Mėlynių keksiukai | Blueberry Muffins



Experience. I always bake muffins when don't have much time and want something sweet quickly. They are very easy to make. I just need to make the batter, add some favorite ingredients: berries, chocolate or other and after half an hour I can enjoy the light, fluffy muffins. Blueberries make these muffins irresistible.

I made 12 muffins and my husband ate almost all of them in one sitting. 

Taste. Light, fluffy and very delicious muffins with blueberries. 

What I would do different next time. Nothing. They are perfect.

Blueberry Muffins
Recipe adapted from Laura in the Kitchen


Ingredients
1 cup - 250 ml

1 1/4 cup self-raising flour
1/2 cup sour cream
3/4 cup sugar
6 tbsp (85 g) softened butter
2 eggs
1 tsp vanilla extract
1/4 tsp salt
1 cup of blueberries (I put 130 g)

Instructions

1. Cream the softened butter and sugar until smooth. 
2. Add eggs, vanilla, sour cream and whisk.  
3. Take two tablespoon of flour and stir into the blueberries. Lightly mix. This won't let berries to sink in the batter.
4. Add the flour to the mixture, mix.
5. Add blueberries to the batter, lightly mix.
6. Preheat the oven to 180ºC and line a 12-hole muffin tin with paper cases. Evenly scoop the mixture into the paper cases. 
7. Bake the muffins for about 20-25 minutes or until a skewer inserted into the center of one of the muffins comes out clean.
8. Once baked transfer the muffins to a wire rack to cool completely.


Patirtis. Keksiukus kepu, kai norisi ko nors saldaus labai greitai. Nėra lengviau sumaišyti tešlą, įdėti norimų ingredientų: uogų, šokolado ar kt. ir vos po pusvalandžio skanauti minkštučių, purių keksiukų. Šitie būtent tokie ir yra purūs ir minkšti, o dėl mėlynių jiems neįmanoma atsispirti.

Gavosi 12 normalaus dydžio keksiukų. Mano vyras sukirto beveik visus keksiukus vienu prisėdimu. 

Skonis. Minkšti, purūs, labai skanūs keksiukai su mėlynėmis. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko nekeisčiau. Tobuli. 


Mėlynių keksiukai
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen


Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

1 1/4 puodelio miltų
1/2 puodelio grietinės
3/4 puodelio cukraus
6 šaukštai (apie 85 g) minkšto sviesto
2 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
1 puodelis mėlynių (aš dėjau 130 g) 

Gaminimo eiga

1. Dubenyje gerai išsukite sviestą ir cukrų.
2. Įmuškite kiaušinius, supilkite grietinę, vanilę ir išplakite.
3. Paimkite porą šaukštų miltų  ir apibarstykite mėlynes, išmaišykite. Taip uogos 'nepaskęs'.
4. Suberkite miltus į paruoštą mišinį. Išmaišykite. 
5. Atsargiai įmaišykite mėlynes į keksiukų tešlą.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC ir į 12 keksiukų formą sudėkite popierinius keksiukų krepšelius. Vienodai paskirstykite tešlą tarp formelių.
7. Kepkite apie 20-25 minutes arba kol metalinis iešmelis (medinis pagaliukas), įsmeigtas į keksiuko centrą liks sausas. 
8. Iškepusius keksiukus atvėsinkite ant grotelių. 

Baking Secrets

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

2 komentarai: