2016 m. vasario 13 d., šeštadienis

Raudonojo Aksomo (Velveto) tortas / Red Velvet Cake


Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.


Kai tau per trisdešimt ir su tuo pačiu vyru gyveni daugiau nei dvyliką metų, Valentino diena nebeturi tokios didelės reikšmės kaip turėjo paauglystėje. Nebesižavi meškiukais, lipniomis širdelėmis ir kitais 'brukamais' atributais. Tačiau vis dėlto tą dieną pristabdai nusistovėjusį gyvenimo ritmą, parodai dėmesį savo antrąjai pusei gėlėmis, vyno taure, skania vakariene ar tortu. Meilės tortu - raudonu lyg aksomas. 

Raudonojo Velveto tortas seniai buvo mano tortų sąraše ir pagaliau puiki proga jam išbandyti! Gavosi puikus tortas. Labai skanus, biskvitas minkštas, kremas saldus, bet jo sluoksnis plonas, todėl neužgožia ir neužsaldina širdies. Man labai labai patiko. Torto skonis lyg vanilinio torto pabučiuoto šokoladiniu bučiniu. Tarp vanilės ir šokolado. Kažkoks magiškas viduriukas. Šis tortas klasikinis - su kreminio sūrio pertepimu. 

Labai savimi didžiuojuosi, nes nesitikėjau, jog pavyks išgauti torto spalvą ar skonį iš pirmo karto. Bet pavyko! O mintyse jau turiu antrąjį Raudonojo Velveto variantą. Tikiuosi greitai jį įgyvendinsiu ir pasidalinsiu su Jumis! O dabar mėgaukitės šiuo gražuoliu! 

Meilės Jums visiems Valentino proga! Banalu, bet aš Jus visus myyyyyyyliu! 


Noriu visiems savo skaitytojams ir sekėjams padėkoti iš visos širdies už paramą, paskatinimus, gražius ir šiltus Jūsų atsiliepimus, už Jūsų atsiųstas nuotraukas! Jūsų tiek daug, kad kartais sunku suvokti! Nuoširdus AČIŪ. 





Patarimai, pastebėjimai. Miltų ir kakavos mišinį būtina persijoti, kad nebūtų jokių gabaliukų. Ypatingai kakavoje būna daug tokių gabaliukų. 
Kiek pilti dažų? Naudojau maistinius dažus pastos pavidale. Tik keletą kartų esu su jais dažiusi, todėl daug patirties neturiu. Pyliau tiek, kad būtų ryški kefyro spalva. Išėjo 2 pakeliai dažų (1 pakelis - 10 g)!  Žinau, skamba siaubingai... Bet toks Raudonasis Velvetas... 
Mano dažai tokie:

Gavosi gana tamsi, sakyčiau, net bordo spalva. Galvojau, bus per tamsi, bet kai tortą prapjoviau spalva pasirodė visai nebloga. Dar reiktų daugiau su atspalviais 'pažaisti' iki tobulumo.



Kremui labai svarbu, kad sūris ir sviestas būtų kambario temperatūros, kad kremas būtų vientisas, be gumuliukų. Mano sūris buvo truputį šaltas, todėl kremas truputį sušoko į gumuliukus! Nedarykit taip. 
Pagal orginalų receptą cukraus pudros reiktų žymiai daugiau. Aš dėjau tik puodelį, nes dėti pusę kilogramo ar net daugiau cukraus pudros, niekaip nekilo ranka. Buvo ir taip gana saldus kremas. 



Amerikiečiai tortą dažniausiai daro iš dviejų storų biskvitų. Galite taip daryti ir Jūs, net kremo galima tada tepti mažiau. Aš norėjau plonesnių sluoksnių, todėl supjausčiau į keturis dalis, o kremo pasidariau daugiau. Buvo pats tas. Tikrai nesinorėjo jo daugiau. 



Sudėtingumas. Reikia pasistengti.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, būtinai kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!


Raudonojo Aksomo (Velveto) tortas
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
20 cm apvaliai torto formai
1 puodelis - 250 ml

Biskvitams
230 g miltų
20 g kakavos
200 g cukraus
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio kepimo sodos
Žiupsnelis druskos
70 g minkšto sviesto
3 šaukštai bekvapio aliejaus 
2 vidutiniai kiaušiniai
1 1/2 šaukštelio acto
165 ml pasukų arba kefyro
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Raudonų maistinių dažų

Kremui
600 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
125 g minkšto sviesto
1 puodelis cukraus pudros
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
2-3 šaukštai pieno

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite dvi 20 cm apvalias formas.
  2. Miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską, sumaišykite. Atidėkite į šalį.
  3. Su mikseriu iki purumo išplakite sviestą. Berkite cukrų, pilkite aliejų ir plakite iki purios, vientisos masės.
  4. Kiaušinius ir vanilę suplakite, supilkite į sviesto/cukraus mišinį ir viską gerai išplakite mikseriu.
  5. Ąsotėlyje sumaišykite pasukas/kefyrą su actu ir maistiniais dažais. Dažų dėkite tiek, kad gautųsi ryški raudona spalva. Įmaišykite į tešlą.
  6. Miltų mišinį įsijokite į tešlą ir palengva mentele įmaišykite. 
  7. Tešlą tolygiai paskirstykite tarp dviejų kepimo formų. Kepkite apie 20-25 minutes arba kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis liks sausas ir švarus.
  8. Iškeptus biskvitus 5 minutes palikite formose, tuomet išimkite, nulupkite kepimo popierių ir visiškai atvėsinkite ant grotelių. Kai atvės, kiekvieną biskvitą perpjaukite pusiau.
  9. Kremui kambario temperatūros sūrį ir sviestą išplakite mikseriu. Berkite cukraus pudrą, vanilę, šaukštą pieno, plakite iki vientisos masės. Jei masė per daug tiršta įpilkite dar šaukštą ar kitą pieno. 
  10. Tortą sluoksniuokite formoje: biskvitas, kremas, biskvitas, kremas ir t.t., kol surinksite visą tortą.
  11. Tortą palaikykite šaldytuve, kol sustings. Aš laikiau per naktį. 
  12. Puoškite likusiais trupiniais. 


    Fantastic Red Velvet Cake.

    Red Velvet Cake
    Recipe adapted from Laura in the Kitchen

    Ingredients
    For 20 cm spring form cake tin
    1 cup - 250 ml

    For the cakes

    230 g plain flour
    20 g cocoa powder
    200 g sugar
    1 1/2 tsp baking powder
    1/2 tsp baking soda
    Pinch of salt
    70 g softened butter
    3 tbsp vegetable oil
    2 medium eggs
    1 1/2 tsp white wine vinegar
    165 ml buttermilk
    1 tsp vanilla extract
    Red food colouring

    For the cream cheese frosting

    600 g cream cheese, at room temperature
    125 g softened butter
    1 cup of icing sugar
    1 tsp vanilla extract
    2-3 tbsp milk

    Instructions
    1. Preheat the oven to 180 degrees. Grease and line with baking paper two 20 cm cake tins.
    2. In a bowl mix together flour, cocoa, soda, baking powder and salt. Set aside.
    3. Beat the butter with a mixer. Add sugar and oil and whisk until smooth.
    4. Whisk the eggs and vanilla in a jar. Stir in the egg-sugar mixture.
    5. In a jar mix together buttermilk, vinegar and red food colouring. Add as much food colouring as you need to get a deep red colour. Pour this mixture to the eggs, mix everything.
    6. Sift the flour mixture to the batter. Gently fold in.
    7. Divide the batter evenly between two cake tins. Bake the cakes for 20-25 minutes or until the toothpick inserted into the center of the cake comes out clean.
    8. Leave the cakes to cool in the tins for 5 minutes, then transfer to a wire rack to cool completely. When the cakes are cooled, cut each into two parts.
    9. For the cream cheese frosting, beat together cream cheese and butter, then add icing sugar, vanilla and one tablespoon of milk at a time until you'll get smooth, nice cream.
    10. Assemble the cake in the tin. First place one cake, spread some cream, then another cake, cream again. Do this until the cake is assembled.
    11. Chill in the fridge until set. I kept overnight.
    12. Decorate with the remaining crumbs.


    16 komentarų :

    paurika rašė...

    Atrodo nuostabiai, tikras šventiškas meilės dienos desertas! Reikės išbandyti ir man. Ačiū už geras idėjas, džiaugiuosi atradusi Jūsų tinklapį. Sėkmės!!!

    Baking Secrets rašė...

    Ačiū Jums labai ;) Aš ir džiaugiuosi, kad atradote. Tikiuosi rasite sau tinkamų ir skanių idėjų.

    Anonimiškas rašė...

    Ar galima naudoti maskarpones suri kreme vietoj Philadelphia?

    Baking Secrets rašė...

    Taip, galima vietoj Philadelphia maskarponę naudoti.

    alina rašė...

    noriu padekoti uz si recepta- pavyko net man, nors su tortais man nesiseka susidraugauti.

    Baking Secrets rašė...

    Alina, džiaugiuosi, kad pavyko. Dėl pavykusio torto truputį nuopelnų priimu ir sau :)) Reiškiasi gana tiksliai aprašiau receptą ir jo gaminimo procesą ;)

    Unknown rašė...

    Nuostabus receptas :) Pirmą kartą gavosi tikrai skanus ir gana raudonas aksomo tortas!

    Baking Secrets rašė...

    Super. Gera girdėti!

    Unknown rašė...

    Biskvita kepiau be maistiniu dazu,i viena dali teslos idejau kakava ,kad tortas butu ,,margas,,! I krema imaisiau rikota... BISKVITAS YRA PUIKUS!!! ACIU UZ RECEPTA!!!

    Anonimiškas rašė...

    Tortas skanus,o del raudonos spalvos kakavos visai gal nedeciau.Soda su actu visad tamsina pyrago spalva,o kakava dar prideda tamsumo.Manau be kakavos bus raudonesnis,o su kakava gal skanesnis:))..Man gerai bet koks,bet kai darai vaiko uzsakymu butent raudona,tai tikrai reikia paeksperimentuot.Labai purus nuostabus biskvitas.Aciu uz recepta !

    Anonimiškas rašė...

    Tortas tobulo skonio, tačiau man kitą dieną sutrūkinėjo torto viršus, tas kremas, kuriuo tepama. Gal žinote, kodėl taip galėjo būti?

    Anonimiškas rašė...

    Zinojau kad raudonasis velvetas nera paprastas i r lengvai pagaminamas torciukas, bet nebudama ygudusi kepeja as padariau ji be didziuliu pastangu.... O skonis - tikrai dieviskas!!!! kas torciuko paragavo - visi recepto praso
    Didziulis dekui uz puiku torto recepta

    Neringa rašė...

    Rekomenduočiau rinktis kitokius dažus, nes Dr Oetker dažo prastai ir reikalingas kiekis tikrai per didelis. Yra puikių kitų dažų, kurių reikia nedaug, o spalva garantuota.

    Unknown rašė...

    Tortukas tikrai vertas nuodėmingo kalorijų kiekio :) aš, kaip ir blogo autorė,mėgstu kepti tortukus, tad nemažai tenka jų paragauti. Šis tortukas puikus pasirinkimas žmonėms, kurie mėgsta šokoladą ir išraiškingą torto skonį (kai suvalgai mažą gabalėlį ir nereikia daugiau, nes skonis burnoje ilgai išlieka). Man, tai tortukas kuris rikiuojasi mano tortų pirmąjame trejetuke :) tikrai šį tortuką kepsiu darkartą (ir nstodėl, kad kažkas pageidauja). Ačiū labai už receptuką super :)

    Unknown rašė...

    Pabandziau ir as,tik norejau labai Jay sveikuoliskai pagaminti,dejau burokeliu sulciu,bet spalvos raudonos negavau,o gal reikia daug daugiau nei dazu🤔gavosi labai grazi svelni aksomine spalva,pavadinau rudasis aksomas,aciu uz recepta

    Anonimiškas rašė...

    Nors su tortais man sekasi gan gerai, sis tortas isejo siaubingai ir kremo mase visiskai nebuvo vientisa

    Printfriendly