiai, statistika - miela akiai pažiūrėti. Tačiau dar labiau džiaugiuosi - gerais, teigiamais Jūsų atsiliepimais. Prieš kelias dienas buvau 'užtag'inta' vieno portalo komentare. Nori, nenori, užeini, pažiūri. Jame publikuojami mano receptai. Nors jų neseku, nesidomiu, kas ten rašoma, komentarų taip pat neskaitau ir į juos neatsakinėju (kam reikės, susiras mane asmeniškai), bet tąkart peržvelgiau. Nustebau. Daug gerų atsiliepimų. Jie dar 'skaniau' skaitosi 'konkurentų' apsuptyje. Taip, taip, ir tarp blogerių yra konkurencija. Teko pastebėti labai nemalonių, gal kiek ir juokingų dalykų (tarp kitų blogerių). Todėl tądien pasidarė saldu ne tik nuo teigiamos atsiliepimų bangos, bet ir suvokimo, jog per tuos metus pavyko išlaikyti pozityvią poziciją, 'nesidergti', neprisileisti ir stengtis neskleisti pasauliui neigiamų minčių.

Apskritai, tai mano siekiamybė gyvenime. Esu šimtu dešimt procentų įsitikinusi, kokią energiją skleidi, tokią gauni atgal. Kadangi turiu visą glėbį laimės, savo šiltą, meilės kupiną šeimos branduolį, vidinę ramybę, viską akylai saugau ir branginu. Nenoriu įsileisti nė vieno neigiamo žvilgsnio, žodžio ar minties. Tai kartais be galo sunku... Bet esu įsitikinusi, kai yra siekiamybė ir nuostatos, viskas įmanoma, kad ir po truputį.

Džiugomis naujienomis palydint, pristatau tobulą (vėl) spurgyčių receptą. Neturiu prie ko prikibti. Spurgytės minkštos, purios, švelnios tekstūros ir skonio, su citrininiu blizgesiu. Vienintelis galimas minusas, mano nuomone, - virimas aliejuje, riebumas. Bet tai spurgos... Nori, nenori, vandenyje juk nevirsi. Šypt. 
Skanaus! Ką tik baigiau valgyti paskutiniąsias, jos ir antrąją dieną išlieka tokios pat minkštos ir purios, o ir vis norisi jas pavolioti cukraus pudroje. Nusiteikite kalorijų bombai. 


2016 m. rugpjūčio 2 d., antradienis

Parmezaninė vištiena / Parmesan Chicken


Labai greitai paruošiama, minkšta, sultinga, ryškaus skonio vištiena su Parmezanu ir sviesto padažu.


Superinis patiekalas labai greitiems ir skaniems pietums. Užtruksite tik 10-15 minučių! Mėsa minkšta, sultinga, ryškaus skonio, o padažas gardus ir viską užbaigiantis priedas. 
Garnyrą rinkitės pagal savo norus. Mes valgėm su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.

2016 m. liepos 29 d., penktadienis

Cukinijų keksas su riešutais / Zucchini Bread


Labai skanus, kvapnus, minkštas cukinijų keksas su riešutais ir cinamono bei muskato prieskoniu.


Dar vienas desertas iš cukinijų. Žinau, sakysit, atsibodau... Vėl cukinijos. Bet kai augini, reikia ir valgyti. Šypt. Be to, visi išbandyti cukinijų receptai mane tik maloniai stebina. 'Baisiai' skanu. Šis keksas irgi laaaabai geras, 'sulapnojom' per mažiau nei 24 valandas. 

P.S. Šį kartą matote mamos ir dukros pastangų rezultatą. Dukra vis labiau nori padėti mamai virtuvėje, viską maišo ir tarkuoja. Jaučiu, jog greitai tapsiu tik stebėtoja ir darbų organizatorė. Šypt.

2016 m. liepos 28 d., ketvirtadienis

Bananų duona su mėlynėmis / Blueberry Banana Bread


Labai minkšta, saldi, kvapni bananų duona su mėlynėmis. 


Šią bananų duoną kepu nebe pirmus metus. Išbandžiau tiek su šviežiomis, tiek su šaldytomis mėlynėmis. Pavyksta gerai ir labai skaniai. 
Labai minkšta, labai kvapni, truputį saldi, bet ne per daug, bananų duona gardinta mėlynėmis. 

2016 m. liepos 26 d., antradienis

Cukinijų apkepas / Zucchini Bake


Greitas, labai skanus cukinijų apkepas su sūriu, šonine ir morkomis.


