2015 m. balandžio 21 d., antradienis

Mini Oreo sūrio pyragaičiai / Mini Oreo Cheesecakes


Gražūs, greiti, lengvai paruošiami, kreminiai mini Oreo sūrio pyragaičiai.


Esu labai didelė sūrio pyrago/tortų gerbėja. Turbūt pastebėjote... Chi chi. Pamačiusi šiuos mini sūrio pyragaičius, aišku, kad jų užsigeidžiau. Labai patiko idėja, greitas ir lengvas paruošimas, o ir kas atsisakytų Oreo sausainių? Tik ne aš! Rezultatas - daugiau nei geras. Man čia - tobulas skonis. Reikėjo daug valios pastangų, kad nesuvalgyti vienai visų iš karto. Stengiausi per daug nepiknaudžiauti ir mėgautis kiekvienu kąsniu. Labai labai gardu. Labai pagelbsti pyragaičių dydis - keksiukas. Normuota saldumo dozė. Puikiai tiks vaišinti svečiams, juk nereikia pjaustyti ir dalinti kiekvienam atskirai. Beje, tai žymiai greitesnis sūrio pyrago/torto variantas. Kepa labai trumpai, o ir šaldytuve laikyti reikia ne taip ilgai. 


Patarimai ir pastebėjimai. Daug patarimų neturiu, nes receptas tikrai labai paprastas. Tačiau kadangi kepiau šiuos pyragaičius porą kartų, išbandžiau kelis variantus. Pyragaičius galima kepti ir be keksiukų formelių, tiesiog riebalais pateptoje keksiukų skardoje. Esu taip kepusi, tačiau minusas tas, kad sudėtingiau pyragaičius išimti ir kraštai nebūna tokie dailūs, juk reikia atskirti peiliu. Daug paprasčiau ir mažiau terliojimosi su keksiukų krepšeliais. 

Kepkite pyragaičius 15 minučių, kol kraštai pakils ir sutvirtės, o vidus vis dar bus šiek tiek 'banguojantis'. Pirmą kartą pabijojau ir pakepiau 5 minutėms ilgiau, pyragaičiai labiau pagelto ir buvo tvirtesni. Bet tekstūra buvo žymiai geresnė trumpiau keptų pyragaičių, o ir jie atrodė patraukliau, baltesni. 

Iškeptus pyragaičius, palikite keksiukų formoje apie 20 minučių, kad pravėstų ir tik tuomet išimkite. Pyragaičius dėkite bent 3 valandoms į šaldytuvą, juk tai sūrio pyragaičiai, jiems reikia atvėsti ir pastovėti šaldytuve. Po trijų valandų galima ragauti, labai skanu! O jei pastovės dar ilgiau šaldytuve, bus dar geriau. 

Dėl kreminio sūrio. Dažnai nurodau recepte, kad reikia tokio kreminio sūrio kaip 'Philadelphia', kad skaitytojas nežinantis galėtų 'pagooglinti' ir surasti, koks tai sūris. Iš esmės, tai kreminė varškė. Išduosiu mažą paslaptį, aš savo kepiniams naudoju patį pigiausią kreminį sūrį ('Soft cream cheese') kainuojantį vos 39 angliškus centus (jei tiksliai pamenu kainą, bet tikrai nežymiai daugiau) ir tikrai kiekvienam kepiniui neperku 'Philadelphia' sūrio. Visų pirma, jo nėra pirkti mūsų pamėgtoje parduotuvėje, o antra, jis 3 ar 4 kartus brangesnis. Tokį sūrį pirkdavau gamindama pirmuosius savo sūrio tortus, o dabar matau, kad puikiai tinka ir pigesnis variantas. Gal kam pravers. Sėkmės ir skanaus!


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, tikrai kartosiu ir jau kartojau.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!





Mini Oreo sūrio pyragaičiai
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

16 Oreo sausainių
450 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
2 šaukštai grietinės
3/4 puodelio cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
2 kiaušiniai
žiupsnelis druskos

Gaminimo eiga

1. Iki 180ºC įkaitinkite orkaitę ir išklokite 12 keksiukų formą popieriniais keksiukų krepšeliais. 
2. Į kiekvieną keksiukų krepšelį dėkite po vieną sausainį.
3. 4 likusius sausainius sutrupinkite, padėkite į šalį.
4. Dubenyje sumaišykite kreminį sūrį, grietinę, cukrų, vanilę, kiaušinius ir druską. 
5. Berkite trupintus sausainius ir įmaišykite į tešlą.
6. Tešlą paskirstykite tarp keksiukų krepšelių ir dėkite į orkaitę kepti 15 minučių.
7. Išėmę iš orkaitės palikite 20 minučių atvėsti, tuomet išimkite pyragaičius iš keksiukų formos ir dėkite į šaldytuvą bent 3 valandoms atvėsti.





Creamy, gorgeous and super delicious Mini Oreo Cheesecakes.

Mini Oreo Cheesecakes
Recipe adapted from Laura in the Kitchen

Ingredients
1 cup  - 250 ml

16 Oreo cookies
450 g cream cheese
2 tbsp sour cream
3/4 cup sugar
1 tsp vanilla extract
2 eggs
Pinch of salt

Directions

1. Preheat the oven to 180ºC, line your muffin tin with muffin liners.
2. Place an Oreo cookie in the bottom of each muffin cup, set aside.
3. Crush 4 remaining Oreo cookies, set aside.
4. In a bowl mix cream cheese, sugar, sour cream, vanilla, eggs and salt.
5. Add the crumbs into the batter, mix everything.
6. Divide the batter evenly in the muffin tin and bake for 15 minutes.
7. Once cooked, cool the cheesecakes in the muffin tin for 20 minutes, then pop in the fridge for at least 3 hours.


7 komentarai :

Raminta rašė...

o gal zinote pigesni varianta Lietuvoje?:)

Baking Secrets rašė...

Jau senokai apsipirkinėjau Lietuvoje ir ypač tokių produktų, todėl net neįsivaizduoju kainų, o ir asortimento nepažįstu. Reiktų Jums, tiesiog, parduotuvėse patyrinėti kreminių (filadelfijos) sūrių kainas. Manau tikrai turėtų būti ir kitų variantų.

zize rašė...

tokį sūrį galima pasigaminti pačiai, aš darau
http://manomanija.blogspot.com/2012/09/varskes-suris-tinkantis-pyragams.html#more

Baking Secrets rašė...

Ačiū už nuorodą :) Kaip matau pas jus čia rikota gaunasi. Ar bandėte kepti iš jos sūrio tortus/pyragus? Ar skonis toks pats gaunasi? Labai įdomu, ar skiriasi nors kažkas, ar visiškai ne.

Medeja- CranberryJam rašė...

Gražiai atrodo ir pjaustyt nereikia :D

Baking Secrets rašė...

Taip, vieni pliusai :D

Lina rašė...

Pigiausias variantas Lietuvoje yra Lidl'e parduodama Goldessa Cream cheese classic https://www.mysupermarket.co.uk/tesco-price-comparison/Cheese/Goldessa_Cream_Cheese_Natural_200g.html

Printfriendly