2014 m. lapkričio 11 d., antradienis

Snickers brauniai / Snickers Brownies


Saldūs, šokoladiniai, saldaininiai brauniai su Snickers šokoladukais (karamele ir riešutais). 



Dievinu Snickers šokoladus. Dievinu braunius. Sujungus juos abu gavosi tikras skanumynas. Daug šokolado, daug cukraus, truputį karamelės ir riešutų. Brauniai saldūs, viduje minkšti, išorėje kieti, tarsi guminiai. 


Kepiau braunius vėlai vakare, kaip ir kitus kepinius dažniausiai. Tuomet visada kepinius palieku atvėsti ant grotelių ir einu miegoti, o ryte užsiimu fotosesijomis ir ragavimu. Bet deja deja, šįkart kvapas ir vaizdas tiek suviliojo, jog neištvėriau ir paragavau. Vienas gabaliukas, po to dar vienas... Labai skanūs. Buvau kiek išsigandus, kai juos pjausčiau, nes išorė buvo labai kieta. Pamaniau, kažkas bus ne taip. Tikrai ne! Išorėje jie kieti, lyg saldainiai, kuriuos reikia ilgiau pakramtyti, bet viduje minkšti. Mums su vyru labai patiko toks derinys. Jei jūs nenorite to kietumo, kepkite braunį ilgiau apie 40-45 minutes, aš kepiau 35 minutes. 




Snickers brauniai
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

1/2 puodelio (apie 110 g) minkšto sviesto
300 g juodo (ar maišyto su pienišku) šokolado
1 puodelis (apie 200 g) cukraus
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
1 puodelis (apie 150 g) miltų
2 1/2 šaukšto kakavos 
1/2 šaukštelio tirpios kavos 
1 puodelis  'Snickers' šokoladukų (dėjau 4 mažus šokoladukus)

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Riebalais ištepkite ir kepimo popieriumi išklokite 20x20 cm kvadratinę kepimo formą.
2. Dubenyje išsukite minkštą sviestą ir cukrų, kol masė taps puri. Sumuškite kiaušinius, išmaišykite.
3. Šokoladą ištirpinkite dubenėlyje pastatytame ant puodo su karštu vandeniu. Palaukite, kol šiek tiek atvės, kad nesutrauktų kiaušinių pilant. Supilkite į tešlą ir išmaišykite.
4. Miltus, druską, kakavą, tirpios kavos miltelius, sumaišykite atskirame dubenyje ir suberkite į tešlą. Sujunkite visus produktus. Tik nepermaišykite.
5. Snickers šokoladukus supjaustykite nedideliais gabaliukais ir įmaišykite į paruoštą tešlą.
6. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą. Kepkite apie 35-40 minučių.
7. Išimkite iš orkaitės ir 5 minutes palaikykite formoje, vėliau perkelkite ant grotelių, kad  visiškai atvėstų. 



Snickers Brownies
Recipe adapted from Laura in the Kitchen

Ingredients
1 cup - 250 ml

1/2 cup (110 g) softened butter
300 g dark or/and milk chocolate
1 cup (200 g) sugar
Pinch of salt
2 eggs
1 cup (about 150 g) plain flour
2 1/2 tbsp cocoa powder
1/2 tsp instant coffee granules
1 cup chopped Snickers chocolate bars

Instructions
  1. Heat the oven to 180ºC. Grease and line with baking paper 20 x 20 cm square cake tin.
  2. In a bowl cream the butter and sugar. Add the eggs, mix.
  3. Melt the chocolate in a bowl set over the pan with the simmering water. Allow to cool for a couple minutes and slowly add to the batter while mixing.
  4. In another bowl mix the flour, salt, cocoa powder, instant coffee granules and add to the mixture. Mix until everything is combined. Do not over mix!
  5. Add the Snickers bars to the batter.
  6. Pour the batter to the cake tin and bake for 35-40 minutes.
  7. Once baked take from the oven, leave in the tin for 5 minutes, then transfer to the wire rack to cool completely.

4 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Aš imčiau 8 šokoladukus, kad galėčiau 4 suvalgyti beruošdama braunius :D

Baking Secrets rašė...

Žinok juokai juokais, bet ruošiaus keletą savaičių šituos kepti, tai vis po porą pakelių (4 maži šokoladukai viename) turėdavau, bet baigdavos tuo, kad su vyru suvalgydavom visus :D Tekdavo dasipirkt vėl. Taip kokius tris kartus, kol iškepiau. :D Ir tai anąkart vyras jau lindo į mano spintą ieškoti Snickers'ų, bet jau nebuvo :D

Unknown rašė...

Tokie nerealūs, kalorijų "bomba" :D

Baking Secrets rašė...

Tikrai 'bomba'! Bet daug jų ir nesuvalgysi vienu prisėdimu. Porą gabaliukų ir gana saldumo :)

Printfriendly