Aaaa... Šiandien nuskyniau savo pirmąsias cukinijas. Puoliau ieškoti skanių receptų, kur jas panaudoti, nes ne tiek daug išmonės turiu, ką iš cukinijų gaminti. Atsiraitojau rankoves, užsirišau prijuostę ir iki pietų jau namai nuostabiai kvepėjo, ant stalo garavo cukinijų apkepas. Pasakiškai skanus! Tikrai neapsimetu. Neturiu tam interesų. 
Kepkit būtinai. Mano princesė kirto, kad net ausys linko. O žinokit, taip sunku paskutiniu metu jai ką nors įsiūlyti... Džiaugiausi... Būtinai dar gaminsiu. Greičiausiai artimiausiomis dienomis pakartosiu. 

Apkepas nei per skystas, nei per standus. Puikiai išlaiko formą, bet nėra sausas. 


2016 m. liepos 25 d., pirmadienis

Šokoladinis cukinijų keksas / Chocolate Zucchini Bread


Labai šokoladinis, drėgnas, minkštas cukinijų keksas.


Dar vienas receptas su cukinijomis - desertas. Puikus, labai minkštas, drėgnas, sodraus šokoladinio skonio keksas. Cukinijų skonio tikrai nepajusite. Jos suteikia keksui drėgmės ir minkštumo.
Ragaudama bandžiau kabinėtis ir surasti, ką dar būtų galima patobulinti, bet negalėjau nieko sumąstyti. Man jis fantastiškas toks, koks yra. 


2016 m. liepos 20 d., trečiadienis

Cukinijų šiaudeliai / Baked Zucchini Fries


Traškūs išorėje, minkšti viduje, orkaitėje kepti cukinijų šiaudeliai.


Sveikas užkandis, su labai mažai riebalų. Nustebino plutelės traškumas ir cukinijų minkštumas, salstelėjęs skonis. Man labai patiko.
Galima tiekti su kečupu ar kokiu kitu mėgstamu padažu. Aš valgiau šiaudelius vienus, man be padažų skaniau. 
Vienas po kito ir beveik neliko... 



2016 m. liepos 18 d., pirmadienis

Uogų tiramisu / Berry Tiramisu


Uogų tiramisu receptas.


Šio savaitgalio desertas pas mus buvo uogų tiramisu. Šį skanėstą planavau gaminti dar prieš mėnesį per braškių sezoną. Tačiau tai tinginys, tai darbai, tai kiti rūpesčiai, mano planus vis pakoreguodavo. Gal ir gerai, nes pirminė braškių tiramisu idėja persimainė į ultimate įvairių uogų tiramisu. Daugiau spalvų, daugiau skonių, daugiau įvairovės ir vitaminų. 

Nieko netrūksta... Laaaabai skanu!



2016 m. liepos 17 d., sekmadienis

Žiedinių kopūstų mišrainė / Cauliflower Salad


Šviežia, traški mišrainė su žiediniais kopūstais, paprika, kumpiu ir porais.


Šis savaitgalis prasidėjo pakiliai. Savo darže aptikau kelias išlindusias žiedinių kopūstų galvas. Trypiau iš džiaugsmo ir susižavėjusi rodžiau vyrui. Toks entuziazmas nebe reikalo. Kiek aš su tais kopūstais vargau! Kaip saugojau nuo visokių kenkėjų: šliužų, sraigių, baltukų. Jau po truputį save nuteikinėjau, jog vargu, ar pavyks, ką nors iš jų išauginti. Prisiekinėjau kitais metais jų tikrai nesodinti! Dabar visas pesimistines nuotaikas užmiršau, dar akyliau stebiu ir saugau savo kopūstus ir laukiu tos dienos, kai nupjausiu jų pirmąją galvą. Šypt.

Ta proga, mišrainė su šviežiais žiediniais kopūstais. Dar iš studentavimo laikų... Labai ją kažkada mėgau. 

Maltos vištienos ir cukinijų iešmeliai / Chicken & Zucchini Skewers


Minkšti, ne sausi, skoniu išraiškingi, maltos vištienos ir cukinijų iešmeliai.



Šį patiekalą tik pamačiusi įtraukiau į mūsų meniu. Patiko idėja - iešmeliai, kepimas grilinėje keptuvėje. Dėl skonio neabejojau, nes kepu labai panašius kalakutienos kotletukus su cukinijomis ir morkomis. Šeimai patinka, žinojau, jog ir šie iešmeliai bus gerai įvertinti. Neklydau. Dar tikrai kepsiu.

Dėl Parmezano ir citrinos žievelės skonis išraiškingas, ne prėskas. Mėsa minkšta, sultinga ir patiekimas įdomus. 

2016 m. liepos 15 d., penktadienis

Greitas kakavinis pyragas su avietėmis / Quick Cocoa & Raspberry Cake


Greitas, minkštas pyragas su kakava ir avietėmis.


