2016 m. vasario 6 d., šeštadienis

Širdelių vyniotinis / Heart Patterned Cake Roll


Šokoladinis vyniotinis su širdelėmis ir citrininiu kreminiu įdaru.


Savaitė iki Valentino dienos. Atnešu Jums idėją, kaip būtų galima nustebinti savo žmogų. Nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Reikia truputį pasistengti piešiant širdeles, bet tik tiek. Jeigu net aš, kreivarankė, iš pirmo karto šitokį gražų vyniotinį sugebėjau suraityti, pavyks ir Jums.

Gamindama šį vyniotinį daugiausiai dėmesio skyriau grožiui, išvaizdai ir iš skoninės pusės nesitikėjau nieko ypatingo. Bet vaje, kaip buvo nuostabu, kai ne tik išvaizda nustebino, bet ir skonis. Vyniotinis puikus. Biskvitas minkštas, įdaras kreminis su citrinos žievele ir rūgštele. Man tobulas. Galima dar pagerinti uogomis, jei norite, bet tikrai nėra būtina. Jis ir be uogų, siaubingai gardus.





2016 m. vasario 4 d., ketvirtadienis

Krevečių ir agurkų salotos / Prawn and Cucumber Salad


Krevečių ir agurkų salotos su aštriu jogurto užpilu.


Kartais reikia ne tik laiko, bet ir maisto tik sau... Pasilepinti, pasimėgauti tuo, ką mėgsti. Ir nebūtinai tortais ar saldžiais pyragais. Visai ne. Kartais užtenka salotų. Paprastų, bet labai skanių. 


2016 m. vasario 3 d., trečiadienis

Saldūs lietiniai / Sweet Pancakes


Saldūs, ploni lietiniai.


Atradau plonų lietinių receptą. Iki šiol tikrai nemokėjau tokių  kepti. Lietinius kepdavau su įdarais, tačiau kiekvieną kartą vargdavau su tešla, negalėdavau atitaikyti proporcijų. Blynai gaudavosi stori. Valgyti juos be įdaro, nekildavo minčių. Dabar porą savaičių iš eilės kepu šiuos plonus lietinius. Labai paprasti, greiti ir skanūs blyneliai.  Dar vienas atradimas man - lietinius valgyti apšlakstytus citrinos sultimis ir pabarstytus cukraus pudra. Dar skaniau!


2016 m. vasario 2 d., antradienis

Sausainiai su spanguolėmis ir baltu šokoladu / Cranberry and White Chocolate Cookies


Traškūs, karamelinio skonio sausainiai su spanguolėmis ir baltu šokoladu.


Desertui - sausainiai su spanguolėmis ir baltu šokoladu. Skanūs, traškūs sausainiai, greitai ir lengvai iškepami.

2016 m. vasario 1 d., pirmadienis

Žuvis su citrininiu petražolių padažu / Fish Piccata


Greitai ir lengvai paruošiama, labai skani žuvis su citrininiu petražolių padažu.



Kai pradėjau rašyti šį blogą, mano tikslas buvo visiškai iki smulkmenų išnagrinėti receptus, gaminti lėtai, tiksliai, netgi preciziškai. Norėjau išmokti visko nuo A iki Z, nenuklysti nuo recepto ir kepti pačius sudėtingiausius kepinius. Nežinau, kas tuo metu buvo mano galvoje. Juk nemokėjau net skanių blynų iškepti, ką jau kalbėti apie kažką sudėtingesnio. 

Tačiau su laiku ir aplinkybėmis, mano požiūris pasikeitė. Aš vis dar noriu išmokti visko nuo A iki Z, noriu kepti sudėtingiausius kepinius (ir jau ne tik kepinius), tačiau visiškai netrokštu to daryti sulėtintai, sudėtingai ir vaidinti laborantės virtuvėje. Dabar man svarbiausia - gaminti labai skaniai, paprastai ir greitai. Ilgą laiką maniau, kad tai sunkiai suderinama; kad norint labai gero patiekalo, reikia labai daug ir didelių pastangų, žinių ir patirties. 

