Avižiniai blynai | Oatmeal Pancakes


Blynai su avižiniais dribsniais.


Kuku... Dar vieni blynukai. Šįkart su avižiniais dribsniais. Labai skanūs, skalsūs, rupesnės tekstūros nei įprastų miltų blynai. Su medučiu man patiko!



Patarimai, pastebėjimai. Avižinius dribsnius malkite tiek, kad būtų panašūs į rupios konsistencijos miltus. Tešlą į keptuvę dėjau 60 ml matavimo puodeliu. Iš šio kiekio gaunasi 8 blynai. 
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Avižiniai blynai
Receptas adaptuotas iš knygos 'The Hummingbird Bakery: Life is Sweet'

Ingredientai

65 g miltų
50 g stambių avižinių dribsnių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/2 šaukštelio sodos
1/2 šaukštelio druskos
175 ml kefyro ar pasukų
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
1 didelis kiaušinis

Gaminimo eiga
  1. Avižinius dribsnius ir miltus sumalkite virtuviniu kombainu, kol avižinių dribsnių konsistencija bus panaši į rupius miltus.
  2. Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus.
  3. Kitame dubenyje išplakite kefyrą, vanilę, aliejų ir kiaušinį. Viską supilkite į sausų produktų mišinį ir išmaišykite. Nepermaišykite.
  4. Kepkite blynus karštoje keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol gražiai paruduos.
  5. Tiekite su klevų sirupu ar medumi.

    Oatmeal pancakes recipe.

    Oatmeal Pancakes
    Recipe adapted from the book 'The Hummingbird Bakery: Life is Sweet'

    Ingredients

    65 g plain flour
    50 g rolled oats
    1 tbsp granulated sugar
    1 tsp baking powder
    1/2 tsp baking soda
    1/2 tsp salt
    175 ml buttermilk
    1 tsp vanilla extract
    2 tbsp vegetable oil
    1 large egg

    Instructions
    1. Blitz the flour and oats together in a food processor until the oats are broken down to the consistency of a rough flour.
    2. In a bowl, mix all the dry ingredients together.
    3. In a separate bowl, whisk together the buttermilk, vanilla, oil and egg until smooth. Add the dry ingredients to the wet and stir to combine. Do not overmix.
    4. Fry in a hot frying pan with a little vegetable oil until browned.
    5. Serve with maple syrup or honey.


    Baking Secrets

    Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

    1 komentaras: