2016 m. vasario 15 d., pirmadienis

Omletas su sūriu, pomidorais ir laiškiniais česnakais / Cheese, Tomato and Chive Omelette


Paprasta, skani idėja pusryčiams - omletas su sūriu, pomidorais ir laiškiniais česnakais.


Puikūs, paprasti, bet neprasti pusryčiai - Omletas su sūriu, pomidorais ir laiškiniais česnakais. Labai skanu, derinys labai geras, receptas greitas ir paprastas. 
Vyras paragavęs prašė dar vienos porcijos ir tokių pačių pusryčių kitam rytui. Receptas vertas pakartojimo. 


2016 m. vasario 14 d., sekmadienis

Linco sausainiai / Linzer Cookies


Linco sausainių receptas.


Linco sausainiai yra kilę iš Austrijos. Jiems būdingi bruožai - džemu suklijuoti du sausainiai su išpjauta skylute centre. Formų jie gali būti įvairių. Kadangi Valentino diena mano sausainiai širdelės formos. 

Sausainiai - sviestiniai, trapūs, su džemo įdaru ir apibarstyti cukraus pudra. 


2016 m. vasario 13 d., šeštadienis

Raudonojo Aksomo (Velveto) tortas / Red Velvet Cake


Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.


Kai tau per trisdešimt ir su tuo pačiu vyru gyveni daugiau nei dvyliką metų, Valentino diena nebeturi tokios didelės reikšmės kaip turėjo paauglystėje. Nebesižavi meškiukais, lipniomis širdelėmis ir kitais 'brukamais' atributais. Tačiau vis dėlto tą dieną pristabdai nusistovėjusį gyvenimo ritmą, parodai dėmesį savo antrąjai pusei gėlėmis, vyno taure, skania vakariene ar tortu. Meilės tortu - raudonu lyg aksomas. 

Raudonojo Velveto tortas seniai buvo mano tortų sąraše ir pagaliau puiki proga jam išbandyti! Gavosi puikus tortas. Labai skanus, biskvitas minkštas, kremas saldus, bet jo sluoksnis plonas, todėl neužgožia ir neužsaldina širdies. Man labai labai patiko. Torto skonis lyg vanilinio torto pabučiuoto šokoladiniu bučiniu. Tarp vanilės ir šokolado. Kažkoks magiškas viduriukas. Šis tortas klasikinis - su kreminio sūrio pertepimu. 

Labai savimi didžiuojuosi, nes nesitikėjau, jog pavyks išgauti torto spalvą ar skonį iš pirmo karto. Bet pavyko! O mintyse jau turiu antrąjį Raudonojo Velveto variantą. Tikiuosi greitai jį įgyvendinsiu ir pasidalinsiu su Jumis! O dabar mėgaukitės šiuo gražuoliu! 

Meilės Jums visiems Valentino proga! Banalu, bet aš Jus visus myyyyyyyliu! 


Noriu visiems savo skaitytojams ir sekėjams padėkoti iš visos širdies už paramą, paskatinimus, gražius ir šiltus Jūsų atsiliepimus, už Jūsų atsiųstas nuotraukas! Jūsų tiek daug, kad kartais sunku suvokti! Nuoširdus AČIŪ. 




2016 m. vasario 11 d., ketvirtadienis

Džiovintų vaisių triufeliai / Dried Fruit Truffles


Nekeptas desertas - džiovintų vaisių triufeliai.


Visada norėjau pabandyti tokį sveikuolišką desertą iš serijos Raw (Green) Food. Buvo smalsu. Smalsumą patenkinau - įdomus, skanus desertas, nėra labai saldus (kas tikrai nustebino). 


2016 m. vasario 10 d., trečiadienis

Šokoladiniai bananiniai keksiukai / Chocolate Banana Muffins


Minkšti, labai šokoladiniai keksiukai su bananais ir šokolado gabaliukais.


Būna dienų kai aplanko įkvėpimas ir norisi kepti vieną kepinį po kito. Šiandien būtent tokia diena. Būna dienų, kai negaliu nieko gražiai nufotografuoti. 50, 100, 150 kadrų ir visi tragiški. Šiandien būtent tokia diena. Tada būtas entuziazmas pradingsta, tau siaubingai įsiskausta galva, tačiau vis tik stengiesi nepasiduoti. Kadras, po kadro ir pagaliau, keli  iš jų pasirodo tinkami. Griebi porą keksiukų, jau atvėsusią kavą ir eini save apdovanoti. Kąsnis, antras, gurkšnis ir viskas pamažu sugrįžta į savo vėžias. That's life. 