Klydau. Dabar manau, kad ir iš paprastų, įprastų produktų, pažvelgus į maistą kitu kampu, galima pagaminti superinius patiekalus ir nebūtina būti virtuvės profesionalu ar sugaišti tam daug laiko. 
Laikas - labai svarbus elementas. Tie, kas yra labai užsiėmę arba turi vaikų (mamos supras), žino apie ką kalbu. O jei dar maistas turi daugiau maistinės vertės nei keptos bulvės, patiekalas tikrai vertas pagyrų. 

Tokia įžanga norėjau pristatyti šį patiekalą - žuvis su citrininiu petražolių padažu. Tai nėra joks virtuvės stebuklas, nėra ir kažkoks milžiniškas jos atradimas, tai tik labai skanus, paprastas ir greitas patiekalas. Išbandytas ir išragautas mūsų šeimos daugybę kartų ir niekada nenuviliantis. 


2016 m. sausio 28 d., ketvirtadienis

Sausainių vyniotinis / Biscuit Roll


Sausainių vyniotinis su uogienės kremu, šokoladiniu glajumi ir riešutais. 


Ateinu su labai įdomia idėja ir labai paprasta - Sausainių vyniotinis - nekeptas. Grooooožis! Skanus, saldus, lengvai padaromas, iš keletos įprastų produktų. Modernus, kitoks ale Tinginys. Na, bent jau labai primena jį. 

2016 m. sausio 27 d., trečiadienis

Karštas sumuštinis su džiovintais pomidorais, špinatais ir kiaušiniu / Sun-dried Tomato, Spinach and Egg Hot Sandwich


Karštas keptuvėje keptas sumuštinis su saulėje džiovintais pomidorais, keptu kiaušiniu, špinatais ir sūriu.


Su sumuštiniais kaip ir su pyragais, jei pradedu kepti tai vieną po kito. Man jie kaip narkotikas. Šypt. O koooookį šįkart skonių derinį išbandžiau! Saulėje džiovinti pomidorai, kiaušinis, špinatai, Parmezanas. Puikiai! Ne tik skanu, bet ir maistinga.

2016 m. sausio 26 d., antradienis

Virtas kumpis su žirnių tyre ir petražolių padažu / Gammon with Peas Pudding and Parsley Sauce


Skanus, minkštas, virtas kumpis su žirnių tyre ir garstyčių, petražolių padažu.


Dar vienas išbandytas G. Ramsay šedevras. Viskas labai paprasta, produktai visiems iki skausmo žinomi ir įprasti, tačiau galutinis rezultatas - nuostabus.

Kumpis - minkštas, labai skanus, prisigėręs prieskonių ir daržovių sultinio. Žirnių tyrę gaminau ir ragavau pirmą kartą gyvenime. Įdomi, šiurkšti, net sakyčiau, tekstūra, tačiau sumaišius su šilkiniu, kvapniu petražolių padažu skanintu garstyčiomis, visas patiekalas susijungia į vieną  labai gardžią visumą. Mano skoniui labai, labai... Mėgavausi maistu ir dar kartą žavėjausi G. Ramsay.

2016 m. sausio 25 d., pirmadienis

Karštas sumuštinis su šonine ir sūriu / Bacon and Cheese Hot Sandwich


Karštas keptuvėje keptas sumuštinis su šonine, sūriu, špinatais ir avokadu.


Šiandien gamindama pietus labai užsimaniau karšto sumuštinio. Griebiau viską, ką turėjau šaldytuve, tyliai pakuždėjau sau: 'Velniop vegetarišką pirmadienį, noriu šoninės', ir sukonstravau toooooookį gerą sumuštinį. 

Įdarui panaudojau dviejų rūšių sūrius: mocarelą ant vienos pusės, Čederį ant kitos, o kad sumuštinis nebūtų labai nuodėmingas įdėjau špinatų ir avokado (juos labai mėgstu). Laaabai skanu! 

