Karštas sumuštinis su brokoliais ir sūriu / Roasted Broccoli Grilled Cheese Melt


Karštas sumuštinis su brokoliais ir sūriu.


Šį sumuštinį buvau nusižiūrėjusi labai seniai, o išbandžiau tik vakar. Šaldytuve kaip tik gulėjo vienišas, primirštas brokolis, buvo pusryčių metas - puikus laikas sumuštiniui. 
Labai skaniai susivalgė. Dar vienas gero karšto sumuštinio variantas- išbandytas!

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!


Karštas sumuštinis su brokoliais ir sūriu
Receptas adaptuotas iš twopeasandtheirpod.com

Ingredientai
1 sumuštiniui

2 riekelių baltos duonos
1/4 šviežio brokolio, suskaidyto šakelėmis
Druskos, pipirų pagal skonį
Šlakelis aliejaus
Sauja tarkuoto Čederio sūrio

Sviesto kepimui
Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Folija išklokite kepimo formą.
  2. Ant folijos sudėkite brokolio šakeles, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais. Rankomis viską sumaišykite. Dėkite brokolius į orkaitę ir kepkite, kol truputį apskrus apie 8-10 minučių. Nesudeginkite.
  3. Keptuvę įkaitinkite, įdėkite truputį sviesto ir paskrudinkite duonos riekes iš vienos pusės. Išimkite iš keptuvės.
  4. Ant paskrudintos duonos (būtent tos pusės, kuri paskrudinta) dėkite tarkuotą sūrį, pakeptus brokolius, ant viršaus dar sūrio. Uždenkite kita duonos rieke.
  5. Sumuštinius dėkite kepti į įkaitintą keptuvę su sviestu. Kepkite ant nedidelės ugnies iš kiekvienos pusės po maždaug 2-3 minutes, kol sūris išsilydys. 


    Roasted Broccoli Grilled Cheese Melt.

    Roasted Broccoli Grilled Cheese Melt
    Recipe adapted from twopeasandtheirpod.com

    Ingredients
    For 1 sandwich

    2 slices of white bread 
    1/4 fresh broccoli florets, chopped
    Salt and pepper to taste
    Splash of oil
    Handful of grated Cheddar cheese

    Butter for frying

    Instructions
    1. Preheat the oven to 180 degrees. Line your baking dish with aluminum foil. 
    2. Scatter the broccoli florets in the dish, drizzle with some oil, sprinkle salt and pepper. Mix everything well. Roast the broccoli for 8-10 minutes. Do not burn. 
    3. Heat up a skillet over medium heat. Add some butter and both slices of bread to the pan. Toast for a couple of minutes until golden brown, then remove the bread slices. 
    4. Keeping in mind that the sides we just browned go on the inside, build your sandwich by first sprinkling the cheese over the top, then scatter the roasted broccoli, some more cheese on top. Cover with another toasted slice of bread. 
    5. Heat your skillet and add more butter. Brown the sandwich on each side for about 2-3 minutes, until both sides are golden brown and the cheese has melted. 

    Baking Secrets

    Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

    Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą