2016 m. kovo 20 d., sekmadienis

Salotos 'Trispalvė' / Tricolore


Šviežios itališkos salotos su pomidorais, mocarela, avokadu ir pesto užpilu.


Na va, niekada nesakyk niekada. Prisimenu dar visai neseniai sakiau, jog itališkų salotų 'Caprese' netobulinčiau, jos tobulos. Iki šiol manau, jog tos salotos tobulos, tačiau pagundai pabandyti naują derinį neatsispyriau.
Pakeitimai minimalūs, bet ryškūs. Pesto padažas palieka gana sodrų skonio pėdsaką. Jei mėgstate Pesto, patiks ir šios salotos.




Patarimai, pastebėjimai. Galima įdėti ir kedro riešutų.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Salotos 'Trispalvė'
Receptas adaptuotas iš Mary Berry knygos 'Cookery Course'

Ingredientai
1 porcijai

2 vidutiniai pomidorai
1/2 avokado
1 mocarelos kamuoliukas (apie 125 g)
Druskos, pipirų pagal skonį
1 šaukštas Pesto padažo
1 1/2 šaukšto alyvuogių aliejaus
1/2 šaukšto citrinos sulčių
Šviežių baziliko lapelių

Gaminimo eiga
  1. Pomidorus, avokadą ir mocarelą supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į lėkštę.
  2. Alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir Pesto sumaišykite.
  3. Salotas apliekite užpilu, pabarstykite druska, pipirais, šviežiais baziliko lapeliais.


    Fresh Italian 'Tricolore' salad. 
    Tricolore
    Recipe adapted from Mary Berry's book 'Cookery course'

    Ingredients
    For 1 portion

    2 medium tomatoes
    1/2 avocado
    1 mozzarella ball (about 125 g)
    Salt and pepper to taste
    1 tbsp Pesto
    1 1/2 tbsp olive oil
    1/2 tbsp lemon juice
    Fresh basil leaves

    Instructions
    1. Slice the mozzarella, avocado and tomatoes and arrange on a plate. 
    2. Mix the olive oil, Pesto and lemon juice. Drizzle over the salad.
    3. Season with salt, pepper and decorate with fresh basil leaves.

    Komentarų nėra :

    Printfriendly