Add

2014 m. gegužės 26 d., pirmadienis

Chocolate Fudge Cake / Šokoladinis tortas





Experience. I love chocolate and you probably notice this because my every second recipe is with chocolate. Well, I just can't resist chocolate. Couldn't resist this chocolate fudge cake either. 

It is speedy to make. The cakes for the base bake very quickly and the icing/filling is so easy to make. But the cake taste is not bad at all, it's actually very good.

The history of the cake is this... As you already know, I'm participating in the 'Baking academy' and this is my last recipe for this competition. It's been two months since I made promise to start and finish it. Hurrah, I made it! 

You can find all my recipes for this competition here:

http://www.seimoskepiniams.lt/kepiniuakademija-dalyviai?uid=1533

You can even vote for my recipes by pressing 'Like'. Thank you!

So now I'm totally free and can bake everything I actually want. I have a long list... In fact I have a lot of recipes with pictures which I've already tried, just don't have enough time to share them with you. I guess now I have to make another promise!

Taste. Very chocolatey cake, moist, fluffy, soft, not too sweet. The apricot jam enrich this cake with it sweetness and perfectly goes with bitter taste of plain chocolate. 
Perfect cake with a cup of coffee.  

What I would do different next time. I would not change anything. 

Chocolate Fudge Cake


Ingredients

For the cake
175 g self-raising flour
100 g softened butter
275 g caster sugar
50 g sifted cocoa powder
50 ml milk
3 eggs
6 tbsp boiling water
1 tsp rounded baking powder

For the icing and filling
3 tbsp apricot jam
150 ml double cream
150 g plain chocolate

Instructions

1. Preheat the oven to 180ºC. Grease two 20 cm deep sandwich tins lined with baking parchment.
2. Blend the cocoa with boiling water in a bowl then add the remaining cake ingredients and beat until the mixture has become smooth and thick. Divide the mixture equally between the prepared tins and level the surface.
3. Bake in the oven for 25-30 minutes or until well risen and the metal skewer inserted into the centre of the cake comes back clean. Leave to cool for a few minutes in the tins, then turn out and finish cooling on the wire rack.
4. To make the icing, warm the apricot jam and spread a little over the base of one cake and the top of the other. Break the chocolate into pieces and melt with double cream in a bowl set over a pan of simmering water.
5. Leave the chocolate mixture to cool until it is on the point of setting then spread on top of the apricot on both cakes. Sandwich the cakes together and smooth the icing on the top with palette knife. 

Recipe from Mary Berry's book  'Baking bible'



Patirtis. Labai mėgstu šokoladą, tą turbūt pastebėjote ir Jūs, nes kas antras mano receptas su šokoladu. Yra kaip yra. Negaliu atsispirti šokoladui. Negalėjau atsispirti ir šitam labai šokoladiniam tortui. 

Pagaminti tortą tikrai nesudėtinga. Biskvitai greitai ir be problemų iškepa, o pertepimas taip pat ganėtinai paprastas. Bet torto skonis tikrai neprastas, priešingai labai geras! 

Šio torto istorija tokia... Kadangi jau du mėnesius dalyvauju konkurse 'Kepinių akademija', kurį rengia margarinas 'Vilnius', o ši savaitė paskutinė ir jos tema - biskvitinė tešla. Turėjau būtinai iškepti biskvitinį tortuką ir užbaigti savo dalyvavimą. Prisimenat prisižadėjau, jog eisiu iki galo, nepasiduosiu, nepatingėsiu ir būtinai sudalyvausiu šiame konkurse. Ir savo pažadą ištęsėjau! Negaliu patikėti, kad taip greit prabėgo du mėnesiai!!! Laikas tiesiog skrieja...

Mano kepinių kolekciją šitam konkursui galite rasti čia :

http://www.seimoskepiniams.lt/kepiniuakademija-dalyviai?uid=1533

Nuorodoje taip pat galite ir prabalsuoti už mano kepinius paspaudę ant kiekvieno recepto 'Like". Iš esmės jau esate susipažinę su visais mano kepiniais, nes juos publikavau ir čia savo blog'e. 

