2016 m. gruodžio 12 d., pirmadienis

Sveikesnė žuvis su bulvėmis 'Fish & Chips' | Healthy Fish & Chips


Sveikesnė 'Fish & Chips' versija.


Puikus receptas, sveikesnė 'Fish & Chips' versija. Mažiau riebalų, maistingesnis patiekalas, daugiau vitaminų nei įprastoje aliejuje virtoje 'Fish & Chips' baltoje žuvyje su bulvėmis fri. Skonis labai geras. Mums patiko, būtinai gaminsiu ir vėl. Be to, tai greitai ir be didelių pastangų paruošiamas patiekalas.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!


Sveikesnė žuvis su bulvėmis 'Fish & Chips'

Ingredientai

300 g lašišos filė, pjaustytos nedideliais gabalėliais
1 kiaušinis, plaktas
3-4 šaukštai miltų
3-4 šaukštai džiūvėsėlių
Druskos, pipirų pagal skonį
Svogūnų ir česnakų miltelių pagal skonį
Aliejaus

Saldžiųjų bulvių

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
  2. Bulves nušveiskite šepetėliu ar aštria kempine. Supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska, pipirais, apliekite aliejumi. Viską išmaišykite, paskleiskite ant skardos ir dėkite kepti į orkaitę. Kepkite apie 30 minučių arba kol suminkštės, apskrus ir visiškai iškeps.
  3. Lašišą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Į tris atskiras lėkštes sudėkite miltus, džiūvėsėlius ir plaktą kiaušinį. Į kiekvieną jų įmaišykite druskos, pipirų, svogūnų ir česnakų miltelių. Žuvį apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. 
  4. Skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite apvoliotą, paruoštą žuvį. Viršų apipurškite aliejumi (arba aptepkite šepetėliu). 
  5. Žuvį kepkite orkaitėje 10 minučių, tuomet apverskite ir dar pakepkite 10 minučių.
  6. Žuvį tiekite su saldžiomis keptomis bulvėmis.



Healthy Fish and Chips recipe.

Healthy Fish & Chips

Ingredients

300 g salmon fillets, cut into small pieces
1 egg, beaten
3-4 tbsp plain flour
3-4 tbsp breadcrumbs
Salt and pepper to taste
Granulated onion and garlic
Vegetable oil

Sweet potatoes

Instructions
  1. Preheat the oven to 200 C degrees.
  2. Scrub the potatoes, then cut into wedges. Sprinkle with salt, pepper and drizzle with some oil. Spread in the baking tin. Bake for about 30 minutes or until soft, crispy and cooked through.
  3. Cut the salmon into smaller pieces. In three separate bowls add the beaten egg, flour and breadcrumbs. Season each with salt, pepper, onion and garlic. Coat the salmon into the flour, then into the egg and finally in the breadcrumbs.
  4. Place the salmon on the baking tin lined with baking paper. Spray the top with some spraying oil. 
  5. Bake the fish for 10 minutes in the hot oven, then turn it over and bake for further 10 minutes. 
  6. Serve the salmon with the sweet potatoes.

2 komentarai :

Egle rašė...

Per 4 dienas gaminome jau 2 kartus, su menke!!! Puikus receptas, ačiū, labai skanu ir visai nereikia tos aliejaus prisigėrusios tešlos ant žuvies:)

Baking Secrets rašė...

Super. Smagu girdeti! Tikrai nereikia tos teslos!

Printfriendly