Jau kelias dienas sergu kepinių manija. Vėl... Noriu kepti, kepti, kepti. Valgyti nelabai, tik paragauti. Vakar susidariau ilgą kepinių ir desertų sąrašą, šiandien apsirūpinau reikalingais produktais ir be galo tikiuosi, kad ugnelė nepriges bei savaitės eigoje viską išbandysiu. 

Šiandien jau šimtą ir vieną kartą išbandytas pyragas. Receptu prieš daug metų pasidalino buvusi kolegė Sandra. Buvo laikas, kai kepdavau vien tik šį pyragą (be aviečių). Nebrangus, greitas, labai skanus. 
Na, o šį kartą senąjį receptą norėjosi truputį 'atšviežinti', todėl įmaišiau vanilės ir aviečių. Gavosi dar geresnis!


2016 m. liepos 14 d., ketvirtadienis

Lašiša 'Teriyaki' padaže / Teriyaki Salmon


Lašiša saldžiame 'Teriyaki' padaže.


Šiuo patiekalu norėjau pasidalinti prieš daaaaug mėnesių, bet vis nepatikdavo nuotraukų kokybė. Gėda buvo rodyti. Dabar irgi vaizdelis nėra tobulas, bet jau baisiai pabodo laukti... Dalinuosi. 
Su 'Teriyaki' padažu ir apibrėžimu susipažinau darbe-restorane. Labai patiko jo saldumas. Pasirodo tokį padažą ir namuose pasigaminti nesunku, netgi labai lengva. Šis patiekalas - puikus: maistingas, lengvas, greitai paruošiamas. Kas kartą gamindama savo šeimai džiaugiuosi, jog nereikia ilgai stovėti prie viryklės ir pietus galiu paruošti rekordiškai greitai. Dar vienas pliusas - mano dukra (2,5 metukų) šį patiekalą taip pat noriai valgo. 


Avokadų ir šoninės 'kareivėliai' / Avocado Pancetta Soldiers


Avokadų ir parūkytos šoninės 'kareivėliai'.


Idėja prie skystai virtų kiaušinių - avokadų ir šoninės 'kareivėliai'-suktinukai. Merkite į skystai virtą kiaušinį ir mėgaukitės įdomiais bei skaniais pusryčiais.


Brokolių ir pomidorų mišrainė / Broccoli and Tomato Salad


Mišrainė su brokoliais, pomidorais ir kiaušiniais.


Šiandien esu pasiruošusi įkelti kelis trumpus receptus. Kai kuriuos jų net sunku pavadinti receptais, greičiau idėjomis, bet galbūt kažkam pravers.
Pirmas receptas - mišrainė su virtais brokoliais, kiaušiniais ir pomidorais. Nesu didelė mišrainių mėgėja ir gana retai jas gaminu. O kai užsimanau, dažnai nežinau, ką su kuo maišyti. Šis derinys - vienas mėgiamiausių. Idėją prieš keletą metų pašnibždėjo buvusi kolegė. Ačiū, Kristina! 


2016 m. liepos 13 d., trečiadienis

Itališki makaronai su aštriomis krevetėmis / Linguine with Spicy Shrimp al Diavlo


Itališki juostiniai makaronai su aštriu pomidorų ir krevečių padažu.


Kas dar nepastebėjo, mes labai mėgstame itališką virtuvę. Greičiausiai ji dominuoja mūsų virtuvėje ir širdyse... 
Šis patiekalas nėra išimtis - puikus. Super greitas, užtruksite, kokias 15 minučių, labai paprastas, be sudėtingų ingredientų ir labai skanus. 


2016 m. liepos 12 d., antradienis

Marmurinis keksas / Marble Cake


Paprasto, skanaus, minkšto, puraus, marmurinio kekso receptas.


Tai vienas pirmųjų keksų, kuriuos išmokau kepti. Prieš daug metų... Vakar prisiminiau šį receptą, ilgai nedvejojusi keksą iškepiau, prisiminiau senus laikus. Vis dar skanus ir geras receptas. Jei nesate bandę, o norite greito, puraus kekso, išmėginkit. 


2016 m. liepos 11 d., pirmadienis

Itališkai troškinta vištiena su paprikomis ir grybais / Chicken Cacciatore


Labai skani, minkšta, troškinta vištiena su grybais, paprikomis ir pomidorų padažu.


Na, pagaliau prisiruošiau aprašyti vieną iš mūsų labai mėgiamų vištienos patiekalų. Visa šeimynėlė visada išlaižome lėkštes. Šį patiekalą gaminu nebe pirmus metus, išbandytas daugybę kartų, neatsibostantis ir džiugiai nuteikiantis.


Apelsininiai keksiukai / Orange Muffins


Minkšti, kvapnūs apelsininiai keksiukai.


Skanūs, kvapnūs, minkšti keksiukai su apelsinų žievele. 


Printfriendly