Taigi, dabar galėsiu atsipūsti ir kepti tai, ko labiausiai norisi. Turiu be galo ilgą sąrašą. Iš tiesų turiu daugybę išbandytų kepinių su nuotraukomis, bet vis nespėju jais visais pasidalinti. Stengsiuosi ištaisyti šitą klaidą ir kuo greičiau visus receptus aprašyti. Atrodo, tai dar vienas pažadas! 

Skonis. Labai šokoladinis, minkštas, purus, drėgnas, ne per saldus. Abrikosų džemo pertepimas priduoda savotiško saldaus cinkelio ir puikiai dera su juodo šokolado kartumu. Tortas labai tiks prie kavos.

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko nekeisčiau. 

Šokoladinis tortas


Ingredientai

Torto biskvitams
175 g miltų
100 g minkšto sviesto
275 g cukraus
50 g persijotos kakavos
50 ml pieno
3 kiaušiniai
6 šaukštai verdančio vandens
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių

Įdarui ir glajui
3 šaukštai abrikosų džemo
150 ml grietinėlės
150 g juodo šokolado

Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC. Riebalais ištepkite dvi 20 cm gilias apvalias kepimo formas išklotas kepimo popieriumi.
2. Persijotą kakavą sumaišykite su verdančiu vandeniu. Suberkite visus likusius produktus ir plakite, kol masė taps vienalytė ir tiršta. Aš plakiau su pastatomu mikseriu. Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis ir paskirstykite tarp kepimo formų, išlyginkite paviršių.
3. Kepkite orkaitėje 25-30 minučių arba kol labai iškils, o įsmeigus metalinį iešmelį į biskvito centrą, jis liks švarus. Iškepusius biskvitus palikite kelioms minutėms kepimo formose, tuomet perkelkite ant grotelių atvėsti.
4. Glajui/įdarui paruošti, pašildykite abrikosų džemą ir juo aptepkite vieno biskvito pagrindą, o kito biskvito viršų. Šokoladą ir grietinėlę ištirpinkite dubenyje, pastatytame virš verdančio vandens puodo. 
5. Šokolado mišinį atvėsinkite, kol sutirštės tiek, kad bus galima lengvai paskleisti ant torto. (daugmaž grietinės tirštumo). Apliekite ant abrikosu džemu išteptų biskvitų. Dėkite vieną biskvitą ant kito ir mentele sulyginkite torto viršų. 

Receptas iš knygos Mary Berry 'Baking bible'

6 komentarai :

  1. I'm a huge chocolate fan too, so this looks delicious! I love the addition of the apricot!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I'm also a huge fan of chocolate!!! Love it. Apricot jam gives nice little sweetness and actually glues the cakes with the icing because it's very sticky :)

      Panaikinti
  2. Sveiki,

    Mąstau tėčiui šokoladinį pyragą iškepti Tėvo dienos proga,taip pat mėgsta šokoladą :) Iškilo klausimas,kai kakavą sumaišome su karštu vandeniu,ar ją reikia ataušinti prieš beriant miltus,sviestą ir kt.produktus ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki. Puikis mintis dėl Tėvo dienos! Tikrai tėčiui patiks, jei mėgsta šokoladą, nes jis labai šokoladinis :)
      Ne, nereikia laukti, galite iškart maišyti su kitais produktais. Aš nelaukiau. Sumaišiau kakavą su verdančiu vandeniu, sudėjau visus kitus produktus ir plakiau su mikseriu. Aišku, galima ir rankomis maišyti, jokio skirtumo.

      Panaikinti
  3. Nėra nieko skaniau už šokoladinį tortą.. Man gal sau gimtadieniui reikės išsikepti :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mums šokolado mėgėjoms čia rojus :)) Tau puikiai tiktų, nereikia daug terliotis su šituo tortu!

      Panaikinti

Printfriendly