2016 m. vasario 9 d., antradienis

Trinta brokolių ir sūrio sriuba / Creamy Broccoli and Cheese Soup


Labai greita, paprasta, trinta brokolių sriuba su sūriu.


Su Užgavėnėmis ir blynų diena! Aš visai netradiciškai tokiai dienai atnešu sriubos receptą. Duoklę blynams atidaviau savaitgalį. Tokį kalną prikepiau, kad teko valgyti kelias dienas ir šiandien jų visai nesinori. Šiandien nekepsiu. Šiandien mes šildomės trinta brokolių ir sūrio sriuba. 

2016 m. vasario 8 d., pirmadienis

Mieliniai blynai su obuoliais / Yeast Pancakes with Apples


Mieliniai blynai su obuoliais.


Užgavėnės - turbūt vienintelė diena metuose, kuomet kepu mielinius blynus. Tai nėra mano mėgstamiausi blynai. Aš labiau mėgstu amerikietiško stiliaus blynus, bet tokiomis retomis progomis dėl idėjos ir tradicijų, kodėl neišsikepti. 

Šiais metais padariau repeticiją ir iš anksto išbandžiau keletą receptų. Jei tiksliau - tris skirtingus. Deja, tik šis pasiteisino ir labiausiai atitiko mano lūkesčius. Paprasti, saldūs mieliniai blynai su obuoliais. 


2016 m. vasario 7 d., sekmadienis

Kalakutienos kukuliai pomidorų padaže / Turkey Meatballs in Tomato Sauce


Kalakutienos kukuliai su pomidorų ir bazilikų padažu bei Spageti makaronais.


Tie, kas kartais paskaito mūsų šeimos pietų meniu, turbūt pastebėjo, jog dažnai valgome mėsos kukulius su makaronais. Tokio tipo kukulius dažniausiai gaminu iš jautienos arba kalakutienos. Tiek kukulius, tiek Spageti makaronus labai mėgsta mano dukra. Noriai valgo, patiekalas lengvai, greitai pagaminamas, iš paprastų spintelės produktų, todėl dažnai jį įtraukiu į mūsų meniu. 

Kukuliai gaunasi minkšti ir sultingi. 


2016 m. vasario 6 d., šeštadienis

Širdelių vyniotinis / Heart Patterned Cake Roll


Šokoladinis vyniotinis su širdelėmis ir citrininiu kreminiu įdaru.


Savaitė iki Valentino dienos. Atnešu Jums idėją, kaip būtų galima nustebinti savo žmogų. Nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Reikia truputį pasistengti piešiant širdeles, bet tik tiek. Jeigu net aš, kreivarankė, iš pirmo karto šitokį gražų vyniotinį sugebėjau suraityti, pavyks ir Jums.

Gamindama šį vyniotinį daugiausiai dėmesio skyriau grožiui, išvaizdai ir iš skoninės pusės nesitikėjau nieko ypatingo. Bet vaje, kaip buvo nuostabu, kai ne tik išvaizda nustebino, bet ir skonis. Vyniotinis puikus. Biskvitas minkštas, įdaras kreminis su citrinos žievele ir rūgštele. Man tobulas. Galima dar pagerinti uogomis, jei norite, bet tikrai nėra būtina. Jis ir be uogų, siaubingai gardus.





2016 m. vasario 4 d., ketvirtadienis

Krevečių ir agurkų salotos / Prawn and Cucumber Salad


Krevečių ir agurkų salotos su aštriu jogurto užpilu.


Kartais reikia ne tik laiko, bet ir maisto tik sau... Pasilepinti, pasimėgauti tuo, ką mėgsti. Ir nebūtinai tortais ar saldžiais pyragais. Visai ne. Kartais užtenka salotų. Paprastų, bet labai skanių. 


2016 m. vasario 3 d., trečiadienis

Saldūs lietiniai / Sweet Pancakes


Saldūs, ploni lietiniai.


Atradau plonų lietinių receptą. Iki šiol tikrai nemokėjau tokių  kepti. Lietinius kepdavau su įdarais, tačiau kiekvieną kartą vargdavau su tešla, negalėdavau atitaikyti proporcijų. Blynai gaudavosi stori. Valgyti juos be įdaro, nekildavo minčių. Dabar porą savaičių iš eilės kepu šiuos plonus lietinius. Labai paprasti, greiti ir skanūs blyneliai.  Dar vienas atradimas man - lietinius valgyti apšlakstytus citrinos sultimis ir pabarstytus cukraus pudra. Dar skaniau!


2016 m. vasario 2 d., antradienis

Sausainiai su spanguolėmis ir baltu šokoladu / Cranberry and White Chocolate Cookies


Traškūs, karamelinio skonio sausainiai su spanguolėmis ir baltu šokoladu.


