Add

2014 m. rugpjūčio 25 d., pirmadienis

Red Currant Cupcakes / Keksiukai su raudonaisiais serbentais






Experience. I'd bought some red currants for a cake. However, had a lot of other bakes and totally forgot about them. Remembered quite by time, but decided to make something simple and quick - cupcakes. I haven't tasted red currant cupcakes before and actually didn't expected much. But they were great! Very delicious and red currants perfectly go here.

Taste. Light, fluffy and very delicious cupcakes with the acidity of red currants. 

What I would do different next time. Nothing. They are perfect.

Red Currant Cupcakes
Recipe adapted from Aguonele 


Ingredients

225 g self-raising flour
150 g sugar
125 g softened butter
2 eggs
4 tsp milk
1 tsp vanilla extract
2 tsp baking powder
1/4 tsp salt
300 g red currants

Instructions

1. Cream the softened butter and sugar until smooth. 
2. Add eggs, vanilla, milk and whisk.  
3. Mix the flour, baking powder and salt and pour to the mixture, mix well.
4. Add red currants to the batter, lightly mix.
5. Preheat the oven to 180ºC and line a 12-hole muffin tin with paper cases. Evenly scoop the mixture into the paper cases. 
6. Bake the cupcakes for about 25 minutes or until a skewer inserted into the center of one of the cupcakes comes out clean.
7. Once baked transfer the cupcakes to a wire rack to cool completely.


Patirtis. Raudonųjų serbentų buvau jau seniai nusipirkus ir numačiusi kepti pyragą su morengo sluoksniu, bet taip ir neprisiruošiau. Atsirasdavo vis kitų kepinių, o serbentus visai užmiršau. Prisiminiau jau, kai pradėjo gesti... Puoliau taisyti padėtį ir kepti ką nors greito. Nusprendžiau pamėginti šiuos keksiukus, nes dar nesu valgiusi su raudonaisiai serbentais. Labai daug nesitikėjau, bet keksiukai maloniai nustebino. Uogos čia labai tiko, o keksiukams nieko nei pridėsi, nei atimsi. Skanūs. 

Kepiau iš pusės normos, nes neturėjau tiek daug serbentų. Iš pusės normos gavosi 6 normalaus dydžio keksiukai. 

Skonis. Minkšti,  skanūs keksiukai su raudonųjų serbentų rūgštele. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko nei pridėsi, nei atimsi. 


Keksiukai su raudonaisiais serbentais
Receptas adaptuotas iš Aguonele


Ingredientai

225 g miltų
150 g cukraus
125 g minkšto sviesto
2 kiaušiniai
4 šaukšteliai pieno
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
300 g raudonųjų serbentų

Gaminimo eiga

1. Dubenyje gerai išsukite sviestą ir cukrų.
2. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, vanilę ir išplakite.
3. Miltus, kepimo miltelius, druską sumaišykite ir suberkite prie kitų produktų. Viską gerai išsukite.
4. Į tešlą įmaišykite raudonuosius serbentus
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC ir į 12 keksiukų formą sudėkite popierinius keksiukų krepšelius. Vienodai paskirstykite tešlą tarp formelių.
6. Kepkite apie 25 minutes arba kol metalinis iešmelis (medinis pagaliukas), įsmeigtas į keksiuko centrą liks sausas. 
7. Iškepusius keksiukus atvėsinkite ant grotelių. 



Komentarų nėra :

Rašyti komentarą

Printfriendly