Varškės pyragas su slyvomis / Cottage Cheese Plum Cake


Paprastas, bet labai neprastas varškės pyragas su slyvomis.


Kas gi nemėgsta varškės pyragų? Ne išimtis ir aš. Pamatau kokį receptą ir automatiškai noriu bandyti. Šis tikrai labai skanus. Įdaras praturtinto skonio - vanilės, citrinos žievelės, aromatingas. Pyragas su priedu - slyvomis. Mano slyvos buvo rūgščios, teko net nosį suraukti nuo rūgšties. Chi chi. Bet viskas puikiai dera tarpusavyje ir labai skanu, o ir atrodo labai neblogai. Šypt. Pyragas nuo stalo dingo mažiau nei per 24 valandas. Chi chi. 


Patarimai, pastebėjimai. Aš kepiau iš pusės normos 18 cm skersmens formoje. 

Pagal orginalų receptą į įdarą reikėjo įdėti šaukštą krakmolo, tik aš jį visai užmiršau. Viskas puikiai gavosi ir be jo. 

Pyragą aptepiau skystu medumi ir tuomet išdėliojau slyvas. Taip slyvos geriau 'laikosi'. 

Slyvas pjausčiau per pusę, išėmiau kauliuką ir sudėjau ant pyrago. Sunaudojau 3-4 slyvas.


Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo. 

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!




Varškės pyragas su slyvomis
Receptas adaptuotas iš Širšių lizdas

Ingredientai
23 cm skersmens apvaliai torto formai

Tešlai
250 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
125 g šalto sviesto
125 g cukraus
1 1/2 šaukšto grietinės

Įdarui
500 g varškės
125 g tirpinto sviesto
125 g cukraus
3 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/2 citrinos tarkuotos žievelės
Žiupsnelis druskos

Viršui
Truputis abrikosų džemo ar skysto medaus
Kelių slyvų

Gaminimo eiga
  1. Miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų sumaišykite. Šaltą sviestą įtarkuokite arba supjaustykite nedideliais kubeliais. Trinkite viską tarp pirštų, kol gausis trupininė masė. Dėkite grietinės, užminkykite tešlą. Suvyniokite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą. 
  2. Įdarui trynius išplakite su cukrumi, vanile ir druska. Supilkite tirpintą sviestą, sudėkite citrinos žievelę ir varškę. Gerai išsukite. Baltymus išplakite atskirai iki standumo ir palengva įmaišykite į įdarą.
  3. Orkaitę įkaitinkite iki 165-170 laipsnių, kepimo popieriumi išklokite kepimo formą. 
  4. 3/4 tešlos sutarkuokite į formą, suformuokite kraštelius. Ant viršaus supilkite varškės įdarą. Kepkite 25-30 minučių.
  5. Išimkite iš orkaitės. Pyrago viršų aptepkite džemu ar skystu medumi, išdėliokite puselėmis supjaustytas slyvas. Ant viršaus užtarkuokite likusią tešlą. Dėkite atgal į orkaitę ir dar kepkite 20-25 minutes, kol gražiai pagels.


Simple, nice flavour cottage cheese cake with plums. 

Cottage Cheese Plum Cake
Recipe adapted from Širšių lizdas

Ingredients
For 23 cm spring form cake tin 

For the pastry
250 g plain flour
1/2 tsp baking powder
Pinch of salt
125 g cold butter
125 g sugar
1 1/2 tbsp sour cream

For the filling
500 g cottage cheese/curd cheese/ricotta/quark
125 g melted butter
125 g sugar
3 eggs
1 tsp vanilla extract
1/2 grated lemon zest
Pinch of salt

Topping
Some apricot jam or honey
Some fresh plums

Instructions
  1. In a bowl mix together flour, baking powder, salt and sugar. Slice cold butter into small cubs and rub everything with your fingertips until the crumbs form. Pour the sour cream and knead a pastry into a ball. Wrap the pastry in the cling film and put to the fridge to chill.
  2. For the filling whisk together egg yolks, sugar, vanilla and salt. Pour the melted butter, add lemon zest and cottage cheese. Mix until smooth. Whisk the egg whites until stiff peaks and gradually add to the filling. 
  3. Preheat the oven to 165-170 degrees, line your cake tin with baking paper.
  4. Grate 3/4 of the pastry to the cake tin, form the sides. Pour the filling over the base. Bake for 25-30 minutes.
  5. Take the cake from the oven brush the top with apricot jam or honey and arrange sliced plums. Grate the remaining pastry over the top of the cake. Put again to the oven for 20-25 minutes.

Baking Secrets

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

1 komentaras: