2014 m. rugpjūčio 26 d., antradienis

Ledai su aviečių džemu | Raspberry Ripple Ice Cream





Raspberry Ripple Ice Cream  
Recipe adapted from BBC Food 



Ingredients

For the ice cream
300 ml full fat milk 
300 ml double cream
5 egg yolks
115 g sugar
1 vanilla pod

For the raspberry sauce
250 g raspberries
25 g sugar
1 1/2 tbsp water

Instructions

1. Cook the cream, milk and vanilla pod in a saucepan over a low heat, bring to simmer. Take the vanilla pod out.
2. Whisk the egg yolks with sugar until the mixture becomes pale. 
3. Pour 1 cup of the hot cream and milk into the eggs mixture while whisking. 
4. Then pour the egg mixture to the saucepan with remaining cream and milk mixture and cook on a low heat for 5-7 minutes or until it coats the back of the spoon (77ºC degrees). 
5. Strain through a sieve. 
6. Cover the custard with a cling film (cling film should touch the custard, it prevents from forming a skin) and chill in the fridge for 4 hours or overnight.
7. For the raspberry sauce, cook raspberries, water and sugar for about 8-10 minutes, or until the raspberries have broken down. Strain through a sieve. Return the fruit juice to the heat and cook until thickens. Leave to cool.
8. Put the chilled custard to the ice cream machine and churn according to the instructions. 
9. Pour the third of the ice cream mixture into a freezable container. Spoon over the half of the raspberry sauce. Repeat the process until the container has two layers of raspberry sauce and three layers of ice cream mixture. 
10. Using a knife marble the ice cream and ripple sauce lightly. 
11. Freeze for 3-4 hours, or until solid.


Patirtis. Trečias kartas. Taip! Jau trečią kartą gaminu ledus namuose. Tik šis kartas šiek tiek kitoks... Gaminau ledus su ledų gaminimo aparatu! Dar vienas mano noras išpildytas. Gimtadienio noras. Prieš keletą savaičių švenčiau savo dar vieną, jau 29-ajį gimtadienį. Buvo nuostabūs ir įsimintini praėję metai. Niekada jų neužmiršiu, juk tapau mama. Kita vertus laikas nenumaldomai tiksi ir artėja bauginantis 30-metis. Bet apie tai dar bus laiko pagalvoti...

Ledai... Nors vasara jau baigiasi, o už lango niūrus dangus, pliaupia lietus ir labiausiai norisi susisukti į šiltą antklodę, dar norėjau suspėti ir pasigaminti skanių ledų. Ledai su aviečių džemu - puikus pasirinkimas. Labai labai skanūs, kreminiai ledai. 

Aš neturėjau vanilės ankšties, naudojau vanilės ekstraktą. Įpyliau porą šaukštelių. O šiaip viskas gavosi puikiai ir likau labai patenkinta nauju savo žaisliuku - ledų aparačiuku.  

Skonis. Labai skanūs, kreminiai, turtingo skonio ledai su aviečių džemu. Atrodo pasakiškai. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko nekeisčiau. Labai skanūs ledai. 

Ledai su aviečių džemu
Receptas adaptuotas iš BBC Food


Ingredientai

Ledams
300 ml pieno
300 ml grietinėlės
5 kiaušinių tryniai
115 g cukraus
1 vanilės ankštis

Aviečių džemui
250 g aviečių
25 g cukraus
1 1/2 šaukštai vandens

Gaminimo eiga

1. Pilkite grietinėlę ir pieną į nedidelį puodelį, įdėkite vanilės ankštį, puodą statykite ant lėtos ugnies ir leiskite lėtai užvirti (nuimkite nuo ugnies prieš pat užvirimą, burbuliavimą). Vanilės ankštį išimkite.
2. Tuo tarpu dubenyje išsukite kiaušinių trynius, cukrų, kol masė pabaltės. 
3. Iš lėto, nuolat maišydami šluotele įpilkite stiklinę karštos grietinėlės ir pieno mišinio į kiaušinių mišinį ir gerai išplakite. Negalima pilti iškart viso karšto pieno mišinio, kad nesutrauktų kiaušinių.
4. Pilkite kiaušinių mišinį į puodelį su likusiu grietinėlės ir pieno mišiniu, virkite ant lėtos ugnies nuolat maišydami šluotele 5-7 minutes, kol kremas sutirštės ir įmerkus šaukštą padengs jį (pasieks 77ºC, jei matuosite termometru). Kremas neturi būti bėgantis.
5. Perkoškite kremą pro sietelį.
6. Uždenkite kremą maistine plėvele (plėvelė turėtų liesti kremą, kad nesusidarytų plėvelė ant kremo viršaus) ir dėkite į šaldytuvą 4 valandom arba pernakt.
7. Aviečių džemui pagaminti dėkite avietes, vandenį ir cukrų į nedidelį puodelį ir virkite, kol uogos pradės sutiš apie 8-10 minučių. Perkoškite per sietelį, kad neliktų sėklyčių ir vėl dėkite virti, kol džemas sutirštės. Atvėsinkite.
8. Atvėsusį kremą dėkite į ledų gaminimo aparatą ir atšaldykite, kaip nurodyta instrukcijoje. 9. Imkite šaldymui tinkantį indą dėkite sluoksnį ledų mišinio, užpilkite pusę džemo. Taip sluoksniuokite, kol gausite tris sluoksnius ledų mišinio ir du sluoksnius aviečių džemo. 
10. Peiliu perbraukite per visus ledų ir džemo sluoksnius padarydami margą masę. 
11. Dėkite į šaldymo kamerą 3-4 valandoms, arba kol užšals. 

2 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Ledai su uogom labai skanu.. gaila čia ledams dar šaltoka :D

Baking Secrets rašė...

Pas mane ir šalta, bet skaniems ledams sunku atsispirti :)

Printfriendly