2014 m. rugpjūčio 28 d., ketvirtadienis

Varškės spurgos + VIDEO / Cottage Cheese Doughnuts + VIDEO


Skanių varškės spurgų receptas su VIDEO.


Apie varškės spurgas pasakoti turbūt net nereikia. Dauguma mūsų jas prisimena iš mokyklos. Aš ir kartais prisimenu mokyklą... Ne, ne todėl, kad pasiilgstu mokytojų, pamokų ar namų darbų. Dažniausiai prisimenu mokyklos valgyklą! Varškiniai kukulaičiai, krakmoliniai cepelinai su varške, maltinukai, bandelės su džemu, varškės spurgos, net pieniškos dešrelės. Viskas būdavo taip skanu! Tiesa pasakius, daugumos šių patiekalų nemoku gaminti ir niekad negaminu. O vat, varškės spurgų labai pasiilgau, labai norėjau ir išsikepiau. 
Paragavau pirmų spurgų ir šokinėjau iš laimės. Labai skanios, tikros varškės spurgos. Buvau labai patenkinta. Vyras buvo sotus, neskubėjo ragauti, bet neatsispyrė spurgų išvaizdai, paragavo ir nebegalėjo sustoti valgęs!!! Norėjosi atimti.


Patarimai, pastebėjimai. Spurgoms naudojau savo gamintą varškę. Ji buvo kiek sausoka. Tinka čia tiek sausesnė, tiek varškė iš pakelio. Jei tešla gausis lipnesnė, pasitepkite rankas aliejumi ir formuokite spurgas. Nepridėkite daugiau miltų! Iškepusios spurgos bus šlapesnės, dar skanesnės.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kepiau ne vieną kartą.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Varškės spurgos
Receptas adaptuotas iš Laisvalaikis virtuvėje

VIDEO RECEPTAS


Ingredientai

300 g varškės
150 g miltų
30 g cukraus
1 kiaušinis
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis acto
Žiupsnelis druskos
Šlakelis vanilės ekstrakto

Kepimui
Aliejaus

Pabarstymui
Cukraus pudros

Gaminimo eiga
  1. Miltus sumaišykite su druska. Atidėkite į šalį.
  2. Kitame dubenyje išplakite kiaušinį, cukrų, vanilę, varškę.
  3. Sodą nugesinkite actu. Įmaišykite į varškę.
  4. Suberkite miltus ir užmaišykite tešlą.
  5. Suformuokite spurgas.
  6. Giliame puode įkaitinkite aliejų.
  7. Iškepkite spurgas.
  8. Pabarstykite cukraus pudra.


Cottage Cheese Doughnuts
Recipe adapted from Laisvalaikis virtuveje 

VIDEO RECIPE


Ingredients


300 g cottage cheese
150 g plain flour
30 g sugar
1 egg
1 tsp baking soda
1 tsp distilled vinegar 
Pinch of salt
Splash of vanilla extract

For frying
Vegetable oil 

To dust
Icing sugar

Instructions
  1. Mix the flour and salt. Set aside.
  2. In another boil, whisk the egg, sugar, vanilla and cottage cheese.
  3. Mix together baking soda and vinegar. Stir in the cheese mixture.
  4. Add the flour and make a dough.
  5. Form the doughnuts.
  6. Heat the oil in a wide pot to 180 C degrees.
  7. Fry the doughnuts.
  8. Dust with icing sugar.

11 komentarų :

Medeja- CranberryJam rašė...

Man primena Spurginę Laivės alėjoj.. gražuolės tikros :)

Baking Secrets rašė...

Smagu, kad kažką primena. Kauną mažai pažįstu, gaila nežianu tos spurginės :) Ačiū. Išėjo dailios. Pati maloniai nustebau :)

Julė rašė...

Vau, kokios tikrinės. Mėgstu ir aš, labai labai mėgstu, tik nepatinka, kad paskiau ir plaukai, ir drabužiai, ir visas butas tuo aliejum... Errrrm, kvepia. Gal nutuoki, kaip tai išspręst :)?

Baking Secrets rašė...

Ačiū. Skonis ir kaip tikrinių. Aš kažkaip jokio kvapo nepastebėjau, man netrukdo. Bet ir kepiau su atidarytom terasos durimis, gal vėjas praputė :D Neatkreipiau į tai dėmesio.

Ugnė rašė...

Net seilės susikaupė į nuotraukas bežiūrint, labai gražu!

Baking Secrets rašė...

Ačiū. Ne tik gražiai atrodo, bet labai skanu :)

alina rašė...

dar vienas jusu receptas isbandytas ir ivertintas

Baking Secrets rašė...

Alina, kad jau komentarą rašote, tai tikiuosi, kad gerai įvertintas ;))

alina rašė...

labai gerai ivertintas, pirma porcija iki stalo nedaejo :), teko iskart dar viena porcija kepti. aciu uz recepta. sorry uz klaidas...:)))

Baking Secrets rašė...

Smagu girdėti. Tuščios lėkštės ir antros porcijos geriausias recepto įvertinimas ;)

Anonimiškas rašė...

Labai skanios spurgos

Printfriendly