Kol dar degu aistra ir noru rašyti, skubu dalintis. Kas čia žino, galbūt rytoj išlipsiu iš lovos ne ta koja, pikta, pavargus ir nenorėsiu net žiūrėti į receptus. O taip būna po intensyvaus gaminimo, rašymo ir fotografavimo. Perdegu. Gerai, kad tik trumpam. Šypt. 

Citrininiai sūrio pyragaičiai su mėlynėmis / Lemon Blueberry Cheesecake Cupcakes


Labai skanūs citrininiai sūrio pyragaičiai keksiukų formelėse su mėlynėmis.



Mano meilė sūrio pyragams nesibaigia, o su kiekvienu receptu vis stiprėja. Argi galėtų būti kitaip? Jūs tik pažiūrėkite į šį vaizdelį viršuje (!). Come on, kas nenorėtų jų paragauti? Nuostabūs ir vaizdu, ir skoniu. Citrinų ir mėlynių derinys - klasikinis, nieko nestebinantis, bet labai gardus.

Kuo man dar labai patinka toks mini sūrio pyrago variantas? Būtent dėl jų dydžio ir greitos gamybos. Reikia dvigubai mažiau laiko pyragaičiams iškepti ir atvėsti nei dideliam sūrio pyragui (galima valgyti jau  po 3 valandų), o mini porcijos labai patrauklios ir patogios. Nereikia pjaustyti, tiesiog griebi 'keksiuką' ir bandai susivaldyti bei viso iš karto nepraryti. Šypt.

2016 m. sausio 24 d., sekmadienis

Margas šokolado ir karamelės sūrio pyragas (nekeptas) / Marble Chocolate and Caramel Cheesecake (No Bake)


Nekeptas šokolado ir karamelės sūrio pyragas.


Kai nekepu pyragų, tai nekepu, bet kai pradedu tai po kelis iš karto. Vakar padirbėjau su sūrio pyragais. Vienus kepiau orkaitėje (receptas greitai), kitą štai padariau nekeptą - tikrą atominę bombą. Šypt. Labai sodraus skonio - šokolado ir karamelės sūrio pyragas. Labai skanus ir 'siaubingai' lengvai pagaminamas. 

2016 m. sausio 23 d., šeštadienis

Bananų duona su razinomis ir migdolais / Banana Bread with Raisins and Almonds


Drėgna bananų duona su razinomis ir migdolų riešutais.


Bananų duonų receptų turiu ne vieną (šiame bloge) ir visi labai geri. Visi. Vartydama Annabel Karmel knygą aptikau dar vieną bananų duonos receptą skambiai pavadintą 'Best-ever banana bread'. Nors tokie pavadinimai manęs visai nestebina ir mažai intriguoja, nes beveik kiekvienas turi tokį 'Best-ever' bananų duonos receptą, ypač žymūs kulinarai, tačiau nusprendžiau receptą išbandyti. Juk taip seniai kepiau bananų duoną, o keli kilogramai prinokusių bananų pūpsančių vaisių inde šaukėsi būti suvartojami.

O iškepus, perpjovus ir paragavus duonelės, išvada tokia: labai drėgna, šlapia ir skani. Visai kitokia tekstūra nei anksčiau keptų.


2016 m. sausio 22 d., penktadienis

Saulėgrąžų užtepėlė / Sunflower Seeds Spread


Sveikuoliška saulėgrąžų užtepėlė su morkom, svogūnais, sūriu ir džiovintais pomidorais.


Vakar pamačiau šią idėją, o šiandien ryte pusryčiams jau įgyvendinau. Skani, sveikuoliška užtepėlė. Ar patiks visiems? Abejoju, bet prijaučiantiems sveikuoliškai mitybai, įtiks. 

Labai sunku apibūdinti skonį, nes nėra su kuo palyginti. Neateina jokių asociacijų į ką tai panašu. Nors kepintos morkos ir svogūnai labai priartina užtepėlės skonį lietuvių virtuvei. Iki skausmo pažįstamas derinys...


Printfriendly