2016 m. vasario 10 d., trečiadienis

Šokoladiniai bananiniai keksiukai / Chocolate Banana Muffins


Minkšti, labai šokoladiniai keksiukai su bananais ir šokolado gabaliukais.


Būna dienų kai aplanko įkvėpimas ir norisi kepti vieną kepinį po kito. Šiandien būtent tokia diena. Būna dienų, kai negaliu nieko gražiai nufotografuoti. 50, 100, 150 kadrų ir visi tragiški. Šiandien būtent tokia diena. Tada būtas entuziazmas pradingsta, tau siaubingai įsiskausta galva, tačiau vis tik stengiesi nepasiduoti. Kadras, po kadro ir pagaliau, keli  iš jų pasirodo tinkami. Griebi porą keksiukų, jau atvėsusią kavą ir eini save apdovanoti. Kąsnis, antras, gurkšnis ir viskas pamažu sugrįžta į savo vėžias. That's life. 

Patarimai, pastebėjimai. Taip, kepimo miltelių iš tiesų reikia 1/2 šaukšto (!). Žinau, skamba siaubingai. Specialiai pamatavau, kiek gaunasi šaukštelių - nepilnai 2 šaukšteliai. Ne taip ir baisu. Keksiukuose nei kepimo miltelių, nei sodos nesijautė.

Tešla gaunasi labai tiršta! Tokia ir turi būti. Keksiukai iškeps minkšti, nereikia tešlos 'taisyti'. 

Kepiau didelius 'muffinus', gavosi tokie 7. Jei kepsite mažesnėje keksiukų formelėse, gausis daugiau. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Šokoladiniai bananiniai keksiukai
Receptas adaptuotas iš andychef.ru

Ingredientai

150 g miltų
40 g kakavos
1/4 šaukštelio kepimo sodos
1/2 šaukšto kepimo miltelių
125 g cukraus
50 g tirpinto sviesto
100 g natūralaus jogurto
1 kiaušinis
1 vidutinis bananas
50 g juodo ar pieniško šokolado gabaliukų

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200ºC. Keksiukų formą išklokite popieriniais keksiukų krepšeliais.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite tirpintą sviestą, jogurtą, kiaušinį, sutrintą bananą ir šokolado gabaliukus.
  3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą, cukrų.
  4. Miltus suberkite į šlapių produktų mišinį. Maišykite tol, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite, kitaip keksiukai nebus purūs. 
  5. Dideliu ledų šaukštu padalinkite tešlą tarp keksiukų krepšelių ir kepkite apie 12-17 minučių, bet jau po 10 minučių kepimo galite patikrinti ar neiškepė.



Soft chocolate muffins with bananas and chocolate chips.


Chocolate Banana Muffins
Recipe adapted from andychef.ru

Ingredients

150 g plain flour
40 g cocoa powder
1/4 tsp baking soda
1/2 tbsp baking powder
125 g sugar
50 g melted butter
100 g natural yogurt
1 egg
1 medium banana
50 g dark or milk chocolate
Directions
  1.  Preheat your oven to 200ºC. Line a 12 piece muffin tin with muffin liners.
  2.  In a bowl whisk the melted butter, egg, yogurt, mashed banana and chocolate chips.
  3. In a separate bowl mix the flour, cocoa, baking powder, soda and sugar. 
  4. Pour the flour into the wet mixture and  whisk until all combined.
  5. Using a large ice cream scoop divide the batter between your muffin cases and bake for about 12-17 minutes. Start checking after 10 minutes mark. 

3 komentarai :

Anonimiškas rašė...

Sveiki, ar galima jogurtą pakeisti kefyru? Ar nelabai? Ačiū

Baking Secrets rašė...

Manau tinka ir kefyras, ir grietinė ;)

Anonimiškas rašė...

Ačiū, receptas puikus!

Printfriendly