Add

2015 m. spalio 11 d., sekmadienis

Avižiniai sausainiai su lazdynų riešutais / Oatmeal Hazelnut Cookies


Labai skanūs avižiniai sausainiai su lazdynų riešutais.


Avižiniai sausainiai buvo kažkada mano labai mėgti ir turbūt dažniausiai kepti sausainiai. Išbandžiau ne vieną receptą ir ne vieną skonių derinį: razinos, kokosai, įvairios sėklos. Bet niekada neragavau avižinių sausainių su lazdynų riešutais, todėl šis receptas suintrigavo. Nenusivyliau. Gavosi labai skanūs sausainiai, be trūkumų. Lazdynų riešutai juose man malonus atradimas. 

Patarimai, pastebėjimai. Sausainius aš formuoju su nedideliu ledų šaukštu. Jei neturite semkite šaukštu ir rankomis suformuokite kamuoliukus. Vėliau juos truputį paploninkite. 

Aš dažniausiai sviestą imu iš šaldytuvo ir pašildau mikrobangų krosnelėje, kad suminkštėtų. Šį kartą sviestas, kiek per daug išsilydė, todėl sausainiai gavosi plokštesni nei Astos knygoje. Skoniui tas įtakos neturi. 

Gaunasi apie 20 sausainių.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!




Avižiniai sausainiai su lazdynų riešutais
Receptas adaptuotas iš Astos Černės knygos 'Saulėtos virtuvės saldumynų knyga'

Ingredientai

200 g minkšto sviesto
150 g rudo cukraus
1 kiaušinis
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
140 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
140 g smulkių avižinių dribsnių (greitai paruošiamų)
60 g kapotų lazdynų riešutų

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
  2. Sviestą ir rudą cukrų išsukite iki purumo. Įmuškite kiaušinį, pilkite vanilės, dar kartą išplakite.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, avižinius dribsnius ir riešutus. Suberkite į sviesto mišinį ir išmaišykite, kad neliktų sausų miltų.
  4. Suformuokite sausainius į kamuoliukus, sudėkite ant skardų, šiek tiek rankomis suplokite paviršių, kad taptų plokštesni. 
  5. Kepkite 15-20 minučių, kol gražiai parus. Iškepusius kelias minutes palikite ant skardų ir tik tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.



        Very delicious oatmeal hazelnut cookies. 

        Oatmeal Hazelnut Cookies
        Recipe adapted from Asta Cerne's book 'Sauletos virtuves saldumynu knyga'

        Ingredients

        200 g softened butter
        150 g brown sugar
        1 egg
        1 tsp vanilla extract
        140 g plain flour
        1/2 tsp baking powder
        Pinch of salt
        140 g porridge oatmeal
        60 g hazelnuts, chopped

        Instructions
        1. Preheat the oven to 180 degrees. Line your baking sheets with baking paper.
        2. Cream the butter and sugar. Add the egg, vanilla and mix well.
        3. In another bowl mix the flour, baking powder, salt, oatmeal and nuts. Pour to the butter mixture and mix just to combine. 
        4. Scoop your cookies with an ice cream scoop and arrange on the baking sheets. Lightly flatten with your hands.
        5. Bake for 15-20 minutes or until golden brown. Once baked leave for couple minutes on the sheets, then transfer to a wire rack to cool completely. 

        2 komentarai :

        Printfriendly