2016 m. sausio 25 d., pirmadienis

Karštas sumuštinis su šonine ir sūriu / Bacon and Cheese Hot Sandwich


Karštas keptuvėje keptas sumuštinis su šonine, sūriu, špinatais ir avokadu.


Šiandien gamindama pietus labai užsimaniau karšto sumuštinio. Griebiau viską, ką turėjau šaldytuve, tyliai pakuždėjau sau: 'Velniop vegetarišką pirmadienį, noriu šoninės', ir sukonstravau toooooookį gerą sumuštinį. 

Įdarui panaudojau dviejų rūšių sūrius: mocarelą ant vienos pusės, Čederį ant kitos, o kad sumuštinis nebūtų labai nuodėmingas įdėjau špinatų ir avokado (juos labai mėgstu). Laaabai skanu! 

Kol dar degu aistra ir noru rašyti, skubu dalintis. Kas čia žino, galbūt rytoj išlipsiu iš lovos ne ta koja, pikta, pavargus ir nenorėsiu net žiūrėti į receptus. O taip būna po intensyvaus gaminimo, rašymo ir fotografavimo. Perdegu. Gerai, kad tik trumpam. Šypt. 


Patarimai, pastebėjimai. Pradžioje duoną paskrudinkite ant keptuvės iš vienos pusės, o vėliau ant paskrudusios puselės dėkite visus produktus ir sluoksniuokite sumuštinį.

Išėmę duonos riekes iš keptuvės, iškart sudėkite sūrį, kol duona dar šilta. Sūris pradės po truputį lydytis, greičiau iškeps.


Sumuštinį kepkite ant silpnos ugnies, kad nesudegtų ir sūris spėtų išsilydyti. Geriau tegul kepa lėčiau nei sudega.

Galite dėti bet ko, labai tiktų pomidoras. Deja, neturėjau. 



Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!




Karštas sumuštinis su šonine ir sūriu

Ingredientai
2 sumuštiniams

4 riekelių baltos ar pilno grūdo duonos
4 riekelės pakepintos šviežios šoninės
1/2 avokado
Saujelė špinatų
Truputis tarkuoto Čederio sūrio
Mocarelos kamuoliuko

Sviesto kepimui
Gaminimo eiga
  1. Keptuvę įkaitinkite, įdėkite truputį sviesto ir paskrudinkite duonos riekes iš vienos pusės. Išimkite iš keptuvės.
  2. Ant paskrudintos duonos (būtent tos pusės, kuri paskrudinta), dėkite riekelėmis supjaustytą mocarelą, tada porą gabaliukų pakeptos šoninės. Ant viršaus paskleiskite špinatų, sudėliokite avokadą, užbarstykite tarkuoto Čederio sūrio ir uždenkite kita duonos rieke (paskrudinta puse į vidų).
  3. Sumuštinius dėkite kepti į įkaitintą keptuvę su sviestu. Kepkite ant nedidelės ugnies iš kiekvienos pusės po maždaug 3 minutes, kol sūris išsilydys. 


    Hot, cheesy bacon sandwich with avocado and spinach.

    Bacon and Cheese  Hot Sandwich

    Ingredients
    For 2 sandwiches

    4 slices of white or wholegrain bread 
    4 slices fried bacon 
    1/2 avocado
    Handful of fresh spinach
    Some grated Cheddar cheese
    One mozzarella ball

    Butter for frying

    Instructions
    1. Heat up a skillet over medium heat. Add some butter and both slices of bread to the pan. Toast for a couple of minutes until golden brown, then remove the bread slices. 
    2. Keeping in mind that the sides we just browned go on the inside, build your sandwich by first doing the sliced mozzarella, then bacon, then spinach and avocado, and grated Cheddar on top. Cover with another slice of bread. 
    3. Heat your skillet and add more butter. Brown the sandwich on each side for about 3 minutes, until both sides are golden brown and the cheese has melted. 

    Komentarų nėra :

    Printfriendly