Desertui - sausainiai su spanguolėmis ir baltu šokoladu. Skanūs, traškūs sausainiai, greitai ir lengvai iškepami.

2016 m. vasario 1 d., pirmadienis

Žuvis su citrininiu petražolių padažu / Fish Piccata


Greitai ir lengvai paruošiama, labai skani žuvis su citrininiu petražolių padažu.



Kai pradėjau rašyti šį blogą, mano tikslas buvo visiškai iki smulkmenų išnagrinėti receptus, gaminti lėtai, tiksliai, netgi preciziškai. Norėjau išmokti visko nuo A iki Z, nenuklysti nuo recepto ir kepti pačius sudėtingiausius kepinius. Nežinau, kas tuo metu buvo mano galvoje. Juk nemokėjau net skanių blynų iškepti, ką jau kalbėti apie kažką sudėtingesnio. 

Tačiau su laiku ir aplinkybėmis, mano požiūris pasikeitė. Aš vis dar noriu išmokti visko nuo A iki Z, noriu kepti sudėtingiausius kepinius (ir jau ne tik kepinius), tačiau visiškai netrokštu to daryti sulėtintai, sudėtingai ir vaidinti laborantės virtuvėje. Dabar man svarbiausia - gaminti labai skaniai, paprastai ir greitai. Ilgą laiką maniau, kad tai sunkiai suderinama; kad norint labai gero patiekalo, reikia labai daug ir didelių pastangų, žinių ir patirties. 

Klydau. Dabar manau, kad ir iš paprastų, įprastų produktų, pažvelgus į maistą kitu kampu, galima pagaminti superinius patiekalus ir nebūtina būti virtuvės profesionalu ar sugaišti tam daug laiko. 
Laikas - labai svarbus elementas. Tie, kas yra labai užsiėmę arba turi vaikų (mamos supras), žino apie ką kalbu. O jei dar maistas turi daugiau maistinės vertės nei keptos bulvės, patiekalas tikrai vertas pagyrų. 

Tokia įžanga norėjau pristatyti šį patiekalą - žuvis su citrininiu petražolių padažu. Tai nėra joks virtuvės stebuklas, nėra ir kažkoks milžiniškas jos atradimas, tai tik labai skanus, paprastas ir greitas patiekalas. Išbandytas ir išragautas mūsų šeimos daugybę kartų ir niekada nenuviliantis. 


2016 m. sausio 28 d., ketvirtadienis

Sausainių vyniotinis / Biscuit Roll


Sausainių vyniotinis su uogienės kremu, šokoladiniu glajumi ir riešutais. 


Ateinu su labai įdomia idėja ir labai paprasta - Sausainių vyniotinis - nekeptas. Grooooožis! Skanus, saldus, lengvai padaromas, iš keletos įprastų produktų. Modernus, kitoks ale Tinginys. Na, bent jau labai primena jį. 

2016 m. sausio 27 d., trečiadienis

Karštas sumuštinis su džiovintais pomidorais, špinatais ir kiaušiniu / Sun-dried Tomato, Spinach and Egg Hot Sandwich


Karštas keptuvėje keptas sumuštinis su saulėje džiovintais pomidorais, keptu kiaušiniu, špinatais ir sūriu.


Su sumuštiniais kaip ir su pyragais, jei pradedu kepti tai vieną po kito. Man jie kaip narkotikas. Šypt. O koooookį šįkart skonių derinį išbandžiau! Saulėje džiovinti pomidorai, kiaušinis, špinatai, Parmezanas. Puikiai! Ne tik skanu, bet ir maistinga.

2016 m. sausio 26 d., antradienis

Virtas kumpis su žirnių tyre ir petražolių padažu / Gammon with Peas Pudding and Parsley Sauce


Skanus, minkštas, virtas kumpis su žirnių tyre ir garstyčių, petražolių padažu.


Dar vienas išbandytas G. Ramsay šedevras. Viskas labai paprasta, produktai visiems iki skausmo žinomi ir įprasti, tačiau galutinis rezultatas - nuostabus.

Kumpis - minkštas, labai skanus, prisigėręs prieskonių ir daržovių sultinio. Žirnių tyrę gaminau ir ragavau pirmą kartą gyvenime. Įdomi, šiurkšti, net sakyčiau, tekstūra, tačiau sumaišius su šilkiniu, kvapniu petražolių padažu skanintu garstyčiomis, visas patiekalas susijungia į vieną  labai gardžią visumą. Mano skoniui labai, labai... Mėgavausi maistu ir dar kartą žavėjausi G. Ramsay.

Printfriendly