2015 m. lapkričio 3 d., antradienis

Pipirinis kepsnys su grietinėlės ir brendžio padažu / Pepper Steak with Cream and Brandy Sauce


Pipirinis kiaulienos kepsnys su grietinėlės ir brendžio padažu.


Po tiek daugybės saldumynų receptų, ateinu su mėsos patiekalu. Grynos mėsos. Labai geras, lengvas, paprastas ir skanus receptas. Padažas nerealus. Mano vyras - svogūnų priešas nr. 1, valgo be jokių nusiskundimų, o aš galiu kabinti jį šaukštais. Puikiai subalansuotas derinys - švieži čiobreliai, svogūnai, grietinėlė, brendis. Niam! Ir kepsnys labai geras. Pipiriukai priduoda malonaus aštrumo. Svarbu mėsą gerai iškepti (aš to mokausi). 



Patarimai, pastebėjimai. Bandžiau kepti įvairią mėsą: tiek plonesnę, tiek storesnę, tiek mėsą su kaulu, tiek be kaulo, tiek su lašinukais, tiek be jų. Mano išvada: skaniausiai iškepa mėsa be kaulo ir lašinukų, 2.5 cm storio mėsa. Galima čia naudoti ir jautieną bei kepti mėsą su krauju. Aš nesu specialistė ar tokios mėsos mėgėja, todėl naudojau kiaulieną. Be to ji daug pigesnė. 

Kuo pipirų daugiau, tuo skaniau. Nebijokite, nebus nevalgoma. Jausis malonus aštrumas. 

Kepkite mėsą ant daržovių aliejaus (rapsų, saulėgrąžų), bet ne ant alyvuogių aliejaus. Alyvuogių aliejus labai dūmis. 

Mėsą dėkite kepti ir nevartykite jos šimtą kartų! Dedate kepti, apverčiate vieną kartą ir viskas. 

Padažas labai skanus! Naudoju tiek mėlyną, tiek geltoną svogūną. Kokį turiu tuo metu namuose. Skanu abiems atvejais.

Įspėjimas. Brendį į keptuvę pilkite, tik nukėlę ją nuo kaitros! Kitaip gali kilti gaisras namuose. Nebandžiau praktiškai (baisu) ir nerekomenduoju. 

Padažas labai skanus prie bulvių garnyro. 



Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4.5/5. Labai skanu, kartosiu. Per porą savaičių kepiau jau tris kartus.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Pipirinis kepsnys su grietinėlės ir brendžio padažu
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai

450 g kiaulienos nugarinės kepsnių (2.5 cm storio)
Druskos pagal skonį
Daug šviežiai grūstų pipirų
½ puodelio jautienos sultinio
2 šaukštai grietinėlės
2 šaukštai aliejaus
1 mažo svogūno, smulkiai pjaustyto
2 šaukšteliai šviežio čiobrelio
1 šaukštas sviesto
2 šaukštai brendžio

Gaminimo eiga
  1. Kepsnius pasūdykite ir gausiai apibarstykite šviežiai grūstais pipirais. Palikite 5 minutėms pastovėti.
  2. Gerai įkaitinkite keptuvę. Pilkite aliejaus, leiskite keptuvei ir aliejui labai gerai įkaisti. Dėkite kepsnius, kepkite apie 6-8 minutes (po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės) arba kol iškeps. Išimkite iš keptuvės, sudėkite kepsnius į lėkštę, uždenkite folija. 
  3. Iš keptuvės išpilkite beveik visus riebalus, palikite porą šaukštelių. 
  4. Į tą pačia keptuvę su riebaliukais dėkite sviesto, smulkiai pjaustytus svogūnus ir pakepkite 2-3 minutes, kol suminkštės.
  5. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, supilkite brendį (jokiu būdu nepilkite alkoholio, kai keptuvė ant ugnies!). Vėl statykite keptuvę ant ugnies, pavirkite 30 sekundžių, kad alkoholis išgaruotų. 
  6. Tuomet supilkite sultinį, sudėkite čiobrelio lapelius, užvirkite, jei reikia truputį pasūdykite. Aš dažniausiai nebesūdau, nes man pakanka sūrumo nuo sultinio. 
  7. Supilkite grietinėlę ir pavirkite 3-4 minutes, kol padažas sutirštės. 



    Pepper pork loin steaks with cream and Brandy sauce. 

    Pepper Steak with Cream and Brandy sauce
    Recipe adapted from Laura in the Kitchen

    Ingredients

    450 g pork loin steaks (2.5 cm thick)
    Salt to taste
    Lots of Ground pepper
    ½ cup of beef broth
    2 tbsp of double cream
    2 tbsp of vegetable oil
    1 small onion, minced
    2 tsp of fresh thyme
    1 tbsp of butter
    2 tbsp of brandy
    Instructions
    1. Season the steaks with salt and lots of freshly ground black pepper and let it rest for 5 minutes.
    2. Preheat a skillet over high heat. Place the oil in the hot skillet and let it get nice and hot, add the seasoned steak and cook it for about 6 to 8 minutes on each side or until desired temperature. Remove the steak onto a plate and cover with foil.
    3. Get rid of most of the fat that has collected in the pan but just leave behind a couple tsp.
    4. Add the butter, onion and let cook for 2 to 3 minutes or until they have cooked down.
    5. Turn the heat off and add in the brandy. Turn the heat back on to medium high and let that cook for 30 seconds.
    6. Add the beef broth and let it come to a boil, season lightly with salt and add in the fresh thyme.
    7. Add the heavy cream and allow the mixture to cook away and reduce for 3 to 4 minutes or until the sauce has thickened.

    Komentarų nėra :

    Printfriendly