2016 m. vasario 2 d., antradienis

Sausainiai su spanguolėmis ir baltu šokoladu / Cranberry and White Chocolate Cookies


Traškūs, karamelinio skonio sausainiai su spanguolėmis ir baltu šokoladu.


Desertui - sausainiai su spanguolėmis ir baltu šokoladu. Skanūs, traškūs sausainiai, greitai ir lengvai iškepami.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu. Kelis kartus kepiau. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Sausainiai su spanguolėmis ir baltu šokoladu
Receptas adaptuotas iš Annabel Carmel knygos 'Annabel's Family cookbook'

Ingredientai

150 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo sodos
Žiupsnelis druskos
25 g maltų migdolų
150 g rudo cukraus
50 g smulkių avižinių dribsnių
50 g džiovintų spanguolių
40 g balto šokolado gabaliukų
150 g tirpinto sviesto
1 didelio kiaušinio trynio

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite skardas.
  2. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite. 
  3. Kitame dubenyje įsijokite miltus, sodą, druską. Įmaišykite maltus migdolus, rudą cukrų, avižinius dribsnius, spanguoles ir baltą šokoladą.
  4. Į sviestą įleiskite kiaušinio trynį ir supilkite miltų mišinį. Viską išmaišykite.
  5. Formuokite nedidelius riešuto dydžio sausainius-rutuliukus. Sudėkite ant skardų, pirštais truputį paploninkite. Tarp sausainių palikite apie 5 cm tarpus, nes kepdami plėsis. 
  6. Kepkite apie 12 minučių. Iškeptus sausainius kelioms minutėms palikite skardose, tuomet perkelkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.


    Crispy cranberry and white chocolate cookies.

    Cranberry and White Chocolate Cookies
    Recipe adapted from Annabel Karmel's book 'Annabel's Family cookbook'

    Ingredients

    150 g plain flour
    1/2 tsp baking soda
    Pinch of salt
    25 g ground almonds
    150 g brown sugar
    50 g porridge oats
    50 g dried cranberries
    40 g white chocolate chunks
    150 g melted butter
    1 large egg yolk

    Instructions
    1. Preheat the oven to 190 degrees and line you baking sheets with baking paper.
    2. Melt the butter and leave to cool.
    3. In another bowl sift the flour, soda and salt. Stir in the ground almonds, brown sugar, porridge oats, cranberries and white chocolate chunks.
    4. Add the egg yolk to the butter together with the flour mixture. Mix well, then form into walnut-sized balls and arrange on baking sheets.
    5. Gently press them down to flatten slightly, leaving space between them for biscuits to spread. 
    6. Bake for 12 minutes, then leave for couple minutes on the sheets and transfer to a wire rack to cool completely.

    Komentarų nėra :

    Printfriendly