Prancūziškas jogurto keksas / French Yogurt Cake


For English recipe, please scroll down

Paprastas, minkštas, drėgnas, labai skanus jogurto keksas su gaivia citrinos žievele.




Taip jau būna, kad kartais nuperku daugiau natūralaus jogurto nei sugebame jo suvalgyti (vis galvoju, kad jo man būtinai prireiks tą savaitę). Taip atsitiko ir šią savaitę. Jogurtas liko nepaliestas, o galiojimo laikas po truputį ėjo į pabaigą. Reikėjo skubiai sugalvoti skanų planą 'chuliganą'. 

Prisiminiau šį puikų receptą, kažkada įtrauktą į mano žymas (angl. bookmarks). Dažnai tenka paieškoti, kur panaudoti jogurto, grietinėlės, grietinės, pieno likučius, kad nesugestų ar nereiktų išmesti, todėl visuomet radusi panašų receptą išsisaugau ir tikiuosi panaudoti 'extra' atveju. Kartais receptai nuvilia, kartais tiesiog tenkina, bet šis tikrai labai labai nudžiugino. Keksas puikus! Labai skanus, minkštas, drėgnas, net su švelnia ir malonia natūralaus jogurto rūgštele. O citrinos žievelė čia - būtina! Perkelia į kitą, dar skanesnį lygį! 

Pagaminti labai paprasta, produktų nebūtina maišyti pagal eiliškumą, tiesiog suplaki visus 'šlapius' ingredientus, o vėliau  įmaišai sausus. Viskas.

Buvau senokai kepusi pailgą keksą, net pati nustebau, juk paskutiniu metu daugiau užsiimu keksiukais. Bet po šio gražuolio keksų mūsų namuose tikrai bus daugiau, o receptas tikrai vertas pakartojimo.




Prancūziškas jogurto keksas 
Receptas adaptuotas iš epicurious.com

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

1 1/2 puodelio miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1 puodelis cukraus
1 citrinos tarkuotos žievelės
3/4 puodelio natūralaus arba graikiško jogurto
1/2 puodelio aliejaus
2  kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Riebalais patepkite ir kepimo popieriumi išklokite mažos pailgos kepimo formos pagrindą. 
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską. Padėkite į šalį.
3. Kitame dubenyje suplakite kiaušinius, cukrų, citrinos žievelę, jogurtą, vanilę ir aliejų. 
4. Įmaišykite sausus produktus, tik nepermaišykite. 
5. Tešlą supilkite į kepimo formą. 
6. Kepkite apie 50-55 minutes arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į kekso centrą, jis liks sausas ir švarus. 
7. Iškeptą keksą 15 minučių palikite formoje ir tik tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti. 


RECIPE IN ENGLISH


Simple, soft, moist, lemony, very delicious yogurt cake. 



French Yogurt Cake
Recipe adapted from epicurious.com

Ingredients
1 cup - 250 ml

1 1/2 cups of plain flour
2 tsps baking powder
Pinch of salt
1 cup of sugar
1 lemon grated zest
3/4 cup of natural or Greek yogurt
1/2 cup of vegetable oil
2  eggs
1 tsp of vanilla extract

Directions

1. Preheat oven to 180°C. Grease and line a loaf tin (900 g) with the baking paper. 
2. In a bowl mix flour, baking powder, salt. Set aside.
3. In another bowl whisk eggs, sugar, lemon zest, yogurt, oil and vanilla together until well combined.
4. Fold in dry ingredients just to blend. 
5. Pour the batter into the prepared pan, smooth the top. 
6. Bake for 50-55 minutes or until the top of the cake is golden brown and a tester inserted into center comes out clean. 
7. Let the cake cool in a pan for 15 minutes, then transfer onto the wire rack to cool completely. 



Baking Secrets

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

8 komentarai:

  1. Skanu kartais prigriebti paprasta, bet toki skanu keksa :) isivaizduoju kad su jogurtu gavos minkstas, dregnas ir skanus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai taip! Minkštas, drėgnas, dar su citrina, mm labai mums patiko :)

      Panaikinti
  2. Geras receptas, keksas gavosi puikus! Paprasta, greita ir labai skanu, verta pabandyti ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai malonu, kad ir Jums patiko! Ačiū, kad grįžot ir palikot gražų komentarą! Skanaus!

      Panaikinti
  3. O sakykite, galima iš šios tešlos kepti keksiukus?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau tikrai galima, priežasčių, kodėl būtų negalima nematau :)

      Panaikinti
  4. Pasakiškai skanus keksas, didelis ačiū už receptą :-) Aš bandžiau su begliuteniais miltais, kurių didžiąją dalį sudaro kukurūzų miltai, tai dėjau truputį daugiau jogurto, skonis fantastiškas! Ir visi namai kvepia 🌞

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai puikus keksas gavosi. Nėjo sulaukti kadaatves su šeima suvalgėm beveik visą šiltą. Pridėjau dar džiovintu spanguoliš tai tikraū vuenas geriausiu ir lengviausių receptų ačiū.. ☺

    AtsakytiPanaikinti