2015 m. spalio 30 d., penktadienis

Plikyti pyragaičiai su grietinėle ir šokoladu / Chocolate Profiteroles


Plikyti pyragaičiai su grietinėlės įdaru ir šokoladiniu glajumi.


Kažkada labai baiminausi plikytos tešlos ruošimo ir tikrai žinau, jog tokių žmonių yra daugiau. Jei esate vienas iš jų, galiu Jus padrąsinti. Šis receptas toks lengvas, kad ir vaikas sugebės šiuos pyragaičius iškepti. Aišku, su suaugusiųjų priežiūra, nes dirbti reikia prie viryklės (priklauso ir nuo vaiko amžiaus). Žodžiu, ne taip svarbu. Esmė, jog receptas paprastas, nereikalaujantis papildomų konditerinių įrankių ar daugybės produktų. 

Rezultatas tikrai puikus ir skanus! Įspėjimas - pyragaičiai nėra saldūs! Tešla visiškai nesaldi, įdaras tiek saldus, kiek saldi natūrali grietinėlė, visas saldumas iš šokoladinio glajaus. Aš naudojau juodą šokoladą (54 proc. kakavos), saldumo mums pakako, plius extra malonus juodo šokolado kartumas. Bet jeigu nemėgstate juodo šokolado, manau tiks ir saldesnis pieniškas. 


Patarimai, pastebėjimai. Vandeniu kepimo formą reikia apšlakstyti, kad bekepant orkaitėje susidarytų garai ir pyragaičiai geriau iškiltų. Puikus patarimas, naujai išgirstas ir jau įrašytas į mano 'atmintinę'. 

Tešlą formuoti galite paprastu šaukštu arba su konditeriniu maišeliu, jei norite. Aš abu kartus tešlą dėjau tiesiog šaukšteliu. Jokio vargo, indų plovimo, pyragaičiai išsipučia įvairiausiomis formomis. Man gražu.

Išėmus iš orkaitės iškeptus pyragaičius, reikia padaryti po skylutę, kad išeitų garai. Vėliau pro tą pačią skylutę aš ir įspaudžiau plaktą grietinėlę. Galima pyragaičių šonus įpjauti ir šaukšteliu pridėti įdaro. Nereikės nei konditerinio maišelio. 

Šokoladinis padažas gaunasi tirštas, reikia greitai veikti. Nepridėkite per daug medaus, bus dar tirštesnis padažas, sunku bus aptepti. Pirmą kartą dariau pagal knygoje nurodytą receptą (daug daugiau medaus), gavosi labai tirštas padažas. Antrą kartą dėjau per pusę mažiau medaus (tiek, kiek čia nurodyta), buvo skystesnis. 

Gaunasi 12 pyragaičių. 



Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4.5/5. Labai skanu, kartosiu. Porą kartų jau dariau. Pirmą kartą iškeptus pyragaičius suvalgėm per keletą valandų! Žinau, kraupu, prašau neteisti, bet labai skanu! 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Plikyti pyragaičiai su grietinėle ir šokoladu
Receptas adaptuotas iš knygos 'Complete Children's Cookbook'

Ingredientai

Tešlai
150 ml šalto vandens
50 g sviesto, pjaustyto kubeliais
75 g miltų
2 kiaušiniai, suplakti

Įdarui
300 ml grietinėlės (bent 35 proc.)
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto

Šokoladiniam glajui
125 g juodo ar pieniško šokolado
25 g sviesto
2 šaukšteliai skysto medaus
Gaminimo eiga
  1. Šaltą vandenį ir kubeliais supjaustytą sviestą sudėkite į puodą, ant nedidelės ugnies pakaitinkite, kol sviestas ištirps ir viskas užvirs. Suberkite visus miltus ir mediniu šaukštu gerai maišykite, kol tešla sušoks į kamuoliuką. Nukelkite nuo ugnies.
  2. Leiskite tešlai kelias minutes pravėsti. Tuomet po truputį pilkite paplaktus kiaušinius ir gerai viską įmaišykite mediniu šaukštu. Tešla turi būti švelni, šilkinė, vientisa.
  3. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite kepimo formas, apšlakstykite trupučiu vandens. 
  4. Šaukšteliu ant kepimo formos sudėkite 12 tešlos kamuoliukų. 
  5. Kepkite 20-25 minutes viršutiniuose orkaitės 'lentynose'. 
  6. Kai pyragaičiai iškeps, išimkite iš orkaitės ir nieko nelaukę kiekvieno pyragaičio šone padarykite po skylutę, kad išeitų garai. Leiskite pyragaičiams atvėsti.
  7. Įdarui išplakite grietinėlę su vanile. Sukrėskite masę į konditerinį maišelį ir įspauskite kremo į kiekvieną pyragaitį.
  8. Šokoladiniam glajui šokoladą sulaužykite gabaliukais, sudėkite sviestą, medų. Dubenį su produktais pastatykite ant puodo su verdančiu vandeniu ir viską ištirpinkite. 
  9. Pyragaičius apliekite šokoladiniu padažu. 


    Very delicious Chocolate profiteroles. 

    Chocolate Profiteroles
    Recipe adapted from the book 'Complete Children's Cookbook'

    Ingredients

    For the pastry
    150 ml cold water
    50 g butter, diced
    75 g plain flour
    2 beaten eggs

    For the filling
    300 ml double cream
    1/2 tsp vanilla extract

    For the chocolate sauce
    125 g dark or milk chocolate
    25 g butter
    2 tsp runny honey or golden syrup

    Instructions
    1. Place the butter and cold water in a saucepan and heat until the butter is melted. Bring to the boil. Pour the flour and whisk everything well with a wooden spoon until the mixture comes together. Remove from the stove.
    2. Allow the mixture to cool for a couple minutes. Then beat in the eggs, a little at a time, until the mixture becomes smooth and shiny.
    3. Heat the oven to 200 degrees. Line the baking sheets with baking paper. Sprinkle with some water.
    4. Use a dessert spoon to place 12 golf ball-sized balls of the pastry on the baking sheets.
    5. Bake the profiteroles at the top of the oven for 20-25 minutes.
    6. Take the profiteroles out of the oven. Make a slit in the side of each with a knife to let the steam out. Allow to cool.
    7. Whip the cream and vanilla. Using a spoon cream into the buns.
    8. For the chocolate sauce melt everything in a bowl set over the pan with the simmering water.
    9. Spoon the chocolate sauce over the profiteroles.

    1 komentaras :

    Medeja- CranberryJam rašė...

    Noriu noriu noriu! Visų pirma tai noriu išmokti tokius daryt :D

    Printfriendly