2016 m. kovo 22 d., antradienis

Sveikuoliškos angliškos bandelės / Brown Scones with Seeds


Sveikuoliškos angliškos bandelės (scone'ai) su sėklomis ir nė kruopelės cukraus.


Gyvenant Anglijoje manau privalu ne tik paragauti šių bandelių, bet ir nors kartą jų išsikepti namuose. Koks angliškas gyvenimas be 'scone'ų'? 
Šis receptas - netradicinis, bandelės praturtintos sėklomis, be cukraus, su pilno grūdo miltais. Sveikuoliškas variantas, bet labai skanus. Su sviestuku prie arbatos arba šiltos sriubos kuo puikiausiai susivalgo. 


Patarimai, pastebėjimai. Kai kepiau šias bandeles dar nežinojau, kad persijojus miltus gausis puresnės, minkštesnės bandelės. Taip pat supylus kefyrą, tešlą geriausia 'suimti' staliniu, neaštriu peiliu. Bus minkšta, lengva bandelės tekstūra. 
Deja, tai sužinojau, kiek vėliau ir praktiškai išbandžiau su kitomis bandelėmis. Galiu patvirtinti, kad tikrai veikia. Jei norite dar geresnių bandelių, pasinaudokite šiais patarimais. 
Jei bandelės stipriai apskrus, bet dar nebus visiškai iškepusios, sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių. 
Bandelės skaniausios tą pačią dieną, todėl daug neprisikepkite. 
Skanu su sviestu prie arbatos ar sriubos. 
Bandelėms išspausti naudojau 5 cm skersmens apvalią sausainių formelę. 
Dėjau sezamų, moliūgų, sėklas, linų sėmenis ir saulėgrąžas. 
Iš šio kiekio gaunasi apie 12 bandelių.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Sveikuoliškos angliškos bandelės
Receptas adaptuotas iš Rachel Allen knygos 'Bake'

Ingredientai

225 g pilno grūdo kvietinių miltų
225 g įprastų kvietinių miltų
75 g įvairių sėklų (sezamų, moliūgų, saulėgrąžų, linų sėmenų)
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis sodos
25 g šalto sviesto
1 kiaušinis
400 ml kefyro arba pasukų

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus, sėklas, druską ir sodą.
  3. Į miltus dėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir trinkite viską tarp pirštų, kol susiformuos trupiniai.
  4. Kiaušinį išplakite, sumaišykite su kefyru. Viską supilkite į miltus, maišykite rankomis, kol susiformuos minkšta tešla.
  5. Ant miltais pabarstyto paviršiaus išverskite tešlą, truputį paminkykite ir suformuokite apvalų diską 2,5-3 cm storio. 
  6. 5-6 cm apvalia sausainių formele išspauskite bandeles. Sudėkite ant skardos.
  7. Aptepkite plaktu kiaušiniu, užbarstykite sėklų (sezamų, linų sėmenų).
  8. Kepkite apie 15-20 minučių priklausomai nuo bandelių dydžio. Po maždaug 10 minučių kepimo, pradėkite tikrinti ar neiškepė. 

    Brown Scones with Seeds.

    Brown Scones with Seeds
    Recipe adapted from Rachel Allen's book 'Bake'

    Ingredients

    225 g wholemeal flour
    225 g plain flour
    75 g seeds (sesame, pumpkin, sunflower, linseeds)
    1 tsp salt
    1 tsp baking soda
    25 g cold butter, cubed
    1 egg
    400 ml buttermilk

    Instructions

    1. Preheat the oven to 220 degrees. Line the baking tray with baking paper.
    2. In a large bowl, mix together the wholemeal and white flours, seeds, salt and soda. 
    3. Add the butter and rub it in until the mixture resembles breadcrumbs.
    4. Whisk the egg, stir in the buttermilk. Pour the liquid to the flour mixture, with your fingers mix in everything until the soft dough forms.
    5. Turn the dough out onto a floured work surface. Bring it together into one piece. Flatten the dough slightly to about 2,5-3 cm high.
    6. Cut the dough with 5-6 cm cookie cutter, place the scones on a baking tray. 
    7. Brush the top with the beaten egg, sprinkle with some sesame seeds or linseeds.
    8. Bake for 15-20 minutes. Start checking after 10 minutes baking. 

    Komentarų nėra :

    Printfriendly