2018 m. liepos 27 d., penktadienis

Cukinijų keksas su apelsinais ir šokoladu | Classic Zucchini Loaf with Orange & Chocolate


Labai skanus, minkštas, aromatingas cukinijų keksas su šokoladu ir apelsinais.


Patarimai, pastebėjimai. Galima naudoti tiek citrinų, tiek apelsinų žievelę arba abiejų atsisakyti. Šokoladas taip pat nėra būtinas. Asmeniškai, neatsisakyčiau nieko. 
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kepiau ne vieną kartą



Cukinijų keksas su apelsinais ir šokoladu
Receptas adaptuotas iš knygos 'Bake with Anna Olson'

Ingredientai
24x14 cm pailgai kekso formai
1 puodelis - 250 ml

1 1/2 puodelio (225 g) miltų
1/4 šaukštelio sodos
1 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
2 vidutiniai kiaušiniai
1 puodelis (200 g) balto cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/2 puodelio (125 ml) saulėgrąžų aliejaus
1 1/2 puodelio (240 g) cukinijos, tarkuotos burokine tarka
100 g juodo ar pieniško šokolado gabaliukų 
1 apelsino žievelės, tarkuotos

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite pailgą kekso formą.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, kepimo miltelius, druską, apelsino žievelę. Įmaišykite cukiniją. Atidėkite į šoną.
  3. Kitame dubenyje šluotele suplakite kiaušinius, cukrų, vanilę, aliejų
  4. Galiausiai suberkite miltų mišinį ir maišykite, kol neliks sausų miltų.
  5. Supilkite tešlą į kepimo formą, išlyginkite paviršių.
  6. Kepkite apie 50-60 minučių arba kol įsmeigus pagaliuką į kekso centrą, jis liks sausas ir švarus.
  7. Išimkite iš kepimo formos ir atvėsinkite ant grotelių. 



Zucchini Loaf with Orange and Chocolate.

Classic Zucchini Loaf with Orange & Chocolate
Recipe adapted from the book 'Bake with Anna Olson'

Ingredients
For 24x14 cm loaf pan
1 cup - 250 ml

225 g plain flour
1 tsp baking soda
1/2 tsp baking powder
Pinch of salt
2 medium eggs
1 cup (200 g) white granulated sugar
1 tsp vanilla extract
1/2 cup (125 ml) vegetable oil
1 1/2 cup (240 g) zucchini, grated
100 g milk or dark chocolate chips
1 orange zest

Instructions
  1. Preheat the oven to 180 degrees. Line your tin with baking paper.
  2. In a bowl, mix together the flour, soda, baking powder, salt, zest. Stir in the grated zucchini.
  3. In another bowl, whisk the eggs. sugar, oil, vanilla.
  4. Pour the flour mixture into wet ingredients, add chocolate chips and mix until incorporated.
  5. Pour the batter to the pan and level the surface.
  6. Bake for 50-60 minutes or until the toothpick inserted in the center of the cake comes out clean.
  7. Remove from the tin and cool on a wire rack.

1 komentaras :

Unknown rašė...

Išbandžiau šį receptą nesitikėdama per daug. Bet labai maloniai nustebino, nerealus keksas - pyragas! Ir apelsinų žievelė būtina!!! Ačiū už dar vieną puikų receptą :)

Printfriendly