2014 m. lapkričio 6 d., ketvirtadienis

M&M sausainiai / M&M Cookies


Sausainiukai, sausainiukai, sausainiukai!!! Spalvingi, traškūs, tačiau tuo pačiu minkšti su šokoladiniais traškiais M&M saldainiais. 




Ar dar reikia įtikinėti šiuos sausainius išsikepti? Manau ne. Man jie puikūs, įdomūs, spalvingi. Vyrui tiesa, nepatiko M&M traškumas. Jis sausainių su šokolado gabaliukais gerbėjas, todėl į šiuos žiūrėjo atsargiai. O man jie net labai geri. Skonio reikalas! 

Sausainius kepiau ryte, buvo skanūs ir šilti, ir jau atvėsę, bet skaniausia buvo valgyti vakare, kai šiek tiek pastovėjo. 

Gaminau iš pusės normos, gavosi 12 sausainių. 



Patarimai. Formuokite mažus vieno šaukšto dydžio sausainius, kad nebūtų per stori, nes gali neiškepti. Aš pirmą kartą kepdama naudojau didelį ledų šaukštą sausainiams formuoti, tai sausainiai buvo dideli, stori ir gerai neiškepė. Kitąkart naudojau mažesnį šaukštą (maždaug 1.5-2 valgomų šaukštų dydžio) ir iškepė labai gerai. 

Būtinai naudokite šokoladinius M&M saldainius, ne su riešutukais. Vienąkart pamėginau su riešutais ir tikrai netiko.



M&M sausainiai
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

2 1/4 puodelio (apie 340 g) miltų 
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis kepimo sodos
2 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 puodelis (apie 200 g) minkšto sviesto
3/4 puodelio ( apie 180 g) balto cukraus
3/4 puodelio (apie 140 g) rudo cukraus
2 puodeliai (apie 330 g) M&M šokoladinių saldainiukų

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinkite iki 190ºC
2. Miltus, druską, sodą sumaišykite.
3. Mikseriu išsukite sviestą ir abiejų rūšių cukrų. Įmuškite kiaušinius, įpilkite vanilės ir viską sumaišykite. 
4. Įmaišykite sausus ingredientus, po to M&M saldainiukus.
5. Su mažu ledų šaukštu (1 valgomas šaukštas) formuokite sausainius ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo formų. 
6. Kepkite 9-11 minučių, kol paruduos aplink kraštelius.
7. Iškeptus sausainius 5 minutes palikite skardoje, tik tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.





M&M Cookies
Recipe adapted from Laura in the Kitchen

Ingredients
1 cup - 250 ml

2 1/4 cups (about 340 g) plain flour
1 tsp salt
1 tsp baking soda
2 eggs
1 tsp vanilla extract
1 cup (about 200 g) softened butter
3/4 cup (about 180 g) white sugar
3/4 cup (about 140 g) brown sugar
2 cups (about 330 g) M&M chocolate candies

Instructions
  1. Heat the oven to 190ºC
  2. Mix the flour, salt and baking powder.
  3. Cream the butter and both sugars. Add the eggs, vanilla and mix well.
  4. Pour the flour mixture and M&M candies. Mix until everything is combined.
  5. Scoop the cookies with a small ice cream scooper on the baking sheets (lined with baking paper).
  6. Bake for 9-11 minutes.
  7. Once done take from the oven, leave on the baking sheets for 5 minutes, then transfer to a wire rack to cool completely.

4 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Niekad su M&M's nieko nekepiau :) gal todėl kad aš nesu jų didelė gerbėja dėl to, kad rankas spalvoja :D

Baking Secrets rašė...

Aš paprastai jų ir nevalgau. Vaikystėj daugiau buvo smagumas :) Bet sausainukai man skanūs ir norėjosi pamėginti :) Nesigailiu

Unknown rašė...

Labai skaniai atrodo, aš kaip tik apie tokius sausainius svajoju prieš einant miegot. Reikės išpildyti sapną! :)

Baking Secrets rašė...

Dėkui! Jei jau sapnuojasi, tai būtinai reikia kepti, kad dūšia ramesnė būtų :))

Printfriendly