2016 m. vasario 22 d., pirmadienis

Česnakinės bandelės su mocarela / Garlic and Mozzarella Buns


Mielinės česnakinės bandelės su mocarelos įdaru.


Šiandien vienoje Facebook grupėje pastebėjau įdomią temą - 'kokius tinklaraščius/blogus skaitote'. Užsisakiau temos naujienas, buvo be galo įdomu pasmalsauti, ką žmonės skaito. Meluočiau, jei sakyčiau, kad nenorėjau, nesitikėjau tame sąraše užtikti savojo blogo. Juk toje grupėje dažnai dalinuosi receptais, kirbėjo mažytė viltis, kad kažkas paminės ir mane bei pasidalins savo nuomone.  

Pasirodė pirmieji komentarai... Mano vardo, aišku nėra, tik visi kiti žymūs, populiarūs tinklaraščiai. Ech... Mintyse pasiguodžiu, jog man tai visiškai nerūpi. Tada žiū, mirkteli ir manasis vardas - Ieva B. rašo: 'Iš nepaminėtų ir dar ne visiems žinomų, man Baking secrets neretai patraukia akį. Panašu, kad Ernesta Vi mėgsta ir supranta, ką daro'. 

Veidą papuošia šypsena, puolu tikslintis, ką reiškia 'supranta, ką daro', gaunu netikėtą ir labai naudingą Ievos B. atsakymą: 'Nenusaldintas blogas, įvairiapusiški receptai. Skaitant panašu, kad viskas apgalvota - tiek pačiai buvo įdomu gaminti, tiek jaučiama, kas bus aktualu skaitovui. Irgi sunku apibūdinti, bet darykit ir toliau, ką darot, Jums tai sekasi ;]'

Vat tada pasidaro saldu, nes suprantu, kad man tikrai sekasi... Žmonės skaito, girdi ir mane supranta. Nuostabu!

Česnakinės bandelės su mocarela - įdomios bandelės. Pati idėja - gundanti. Kas nemėgsta išsilydžiusio, išbėgančio sūrio? Tokio žmogaus nepažįstu ir vargu, ar norėčiau pažinti. Juokauju, aišku. 
Skanios bandelės, tik kitąkart daryčiau kelis dalykus kitaip: pirma, česnakus traiškyčiau, antra, ieškočiau sausesnio sūrio ir išraiškingesnio skonio, nes mocarela labai jau švelni. Norisi kažkokio 'kick' efekto skonio prasme. 


Patarimai, pastebėjimai. Į tešlą dėkite gerą žiupsnelį druskos, kad nebūtų prėska. Mocarelą būtina nusausinti. Jei bus drėgna, tešla bus šlapia, gerai neiškeps. Česnaką sviestui geriausia sutraiškyti, bus stipresnis skonis. Aš neturiu česnakų trintuvės, todėl pjausčiau. Norėjosi stipresnio jo skonio. 
Galima naudoti sūrio lazdeles, svarbu, kad sūris būtų normalus ir išsilydytų. 

Iš šio kiekio gaunasi 6 didelės bandelės.

Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Česnakinės bandelės su mocarela
Tešlos receptas adaptuotas iš Aguonele

Ingredientai

Mielinei tešlai
250 g miltų
125 ml šilto pieno
1 vidutinis kiaušinis
20 g cukraus
25 g tirpinto sviesto
5 g sausų mielių
Žiupsnis druskos

Įdarui
1 mocarelos rutuliukas

Česnakiniam sviestui
4 česnako skiltelės, traiškytos
50 g tirpinto sviesto
Maža saujelė šviežių petražolių, kapotų

Gaminimo eiga
  1. Mažame dubenėlyje sumaišykite šiltą pieną, cukrų ir mieles. Dėkite į šalį, kol mielės pradės veikti, pradės burbuliuoti.
  2. Kitame dubenyje išsijokite miltus, pilkite tirpintą sviestą, muškite kiaušinį, įberkite druskos. 
  3. Į miltų mišinį pilkite mieles. Pradėkite minkyti.
  4. Minkykite apie 10-15 minučių, kol tešla taps glotni. Dėkite tešlą į šiek tiek aliejumi pateptą dubenį, uždenkite plėvele ir palikite, kol tešla dvigubai pakils. Tai turėtų trukti nuo 1 iki 2 valandų priklausomai nuo jūsų kambario temperatūros.
  5. Kai tešla pakils, padalinkite ją į 6 lygias dalis. Iškočiokite nedidelius apskritimus. Mocarelą supjaustykite į 6 lygias dalis. 
  6. Ant kiekvieno tešlos apskritimo dėkite po gabaliuką mocarelos, užspauskite kraštus. Sudėkite bandeles ant kepimo skardos ištiestos kepimo popieriumi.
  7. Kai suformosite visas bandeles, uždenkite kepimo formą plėvele ir palikite valandai dar šiek tiek pakilti.
  8. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC.
  9. Česnakiniam sviestui viską sumaišykite. Bandeles aptepkite sviestu ir kepkite 20-25 minutes. Likus 5 minutėms iki bandelės iškeps, dar kartą aptepkite sviestu. 
  10. Kai bandelės iškeps, išimkite, aptepkite likusiu sviestu.
  11. Valgykite šiltas.




Garlic and Mozzarella Buns
Dough recipe adapted from Aguonele

Ingredients

For the dough
250 g strong white bread flour
125 ml warm milk
1 medium egg
20 g sugar
25 g melted butter
5 g dried yeast
Good pinch of salt

For the filling
1 mozzarella ball, cubed 

For the garlic butter
4 garlic cloves, crushed
50 g butter, melted
Small handful of fresh parsley, chopped

Instructions
  1.  In a small bowl whisk warm milk, sugar and yeast together. Set aside till the yeast activates, starts to bubble. 
  2. Sift the flour in another bowl, pour the melted butter, add the egg and salt. 
  3. Add the yeast-milk mixture to the flour and start kneading. 
  4. Knead for about 10-15 minutes until the dough becomes smooth and silky. Put the dough in a lightly oiled bowl, cover with a cling film and leave to rise when at least doubled in size (for about 1-2 hours). 
  5. When the dough is risen, divide it into 6 equal parts. Roll out each part into a circle. 
  6. Fill each with mozzarella, prick the edges and put the bun on a baking sheet lined with baking paper. 
  7. Once all buns are done, cover the baking sheet with a cling film and leave the buns to rise for about an hour.
  8. Mix everything for the garlic butter and oil each bun.
  9. Heat your oven to 180ºC and bake the buns for 20-25 minutes.  After 15 minutes of baking, oil the buns one more time.
  10. Once the buns are done, remove from the oven, oil with the remaining garlic butter. 
  11. Serve warm. 

Komentarų nėra :

Printfriendly