2014 m. rugpjūčio 20 d., trečiadienis

Tinginių 'Napoleonas' | Lazy Napoleon Cake



Lazy Napoleon Cake
Recipe adapted from Sauleta Virtuve



Ingredients

500 g puff pastry
1 can  (397 g) sweet condensed milk
200 g good quality butter (82 %)
1 tsp vanilla extract

Instructions

1. Cut the puff pastry into 1 cm wide strips (about 20 cm length). Put the strips on the lined with baking paper baking sheet and bake for 10-20 minutes in 200ºC oven.
2. Cool the strips and set several strips aside for decorating.
3. For the cream, whisk butter, condensed milk and vanilla together until well combined. Butter and condensed milk should be room temperature.
4. Take a big sheet of cling film and cover your work surface. Spread several tablespoons of cream, put 6 pastry strips and pour some cream on top. Do this twice or three times. Last layer should be cream. I made three layers.
5. Roll everything in a tight roll. 
6. Chill the cake in the fridge at least overnight, best for 2-3 days.
7. Crumb the remaining strips. Roll out the cake from the cling film and decorate with the crumbs. 



Patirtis. Šito recepto nebuvo galima nepastebėti. Dar praeitą ar užpraeitą savaitę, tai buvo topinis ir turbūt vienas iš dažniausiai gaminių desertų Facebook grupėje 'Šeimininkės UK'. Visos merginos buvo pamišusios dėl šio deserto ir labai gyrė. Neatsispyriau ir aš šiai pagundai. Tik keturi ingredientai, darbo mažai, o galutinis rezultatas - 'Napoelono' tortas. Kodėl nepamėginus? O buvo skanu!

Keletas pastebėjimų. Būtinai naudokite 82 % riebumo tikrą sviestą, nes kitaip kremas gali nesustingti.  Kiekviena juostelių partija man daugmaž kepė apie 15 minučių. Neskubėkite tortuko ragauti, kuo ilgiau stovės, tuo geriau kremas susigers, lengviau pjaustysis. Aš laikiau 2 paras šaldytuve, bet tik todėl kad neturėjau laiko jo užbaigti, o ir turėjom didelį sūrio tortą desertui. Šiandien suvalgiau paskutinį gabaliuką (tortukas buvo šaldytuve 3 paras) ir jis buvo pats skaniausias trečią parą! 

Pagamintą tortuką laikykite šaldytuve, nes ilgiau pastovėjęs kambario temperatūroje jis ištiš.

Skonis. Tai kitoks 'Napoleono' torto variantas. Labai paprastas, darbo nedaug, atrodo žavingai, o ir skonis labai geras, bet tikrai saldus. 

Nors buvo tikrai saldu, mums su vyru nieko netrūko ir nebuvo per daug. Kas nemėgsta didelio saldumo, dėkite šiek tiek rūgščių uogų ar uogienės. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Kadangi nepanaudojau visų juostelių, daryčiau didesnį vyniotinį ir dėčiau dar vieną sluoksnį juostelių. 

Galima būtų pamėginti įdėti rūgščių uogų ar uogienės, pavyzdžiui spanguolių, kad nebūtų taip saldu. Nors man jis skanus ir toks. 


Tinginių 'Napoleonas'
Receptas adaptuotas iš Sauleta Virtuvė


Ingredientai

500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
1 indelis (397 g) saldaus kondensuoto pieno
200 g sviesto (82 % riebumo)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Gaminimo eiga

1. Tešlą supjaustykite 1 cm pločio (maždaug 20 cm ilgio) juostelėmis. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos ir kepkite apie 10-20 minučių 200ºC įkaitintoje orkaitėje.
2. Iškepusias juosteles atvėsinkite, kelias pasilikite papuošimui.
3. Įdarui sviestą, vanilę ir kondensuotą pieną gerai išplakite. Produktai turėtų būti kambario temperatūros.
4. Ant stalo tieskite didelį maistinės plėvelės lakštą. Paskleiskite kelis šaukštus kremo ir dėkite pirmą juostelių sluoksnių. Aš dėjau 6 juosteles. Tuomet užpilkite kremo. Vėl dėkite juosteles, kitas sluoksnis kremo, vėl juostelės ir galiausiai ant viršaus kremo. Aš dariau tris juostelių sluoksnius.
5. Sandariai viską susukite į maistinę plėvelę. Kad padarytumėte rulono formą, susukus, lengvai pakočiokite.  
6. Dėkite į šaldytuvą mažiausiai nakčiai, o geriausia 2-3 paroms.
7. Išvyniokite iš plėvelės ir papuoškite trupintomis juostelėmis. 

6 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Čia jau vien pagal pavadinimą receptas man :D

Baking Secrets rašė...

Taip taip tikrai tau :))

aure rašė...

Bandysim :)

Baking Secrets rašė...

Liuks :) Lauksim rezultatų!

Anonimiškas rašė...

O man visai nepatiko! Nors į kremą dar įpyliau cirtinos sulčių, kad nebūtų per saldu. Bet vis tiek buvo per saldu ir skonis šeip sau.

Baking Secrets rašė...

Dėl skonio nesiginčijama. Vieni jį giria, kiti peikia. Šiaip tikrai labai saldus jis, nežinau, kaip jis patiktų dabar antrą kartą darant :) Bet kas tingi terliotis su tikru 'Napoleonu', ko nepabandyti.

Printfriendly